ماندن یا رفتن مارک ویلموتس از تیم ملی؟ مساله این است. همه چیز از مسابقه عراق شروع شد. ویلموتس پیش از مسابقه با عراق، به ستوه آمده بود از عدم دریافت مطالباتش و خواهان فسخ قرارداد شد. در سوی مقابل فدراسیون نیز پس از شکست در برابر سبزپوشان و قرار گرفتن در رده سوم گروه، با فشاری که رسانهها، پیشکسوتان و فوتبالدوستان آوردند در ادامه دادن همکاری با سرمربی بلژیکی مردد شد.
فدراسیون بعد از اینکه به زحمت معوقات ویلموتس و دستیارانش را پرداخت کرد و همچنین قسط بعدیشان را نیز به حسابشان واریز کرد؛ با دست بالا وارد مذاکره شد. درخواست فسخ قرارداد ناگهانی آقای سرمربی باعث شد تا آنها هم تعارفات را کنار بگذارند و خواهان حضور مداوم ویلموتس در ایران شوند. در قرارداد او ذکر شده بود که باید تیمهای پایه را زیر نظر داشته باشد، مسابقات باشگاهی را رصد کند و زمان کافی را در کشورمان سپری کند. اتفاقاتی که پیش از این رخ نداده بود. ویلموتس بیتوجهتر از کیروش به این مسائل بود و چون پولش را دریافت نکرده بود با سوال جواب فدراسیون روبرو نشده بود اما بعد از دریافت مطالباتش و همچنین نتایج ضعیفی که کسب کرد؛ موضع فدراسیون را در قبال خود با تغییری ۱۸۰ درجهای دید. در همین رابطه امیر مهدی علوی، سخنگوی فدراسیون فوتبال گفت: هیچ شرط و شروط جدیدی مطرح نشده بلکه شروطی که در حوزه بندهای قرارداد است مدنظر است. مثلا نظارت ویلموتس بر تیمهای ملی دیگری که در فدراسیون فوتبال در رده پایه فعالیت میکنند، بحث حضور او درمسابقات باشگاهی، جلسات و همایش مرتبط با فدراسیون فوتبال و در این مقطع زمانی مهم حضور جامع او و متمرکز شدن در ایران بسیار مورد تاکید است. چیزی که فدراسیون فوتبال انجام میدهد براساس حضور قطعی ایشان است و حتما تا پایان بازیهای تیم ملی در خرداد سال آینده آقای ویلموتس باید در کشورمان حضور داشته باشند تا برنامههای خودشان را پیش ببرند اما در ماههای اخیر این مربی زمان کمتری از قراردادش را در ایران گذرانده است.
این صحبتها نشان میدهد که طبق خواسته فدراسیون، ویلموتس باید تا خردادماه بدون استراحت در ایران باشد؛ یعنی حدود ۶ ماه. اما این مرد بلژیکی در گفتوگوهای قبلی خود با رسانههای بلژیکی گفته بود که فقط پیش از بازیهای تیم ملی به ایران میرود و وقت دارد تا زمان بیشتری را در کنار خانوادهاش باشد. به نوعی درخواست فدراسیون از ویلموتس به نحوی بوده که پذیرش آن غیر ممکن است و خود فدراسیون نیز به این مساله واقف بوده است. به بیان سادهتر، فدراسیون فوتبال از سرمربی تیم درخواستی کرده که میدانسته مورد قبول واقع نخواهد شد و دست بر قضا از اینکه آقای سرمربی چنین مسالهای را قبول نکند، بدش نمیآید. چون در این صورت پروسه فسخ قرارداد بدون هیچ گونه عواقبی انجام میشود. حربهای که شب گذشته جواب داد تا راند اول به سود فدراسیون فوتبال تمام شود.
توئیت شب گذشته ویلموتس، واکنشی بود بر درخواست فدراسیون از او. آقای سناتور بلاشک با این شرایط نمیتواند ادامه همکاری دهد و این همان چیزی است که فدراسیون فوتبال میخواهد. اما ویلی حالا همه چیز را به دست وکلایش سپرده است تا برنده راند دوم و نهایی شود. وکلایی که زیر نظر همسر او کار خواهند کرد. "کاترین لمبیتز"، همسر مارک ویلموتس وکیل پایه یک دادگستری است و کاملا در جریان قرارداد ویلی و فدراسیون فوتبال قرار دارد. او حتی در بحث نحوه پرداخت مطالبات مرد بلژیکی نیز به فدراسیون کمک کرده بود اما حالا مقابل فدراسیون قرار خواهد گرفت و تمام تلاش خود را خواهد کرد تا بهترین اتفاق برای همسرش رخ بدهد.
فدراسیون معتقد است که خواستههای مطرح شده طبق قرارداد است و ویلموتس خلاف این نظر را دارد. حالا در جلسه بین مهدی تاج و وکلای ویلموتس، بر سر این ماجرا بحث و جدل صورت خواهد گرفت. به نظر میرسد سرمربی بلژیکی نیز تمایلی به ادامه همکاری ندارد اما دریافت غرامت، برای او موهبتی بزرگ به حساب میآید. مشخص است که اعتماد بین طرفین از بین رفته و امیدی به ادامه همکاری وجود ندارد. از این به بعد باید دید پروسه فسخ قرارداد به چه طریقی پیش خواهد رفت. فدراسیون به دنبال فسخی بدون غرامت است و در سوی مقابل ویلموتس نیز بی علاقه به اتمام همکاری نیست ولی برای این کار می خواهد پولی به جیب بزند. باید دید در انتها برنده این جنگ کدام طرف خواهد بود.
در کنار این مسائل مذاکره با برانکو هم ادامه دارد. مذاکره ای که تا رسمی نشدن فسخ قرارداد ویلموتس، علنی نخواهد شد چرا که می تواند ابزاری باشد برای وکلای ویلموتس تا توپ را به داخل زمین فدراسیون بیندازند.
نظر شما