کتاب «انگیزش و دفاع مقدس» ۹ فصل دارد که مفاهیم، تعاریف انگیزش و عوامل موجد آن موضوع فصل نخست را تشکیل میدهد. تئوریهای انگیزش، رهبری، انگیزش در اسلام، آشنایی با بسیج مستضعفین، آشنایی با جنگ و جبهههای نبرد و رزمندگان، روش تحقیق، تجزیه و تحلیل دادهها و یافتههای پژوهش و بحث و نتیجهگیری از جمله عنوان های فصلهای دیگر این کتاب است.
نویسنده در پیشگفتار کتاب آورده است: این نهاد مردمی که در بدو تاسیس هیچ گونه تخصص نظامی نداشت، بعد از سازماندهی آرام آرام علاوه بر شکل عقیدتی، سیاسی و اجتماعی رویکرد نظامی به خود گرفت.
به طوری که با شروع جنگ تحمیلی و ضرورت حضور نیروهای مردمی دوش به دوش ارتش و سپاه با دشمنان مقابله کردند.
حضور این نیروی مردمی در جنگ تمامی محاسبات نظام استکباری را دگرگون و انگیزه و کیفیت حضور آنها معادله جنگ را به نفع نظام جمهوری اسلامی تغییر داد.
تقسیمبندی موضوعی منظم از انگیزشهای حضور در جبهههای جنگ از نقاط قوت کتاب انگیزش و دفاع مقدس است که خواننده را به خوبی هدایت میکند و قدرت انتخاب را برای آنان افزایش میدهد.
بخشی از کتاب
نیازهای زیبایی شناسی: درباره این نیازها حتی از نیازهای دیگر هم اطلاعات کمتری در دست داریم و در عین حال گواه و شواهد مربوط به تاریخ خصایص انسانی و زیباشناسان ما را منع میکنند از اینکه از کنار حوزه ناخوشایند(برای محقق علم گرا) با بی تفاوتی بگذریم. این گونه افراد با دیدن زشتی بیمار میشوند و با قرار گرفتن در محیطی زیبا بهبود مییابند، آنها فعالانه اشتیاق میورزند و اشتیاق آنها را فقط زیبایی ارضاء میکند، این حالت تقریبا در کودکان سالم به طور عام دیده میشود.
استان سمنان سه هزار شهید تقدیم نظام اسلامی کرده است.