منصور کبگانیان در حاشیه برگزاری جلسه یکصد و بیست و چهارمین ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ستاد علم و فناوری حساسیت های ویژه ای درمورد دو آزمون موسسات تیمز (مطالعه بین المللی روند آموزش ریاضیات و علوم) و پرلز(مطالعه بینالمللی پیشرفت سواد خواندن) دارد و ایران برای عضویت در این موسسات هزینه پرداخت می کند.
وی افزود: در این دو آزمون، بحث یادگیری، آموزش و پرورش مورد ارزشیابی قرار می گیرد و شاخص های کمی و کیفی در این حوزه برای نقشه جامع علمی کشور اهمیت دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در جلسه شب گذشته ستاد نقشه جامع علمی کشور خروجی ها و سطح سنجی های این آزمون مورد بررسی قرار گرفت؛ در این گزارش اعداد و ارقام ارائه شده برای اعضا نگرانی ایجاد کرد چرا که نتایج نسبت به جایگاه قبلی ایران در سطح جهان مناسب نبود.
کبگانیان خاطرنشان کرد: ایران در علوم و ریاضی رتبه بالایی دارد که در این جلسه آسیب های ایجاد شده در این زمینه و رتبه های نامناسب کسب شده مورد بررسی قرار گرفت.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: وزارت آموزش و پرورش گزارش کاملی از این موضوع باید به این ستاد ارائه دهد چرا که این حوزه اولویت جدی و مهم امسال و سال آینده ما است.
وی با بیان اینکه حوزه آموزش و پرورش مورد غفلت قرار گرفته است، افزود: در این زمینه ضعف عمومی وجود دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی روی این موضوع حساسیت دارد چرا که آینده کشور از آموزش و پرورش شروع می شود.
قائم مقام شورای ستاد شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در ادامه به اصلاح سه ماده سند توسعه دانشبنیان استان بوشهر اشاره کرد و اظهار داشت: این سند در جلسه نقشه جامع علمی کشور مورد بررسی قرار گرفت و سه ماده از آن بررسی و اصلاح شد.
کبگانیان ادامه داد: شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) نیز به این سند ورود جدی داشت که هماهنگی مناسبی بین ستاد نقشه جامع علمی و این شورا وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: با بررسی این سه ماده کلیات سند به تصویب رسید که حاصل همکاری ۲ ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی کشور بود.
قائم مقام شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور یادآور شد: ۷۰ درصد مخازن گاز کشور در استان بوشهر قرار دارد و این استان ۱۱ درصد مخازن گاز جهان را در اختیار دارد.
کبگانیان افزود: ۹۵ درصد صادرات نفت ایران از استان بوشهر صورت می گیرد و این استاد در بخش انرژی های فسیلی، هسته ای و خورشیدی همچنین اقتصاد دریا پایه و ساحل سرآمد است.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که استان بوشهر ۹۰۰ کیلومتر ساحل اقتصاد در ارتباط با دریا دارد و پایتخت انرژی کشور محسوب می شود.
نظر شما