تارنمای "دیفنس نیوز" روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: بر اساس این قرارداد هند به صورت بومی ۴۶۴ دستگاه تانک تی ۹۰ را تولید خواهد کرد.
یک مقام هندی دراین زمینه به این نشریه گفت: در این قرارداد دهلی نو متعهد شده است تا ۱.۲ میلیارد دلار شرکت های روسی "اورال واگن زاوود" و "شرکت روسنبرون اکسپورت" برای انتقال کامل فناوری به هند پرداخت کند. هند همچنین ۱.۹۲ میلیارد دلار به شرکت هندی "اوردنانس فاکتوری بورد" برای تولید داخلی ۴۶۴ دستگاه تانک تی ۹۰ پرداخت خواهد کرد.
دهلینو برای دور زدن تحریم های آمریکا، قصد دارد از ارز "روبل" برای پرداخت به شرکت روسی استفاده کند.
ارتش هند اکنون دارای یک هزار و ۱۰۰ دستگاه تانک تی ۹۰ است که از این میان هند ۳۰۰ دستگاه تانک تی ۹۰ را از روسیه وارد کرده است.
دولت هند پیش از این اعلام کرد که قصد دارد تا پایان سال ۲۰۱۹ صادرات نظامی خود را به ۲ میلیارد دلار افزایش دهد. این کشور همچنین به شرکت های صنایع نظامی هند اجازه داده است تا ۱۰ درصد از تولید خود را به صادرات اختصاص دهند.
دولت بر اساس طرح "ساخت هند" خود قصد دارد وابستگی این کشور را به واردات نظامی کاهش دهد و هند را به یک مرکز تولید کننده سلاح در جهان تبدیل کند از این رو از شرکت های خارجی نظامی درخواست کرده است که با انتقال تکنولوژی به این کشور، کارخانه های نظامی خود را در هند احداث کنند.
روسیه به صورت سنتی یکی از بزرگترین تامین کنندگان نظامی هند بوده و دو کشور در یکی از بزرگترین معاملات نظامی مشترک، در سال ۲۰۱۷، قرارداد خرید ۵ سامانه موشکی اس ۴۰۰ به ارزش ۵.۲ میلیارد دلار را امضا کردند.
روسیه گفته است که با وجود تهدید های آمریکا، مسکو تا سال ۲۰۲۳ این سامانه موشکی را به هند تحویل خواهد داد.
آمریکا تاکنون چندین بار اعلام کرده است که کشورهایی که به انجام این قراردادهای مهم با روسیه بپردازند، شامل تحریم های واشنگتن خواهند شد و هند نیز از این امر مستثنی نخواهد بود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سال ۲۰۱۷، قانونی به نام 'مبارزه با مخالفان آمریکا از طریق تحریم' یا 'کاتسا' امضا کرد که بر اساس آن روسیه، ایران و کره شمالی شامل تحریم های واشنگتن شدند. بند 231 قانون کاتسا، کشورهایی که دارای قرادادهای مهم با بخش های دفاعی و امنیت روسی هستند، واجد شرایط تحریم از سوی آمریکا خواهند بود.
نظر شما