۶ آذر ۱۳۹۸، ۲۲:۳۰
کد خبر: 83572054
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تظاهرات و اعتصاب سراسری جایگاههای سوخت لبنان

بیروت- ایرنا- در چهل و دومین روز از آغاز تظاهرات مردمی در لبنان، اتحادیه جایگاههای سوخت لبنان فردا (پنجشنبه) را اعتصاب سراسری اعلام کردند.

دلیل این اعتصاب که از صبح روز پنجشنبه آغاز می شود و تا مدت نامعلوم ادامه می یابد، کمبود سوخت ناشی از عدم پایبندی بانک مرکزی لبنان و شرکت های وارد کننده فراورده های نفتی به توافقی است که چندی پیش بین دو طرف حاصل شد مبنی بر اینکه  دلار لازم  برای خرید سوخت تامین شده و  وارد کنندگان نیز سوخت را به جایگاهها عرضه کنند.
هجوم مردم به جایگاههای سوخت

اعلام خبر اعتصاب سراسری سبب شده است بسیاری از مردم به منظور خرید سوخت به این جایگاهها هجوم ببرند.

این در حالی است که سه هفته پیش و همزمان با هفته سوم اعتراضات مردمی در لبنان، کمبود سوخت در بیروت پایتخت این کشور بسیاری از پمپ بنزین ها و مراکز سوخت رسانی را به تعطیلی کشاند.

به گزارش خبرگزاری رسمی لبنان، اتحادیه جایگاههای سوخت در لبنان با صدور بیانیه ای اعلام کرده است، اعتصاب را به مدت زیادی در انتظار دیدار با رئیس جمهوری و توضیح مشکلات بخش سوخت به تاخیر انداختند، اما زمانی برای این ملاقات تعیین نشد و دولت نیز به قول های خود عمل نکرد و علاوه بر این وزارت انرژی و اقتصاد و موسسات دست اندرکار بخش سوخت هیچ اقدامی در راستای حمایت از منافع اتحادیه جایگاههای سوخت رسانی اتخاذ نکردند.

در این بیانیه پیشاپیش از مردم لبنان به دلیل ضرر وزیان ناشی از این وضعیت و مشکلات حاصل از آن  عذرخواهی شده است.

این در حالی است که  خرید سوخت از واردکنندگان آن در لبنان با دلار انجام می گیرد و در شرایط کنونی به دلیل کمبود دلار و عدم تعیین نرخ مصوب دولتی، پرداخت آن دشوار است .

مصرف کنندگان لبنانی، بنزین را با لیره خریداری می کنند اما مالکان جایگاههای  سوخت آن را با ارز دلار خریداری کنند که این در شرایط کنونی و با توجه به کمبود ارز در بازاراهای لبنان کار دشواری است.

احتمال خانه نشین شدن مالکان جایگاههای سوخت

پیشتر روزنامه "الجمهوریه" نیز در این باره نوشت که  بحران کمبود سوخت از ماه سپتامبر گذشته و زمانی آغاز شد که واردات آن  به دلیل کمبود دلار با مشکل روبه رو شد و پس از آن برخی جایگاههای  سوخت  اعتصاب کردند و در ادامه این وضعیت بانک مرکزی با صدور ابلاغیه ای اعلام کرد، ۱۵ درصد بهای واردات سوخت با دلار و ما بقی با لیره پرداخت شود.

در همین ارتباط اتحادیه مراکز سوخت رسانی با بیان اینکه "درخواست کرده ایم خرید سوخت به طور کامل با لیره انجام گیرد، اعلام کرد، چنانچه مسئولان و بانک مرکزی راه حلی برای این وضعیت پیدا نکنند، مالکان جایگاههای سوخت   مجبور خواهند شد، واردات فرآورده های نفتی را متوقف و تمام مراکز سوخت رسانی را تعطیل کرده و خانه نشین شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha