سید موسی حسینی کاشانی روز پنجشنبه در آیین اختتامیه دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری قم در سالن همایشهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: با توجه به شرایط اقتصادی، تعداد معدودی از استانها توانستند جشنواره مطبوعات استان خود را برگزاری کنند که قم یکی از این استانهای پیشتاز در این بخش است.
وی با تاکید بر اینکه کار را باید به انجمنهای صنفی واگذار کرد گفت: دومین دوره جشنواره مطبوعات قم به خانه مطبوعات استان واگذار شد و این حرکتی مثبت در جهت تقویت انجمنهای صنفی فرهنگی و هنری در استان است.
وی بابیان اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی پشتیبان انجمنهای فرهنگی و هنری است گفت: حضور در جشنوارههای رسانهها و برگزاری چنین جشنوارههایی در استان موجب رشد کمی و کیفی رسانههای استان میشود.
۳۹۶ اثر به دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری این استان ارسالشده که از این تعداد ۳۳۰ اثر در بخش اصلی و ۶۶ اثر در بخش ویژه است.
در بخش اصلی در رشته گزارش تصویری و مکتوب ۱۰۱ اثر، تیتر ۵۲ اثر، یادداشت و سرمقاله ۵۶ اثر، خبر ۲۱ اثر، مصاحبه ۶۰ اثر، صفحهآرایی ۲۱ اثر، طنز مکتوب ۹ اثر و عکس خبری ۱۰ اثر به جشنواره ارسالشده است.
در بخش ویژه نیز ۳۱ اثر با موضوع رونق تولید و ۳۵ اثر مرتبط با گام دوم انقلاب در سایت جشنواره بارگذاری شده است.
۳ درصد رسانههای دارای مجوز کشور متعلق به استان قم است. از ۴۲ خبرگزاری کشور، بیش از ۱۵ خبرگزاری در قم دارای نمایندگی است ضمن اینکه از ۱۷۲ روزنامه دارای مجوز برای توزیع سراسری، حدود ۱۰ روزنامه سراسری در قم دارای دفتر نمایندگی میباشد.
رشد گزارشنویسی در رسانههای قم بیسابقه است
مدیر خانه مطبوعات قم نیز در این آیین بابیان اینکه رشد گزارشنویسی در رسانههای استان بیسابقه است ادامه داد: حدود ۴۰۰ اثر به جشنواره رسیده است که در دو بخش عمومی و تخصصی ۱۴۰ گزارش به دبیرخانه ارسالشده است.
مرتضی داستانی افزود: رشد رسانههای استان نیازمند تشویق و تمایز افراد برجسته رسانهای از سایر فعالان این عرصه است به همین دلیل نخستین دوره جشنواره مطبوعات استان سال گذشته در قم کلید خورد.
مدیر خانه مطبوعات قم بابیان اینکه برگزاری جشنواره مطبوعات تحول خوبی در رسانههای استان ایجاد کرده است گفت: اوج کار یک خبرنگار و روزنامهنگار در گزارشنویسی است که دریافت بیش از ۱۴۰ گزارش به دبیرخانه این جشنواره نشان از رشد رسانههای استان است.
داستانی با تاکید بر اینکه در بخش خبر، خبرنگاران خوبی در استان وجود دارند ولی در دوره قبل و این دوره جشنواره هیچ اثری نتوانست حائز رتبه اول شود گفت: این نشان میدهد که در حوزه خبر، رسانههای استان به شکل خوبی کار نمیکنند.
وی، کمبود گزارشهای میدانی را ازجمله مشکل رسانههای استان دانست و افزود: در حوزه گزارش تحقیقی عملکرد رسانههای استان نزدیک به صفر است و این در حالی است که این نوع گزارشها بسیار میتواند اثرگذار باشد.
نظر شما