انتخاب یک استان به عنوان پایتخت کتاب کشور چندین سال است که آغاز شده و در گذشته چند استان به این جایگاه دست یافتهاند اما استان هرمزگان با توجه به ظرفیتهای موجود و اراده قوی مسوولان و شهروندان میتواند به این مهم دست یابد.
پایتخت کتاب شامل مجموعه فعالیتهایی است که در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی، مطالعه و مهیا کردن زیرساختهای مورد نیاز صورت میگیرد که پس از ارزیابی این فعالیتها، شاخصترین استان به عنوان پایتخت کتاب کشور معرفی میشود.
بخشی از این فعالیتها شامل برگزاری نمایشگاههای مختلف کتاب، اهدای کتاب، گسترش کتابفروشیها، ایجاد ایستگاههای مطالعه، ساخت المانهای مناسب کتاب در مکانهای عمومی، چاپ کتاب، حمایت از نویسندگان، شناسایی و تجلیل از مولفان، نشستها و کارگاههای مطالعه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در این رابطه ضمن قدردانی از تلاشهای استاندار استان مبنی بر دستور اکید برای عملیاتی شدن این طرح، گفت: رسیدن به این جایگاه مهم نیازمند عزم جدی در همه بخشهای استان به خصوص ارگانهای فرهنگی دارد.
رضا کمالیزرکانی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهارداشت: تاکنون چندین نشست با ادارات و سازمانهای مختلف، فعالان حوزه کتاب و مطالعه، هنرمندان، اصحاب رسانه برگزار شده که امیدوارم به این جایگاه دست یابیم.
وی نقش شهرداریها در ایجاد زیرساختهای موجود و ساخت المانهای مناسب با فرهنگ مطالعه در اماکن عمومی و ایجاد ایستگاههای مطالعه در پارک و ناوگان حمل و نقل عمومی شهر را بسیار مهم دانست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، طرح روستاهای دوستدار کتاب و ایجاد باشگاههای کتابخوانی را از برنامههای حوزه ترویج فرهنگ مطالعه دانست.
کمالیزرکانی افزود: روستاهای دارای این ظرفیت شناسایی شدهاند و جام باشگاههای کتابخوانی نیز در همه شهرهای هرمزگان برگزار میشود.
در شانزدهمین نمایشگاه کتاب هرمزگان با حضور ۴۰۰ ناشر در قالب ۳۳۲ غرفه از هشتم تا سیزدهم اسفند ۹۷ در محل دائمی نمایشگاههای هرمزگان واقع در چهارراه جهانبار بندرعباس برگزار شد.
ناشران در این دوره از نمایشگاه کتاب هرمزگان در ۳۲۴ غرفه به مدت ۶ روز ۷۸ هزار و ۹۷۶ عنوان کتاب خود را عرضه کردند.
همچنین ۷ میلیارد ریال یارانه به این نمایشگاه اختصاص یافت.
در این دوره از نمایشگاه کتاب هرمزگان، کتابهای ' جهله بلو ' به نویسندگی یلدا جعفری و ' سرده وا' به نویسندگی زهرا درویشی رونمایی شد.
نظر شما