جشنواره‌ کتاب؛ پاداش کارهای خوب

۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۴۰
کد خبر: 83429450
جشنواره‌ کتاب؛ پاداش کارهای خوب

بندرعباس- ایرنا- برگزاری نهمین دوره جشنواره‌ کتاب رضوی پاداش کسانی است که نسبت به کتاب و توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی علاقه‌مندند و هرسال در این جشنواره حضوری فعال دارند.

آیین پایانی و معرفی برگزیدگان نهمین دوره جشنواره رضوی استان هرمزگان در روز چهارشنبه ۱۶ مرداد که با حضور برگزیدگان شهرستان‌های میناب، بندرعباس، قشم، رودان برگزار شد با نسیم و عطر 'کتاب و حضور مشتاقانه کتاب‌خوان‌ها' جانی دوباره گرفت.

فرهنگ زمین توسعه است و نباید یک کالای دست چندم و غیرضروری نگاه شود؛ جمله‌ای که مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان در آیین پایانی نهمین جشنواره کتاب رضوی بر آن تاکید کرد.

حجت‌الاسلام محمد ذاکری افزود: دربخش کتاب‌خوانی همه باید پای کار باشند، زیرا معتقدیم فرهنگ زیربنای توسعه است درواقع فرهنگ به تعبیر رهبر انقلاب مثل اکسیرن است.

وی بیان داشت: فرهنگ زمین توسعه است؛ بنابراین باید بیشتر مورد توجه دولت و حاکمیت قرار بگیرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان یادآور شد: به فرهنگ نباید به عنوان یک کالای دست چندم نگاه شود بلکه در کنار سایر فعالیت‌های این مهم باید یک پیوست فرهنگی باشد.

حجت‌الاسلام ذاکری لازمه کتاب‌خوانی را وجود کتاب‌خانه دانست و در عین حال بیان داشت: اما به این به معنای این است که اگر کتاب‌خانه نبود مردم نباید کتاب بخوانند.

وی هم‌چنین تعداد کتاب‌خانه‌های هرمزگان در سال گذشته را ۶۸ کتاب‌خانه اعلام کرد و افزود: در سال جاری این تعداد به ۷۸ کتاب‌خانه افزایش یافته و در واقع یک رشد ۱۷ درصدی در این بخش را شاهد هستیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان تعداد اعضای کتاب‌خانه‌ها در این استان ۶۸ هزار نفر اعلام کرد که نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام ذاکری افزود: تعداد مراجعان به کتاب‌خانه‌ها در چهارماهه امسال نیز ۱۶۷ هزار و ۱۹۸ نفر بوده است.

وی در خصوص آمار شرکت‌کنندگان در جشنواره کتاب‌خوانی رضوی نیز گفت: درحالی که سال گذشته آمار شرکت‌کنندگان به ۸ هزار نفر رسید این آمار در نهمین دوره این جشنواره (امسال) به ۲۱ هزار نفر با (رشد ۳ درصد) رسید.

به گفته مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان، امسال در بخش اینترنتی و مکتوب جشنواره در ۳ سطح سنی کودک و نوجوان و بزرگسال شاهد حضور بسیار خوب از سوی مخاطبان کتاب و کتاب‌خوانی بودیم.

ذاکری ادامه داد: سال گذشته در بخش آنلاین جشنواره یکهزار نفر شرکت کردند که این آمار امسال در نهمین دوره به ۱۲هزار نفر رسید.

وی افزود: در بخش پویش سال گذشته فقط ۲۰ نفر شرکت کردند اما امسال به ۲هزار و ۳۳ نفر رسید و این میزان مشارکت نشان دهنده نقش کتاب‌ در زندگی و فعالیت دست‌اندرکاران حوزه کتاب و کتاب‌خانه‌ها را نشان می‌دهد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان گفت: در بخش مکتوب نیز ۷ هزار نفر شرکت کردند که این تعداد در نهمین دوره جشنواره کتاب‌خوانی رضوی به ۱۰هزارنفر رسید که از این تعداد ۴ هزار و ۷۰۰نفر در روستاها شرکت کردند.

ذاکری خاطرنشان کرد: امسال میناب با ۳هزار و ۷۰۰شرکت کننده در رتبه نخست نهمین جشنواره کتاب رضوی قرار گرفت و بندرعباس و بندرلنگه نیز به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

نویسندگی باید شغل باشد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز به ارزش و جایگاه کتاب اشاره کرد و اظهارداشت:در دوساله اخیر شاهد فعالیت‌های بسیار خوبی در حوزه کتاب و کتاب‌خانه‌ها هستیم و به عنوان متولی توسعه کتاب از تلاش‌های صورت گرفته تشکر می‌کنم.

رضا کمالی زرکانی ادامه داد: درحالی که نویسندگی و شاعری باید شغل باشد، گرفتارترین افراد در کشور نویسندگان و اصحاب قلم هستند.

وی با بیان این جمله که امروز اصحاب رسانه در کشور گرفتار یومیه خود هستند، ادامه داد: وقتی روزنامه‌نگار ما دچار مشکلات معیشتی و اقتصادی است چگونه انتظار داریم مردم ما روزنامه‌خوان باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان اضافه کرد: این درحالی است که در دنیا نویسندگی یک شغل است و این قشر جزو پولدارترین و مرفه‌ترین افراد هستند.

به گفته کمالی زرکانی، در جامعه‌ای که نویسندگی شغل نیست و در ساخت و سازها فرهنگ اولویت سوم باشد نباید دنبال کتاب‌خوان بود.

وی در بخش دیگری بیان داشت: بعد از جنگ جهانی دوم متفکران آلمان به این نتیجه رسیدند بجای بازسازی و شهر، ابتدا سالن‎های کتاب‌خوانی و تئاتر بسازند بنابراین امروز اگر در حوزه خودروسازی بهترین برندها را دارد بخاطر وجود کتاب‌خانه‌ها و توجه به فرهنگ کتاب‌خوانی است که بعد از جنگ جهانی ساخته شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با بیان این جمله که شهرداری شغلی مهم‌تر از شهرسازی است، ابرازداشت: تحصیل جایگزین کتاب نیست، بلکه شیوه کتاب‌خوانی است.

کمالی زرکانی به اهمیت علاقه‌مندی نسبت به کتاب اشاره کرد و بیان داشت: امروز اگر می‌خواهیم نبض اجتماعی یک کشور پیشرفته را ارزیابی کنیم باید به میزان مطالعه مردم آن کشور نگاه کنیم.

وی با بیان این‌جمله در فنلاند معلم‌ها ارزش‌مندترین شغل‌ها را دارند، یادآورشد: با توجه به فرهنگ مردم هر جامعه و شهری باید کتاب‌ها نوشته و تالیف شود.

علم و دانش لازمه قدرتمندتر شدن

فرماندار بندرعباس نیز لازمه قدرتمندتر شدن را علم و دانش دانست و ابرازداشت: شرط لازم پیشرفت کودکان و نوجوانان این کشور نیز مطالعه و توجه به فرهنگ کتاب‌خوانی است.

عزیزالله کناری، وجود کتاب‌خانه‌های الکترونیکی را یکی از فرصت‎های مهم در تقویت کتاب‎خوانی دانست و افزود: با وجود این فضا بستر کتاب‌خواانی در هر شرایطی فراهم شده است.

وی عنوان کرد: اما در عین حال بر رونق کتاب‌خانه‌های فیزیکی نیز تاکید داریم و همه باید در این مهم پای کار بیایند و در راستای تقویت کتاب و مشارکت مردم به کتاب و کتاب‌خوانی قدم‌های مثبت برداشت.

۹۸۸۷ /۶۰۴۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha