۷ آذر ۱۳۹۸، ۲۰:۲۴
کد خبرنگار: 936
کد خبر: 83572970
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اصفهانی‌ها از ورزش کردن و پیاده‌روی در فضای باز خودداری کنند

اصفهان- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به شرایط کیفی و میزان غلظت آلاینده‌ها در هوای اصفهان و مناطق صنعتی استان به شهروندان توصیه کرد از فعالیت ورزشی و پیاده‌روی بویژه در هنگام صبح در فضای باز و تردد غیرضروری در سطح شهر خودداری کنند.

منصور شیشه فروش پنجشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ریزش هوای سرد و شرایط آلایندگی از هفته گذشته تا کنون در استان ادامه دارد و این شرایط فردا (جمعه) هم بویژه در ساعت اولیه صبح وجود دارد.

وی با بیان اینکه تجمیع آلایندگی هوا، رطوبت بالا و مه آلودگی موجب کاهش دید افقی خواهد شد اظهارداشت: به ساکنان مناطق مرکزی استان از جمله اصفهان و مناطقی که در محدوده طرح کاهش آلودگی هوا قرار دارند توصیه می شود از ورزش صبحگاهی و ورزش همگانی و پیاده روی صبحگاهی،  بویژه در پارک ناژوان و کوه صفه  و فضای باز خودداری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: آلاینده‌ها از چهار روز گذشته تا کنون در هوای اصفهان و مناطق صنعتی و پر چمعیت استان باقیمانده و تخلیه نشده است و و فعالیت بدنی و ورزش در فضای باز در این مناطق تاثیرات منفی بر سلامت انسان بدنبال خواهد داشت.

به گفته وی این شرایط تا روز دوشنبه هفته آینده در استان اصفهان وجود دارد و به تدریج از شدت آلاینده‌ها کاهش می‌یابد.   

وی به شهروندان توصیه کرد که تا حد امکان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده و تا زمان تداوم پایداری جوی و غلظت آلاینده‌های جوی، از ورزش در فضای باز خودداری کنند.

به گفته وی واحدهای ریخته‌گری و تولید گچ و خاک و کوره‌های آجرپزی در بُرخوار، اصفهان و شاهین شهر و معادن گچ هم تعطیل شده  و فعالیت واحدها و صنایع آلاینده مورد تایید محیط زیست هم کاهش پیدا کرده است.

شاخص کیفی هوا(Air Quality Index)، معیاری است که غلظت ترکیب‌های مختلف آلاینده موجود در هوا مانند مونوکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیب‌های نیتروژن‌دار، ازون و ذره‌های معلق(کوچک‌تر از ۱۰ و ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک به شمار می‌آید.

شهروندان باید در شرایطی که آلودگی هوا از مرز سالم عبور می کند، توصیه‌ها و مراقبت‌های بهداشتی و تغذیه‌ای لازم را به کار گیرند.
البته گروه‌های در معرض خطر و حساس در مقابل آلودگی هوا شامل کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی و ریوی در زمان افزایش غلظت آلاینده‌ها باید بیش از سایرین مراقب سلامت خود باشند.
تمام افراد بویژه گروه‌های حساس و در معرض خطر در زمانی که آلاینده‌های خطرناک هوا افزایش می‌یابد، باید در صورت امکان از حضور در مکان‌های باز خودداری کنند.
افراد دارای بیماری انسداد دستگاه تنفسی، آسم و بیماری‌های قلبی - عروقی بیشتر از دیگران باید نکات ایمنی را رعایت و از فعالیت در فضاهای باز خودداری و در چنین مواقعی در منزل استراحت کنند.
در مواقع یادشده باید به اندازه کافی از مایعات استفاده و از خوردن غذاهای آماده در بیرون از منزل و نیز سفرهای غیرضرور در سطح شهر پرهیز کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha