۹ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۴۸
کد خبرنگار: 795
کد خبر: 83573916
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حزب حاکم نامیبیا پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی

تهران - ایرنا - کمیسیون انتخاباتی نامیبیا در جنوب آفریقا اعلام کرد که بیش از دوسوم آرای شمارش شده از انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی چهارشنبه گذشته، از پیروزی حزب حاکم "سواپو" خبر می دهد.

به گزارش پایگاه "افریکا نیوز"، این کمیسیون امروز (شنبه) اعلام کرد که "هاکه گینگوب" رئیس جمهوری نامیبیا و رهبر حزب حاکم "سازمان خلق آفریقای جنوب غربی" یا سوآپو (SWAPO) موفق شده با کسب 59 درصد آرای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، پیروزی خود را تثبیت کند.

وی که سومین رئیس جمهوری بعد از استقلال این کشور از آفریقای جنوبی در سال 1990 به حساب می آید، در انتخابات سال 2014 با 92 درصد آراء به پیروزی رسیده بود، اما طی 3 سال گذشته به دلیل رسوایی های مالی و عدم موفقیت در مدیریت بحران های زیست محیطی در این کشور نتوانست محبوبیت قبلی خود را نزد مردم حفظ کند.

این کشور در سال جاری به دلیل ادامه شرایط نامطلوب اقتصادی و بروز خشکسالی کم سابقه که منجر به اعلام شرایط اضطراری شده، با بحران های عدیده مواجه بوده است.

بزرگترین رقیب رئیس جمهوری 78 ساله نامیبیا در این انتخابات "جینگوب بانگو" دندانپزشک و عضو سابق حزب حاکم و نیز محبوب جوانان بیکار شهری است که در این انتخابات به عنوان نامزد مستقل وارد کاراز انتخاباتی شد و توانست با کسب بیشترین آراء در دو منطقه این کشور،  29 درصد آراء کلی این انتخابات را هم کسب کرد.

اما "ونانی مک هنری" رقیب حزب حاکم از حزب "جنبش دمکراتیک" نامیبیا فقط توانست 5 درصد آرای این انتخابات را کسب کرده و در مقام سوم قرار گیرد.

اما در انتخابات پارلمانی نیز حزب حاکم سواپو موفق شد بیش کسب از 66 درصد آرا، همچنان پیشتاز بوده و حزب مخالف به رهبری ونانی نیز 16 درصد آراء را از آن خود کرد که در نتیجه در این انتخابات نیز حزب حاکم پیروز است.

حزب سوآپو از سال 1990 و استقلال نامیبیا تاکنون پیروز همه انتخابات این کشور بوده است.

این کشور تا پایان جنگ جهانی اول با نام "آفریقای شمال غربی" مستعمره آلمان و پس از آن تا سال 1990 تحت کنترل آفریقای جنوبی قرار داشت.
به گزارش دیروز خبرگزاری "رویترز"، ناظران بین المللی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی نامیبیا را آزاد و منصفانه ارزیابی کردند.
نرخ بیکاری در نامیبیا 34 درصد بوده و حدود 30 درصد مردم این کشور زیرخط فقر زندگی می‌کنند. همچنین نامیبیا یکی از کشورهای با بالاترین میزان نابرابری درآمدها (ضریب جینی) محسوب می‌شود و این در حالی است که اقتصاد این کشور به تولید و فروش الماس و اورانیوم وابسته است.

هاگه گینگوب رییس جمهوری نامیبیا در ماه آوریل (فروردین) پس از برکناری مشاور اقتصادی خود، یک هیات 22 نفره از بخش خصوصی و دولتی را به عنوان مشاوران اقتصادی برگزید.

استراتژی این هیات مقابله با سه چالش عمده نامیبیا شامل بیکاری، نابرابری و فقر اعلام شده و قرار است طی سه مرحله توصیه‌های خود جهت ایجاد تحرک در اقتصاد نامیبیا را به رییس جمهوری ارائه نماید.

به عقیده کارشناسان اقتصادی، از آنجا که در سال های گذشته دولت مهمترین تامین کننده مالی پروژه‌های اقتصادی بوده و این امر موجب افزایش شدید بدهی‌های دولت گردیده، رییس جمهوری تصمیم گرفته با تشکیل هیات مشاوران اقتصادی راهکارهایی برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی بیابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha