این روزنامه صهیونیستی امروز در گزارشی با استناد به صحبت های "کنت مکنزی" فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا (سنتکام) در مورد عقب نشینی نظامیان آمریکا از سوریه نوشت: به نظر تصمیم جنجالی ماه گذشته ترامپ برای خروج تمام نیروهای آمریکایی از مناطق جنگی شمال سوریه در حال تغییر است.
مکنزی هفته گذشته در جریان یک کنفرانس خبری اشاره کرد که تاریخ مشخصی برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه وجود ندارد.
روز چهارشنبه، آمریکا با اعزام نیروهای نظامی خود همراه با سه تانک و سه خودروی نظامی دیگر به مناطق کردنشین سوریه حضور خود را در این منطقه تقویت کرد. به ادعای مکنزی، این نیروها با همکاری شبه نظامیان کرد عملیات خود را علیه داعش در استان دیرالزور گسترده تر می کنند.
بر اساس گزارش هاآرتص، رد پای توجیه آمریکا برای ادامه حضور حدود هزار سرباز و پیوستن نیروهای دیگر این کشور به آنها را می توان در گزارش های امنیتی واشنگتن یافت؛ مبتنی بر اینکه داعش دوباره ظهور می کند و نیروهای عملیاتی ترکیه و روسیه در شرق فرات برنامه ای برای مقابله با این مساله ندارند.
روزنامه هاآرتص خاطر نشان کرد: چنین تفسیری با صحبت های ترامپ در مورد شکست داعش و پایان عملیات نیروهای آمریکایی در تضاد است. به نظر می رسد با وجود نگرانی های موجود در مورد قدرت گیری دوباره داعش، این گروه تروریستی بهانه رییس جمهوری آمریکا در راستای تغییر موضع خود نسبت به خروج واشنگتن از سوریه است که با انتقاد کنگره این کشور از جمله جمهوریخواهان روبرو شد.
این روزنامه نوشت: تصمیم در جهت خروج نیروهای آمریکایی از سوریه بر روی تمایل شبه نظامیان کرد برای پایبندی به توافقنامه امضا شده بین آنها، روسیه و آمریکا در روز ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) تاثیر می گذارد. در این توافقنامه کردها می بایست ۳۲ کیلومتر از مرز ترکیه عقب نشینی کنند.
برخی از نیروهای کرد پیشتر از مرز عقب نشینی کرده اند، اما در روزهای اخیر عقب نشینی آنان به نظر متوقف شده و در پی آن سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفته آنها باید به تعهد خود پایبند باشند و به کمک آمریکا متکی نباشند.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در ادامه آورده است: روسیه و ترکیه نگران هستند که با چرخش در سیاست آمریکا و به کارگیری دوباره نیروهای کرد برای جنگ علیه داعش، توافقنامه عقب نشینی نیروهای کرد ممکن است از بین برود. این موضوع شاید ترکیه را ترغیب کند که عملیات نظامی خود را با هدف عقب راندن کردها تا ۳۲ کیلومتری مرز ادامه دهد.
توافق با کردها موجب شد تا نیروهای روسی به مکان های عملیاتی نیروهای آمریکایی نزدیک شوند. روس ها از پیش گشت زنی مشترک با ترک ها برای تامین امنیت موسوم به "منطقه امن" را آغاز کرده اند. آنکارا قصد جانشینی حدود ۲ میلیون پناهجوی سوری را در این منطقه دارد و اکنون با شرایط به وجود آمده موضوع انتقال پناهجویان نامشخص پیش می رود.
اما سرنوشت پناهجویان در درجه دوم اهمیت قرار دارد؛ اگر ترکیه تصمیم به ادامه حملات به سوریه را داشته باشد، امکان تقابل بین نیروهای ترکیه و آمریکا وجود دارد. روسیه به نوبه خود نگران است که ترکیه این کشور را متهم به ناتوانی برای حفظ توافق برای تخلیه کردها کند و اینکه منطقه به دست حکومت سوریه بیافتد.
هاآرتص در پایان نوشت با توجه به نقش دیپلماتیک کردها در کمیته تعیین قانون اساسی برای سوریه، حضور آمریکا در سوریه و همکاری نظامی مجدد با شبه نظامیان کرد نکته مهمی است. حضور آنان در کنار نیروهای آمریکایی می تواند آنان را در جبهه دیپلماتیک تقویت کند و به ترکیه و روسیه نشان دهد که بدون آنها فرایند دیپلماتیک ناکارآمد خواهد بود.
نظر شما