سید احسن علوی عصر شنبه در نشست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج اظهار داشت: دولت و مجلس شورای اسلامی باید برای این صنعت برنامهریزی کنند در حالیکه برنامهریزیها در این حوزه ناقص بوده و گردشگری مورد کم توجهی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه اتکای بیش از حد بر صنعت نفت شرایط دشواری برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است، افزود: صنعت گردشگری با وجود همه ظرفیتها، هنوز جایگاه خود را در کشور پیدا نکرده است.
علوی اضافه کرد: اگر این بخش از اقتصاد تقویت نشود پایههای مالیاتی در سالهای آینده افزایش مییابد.
وی نبود طرح جامع گردشگری را از دلایل اصلی مشکلات این صنعت دانست و گفت: باید در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به فعال شدن صنعت گردشگری توجه بیشتری شود.
علوی یادآور شد: برخی از روستاهای هدف گردشگری استان کردستان نیاز به رسیدگی و آراستگی بیشتری دارند تا در جذب گردشگران و کسب درآمد بهتر عمل کنند.
دیگر نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست اظهار داشت: تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه کار ارزشمندی بود.
سید مهدی فرشادان افزود: پیش از این شاهد یک مجموعه غیرشفاف بودیم که میزان اعتبار و نحوه هزینه کرد اعتبارات در آن نامشخص بود.
وی اضافه کرد: اکنون مجلس شورای اسلامی میداند چگونه با مجموعه وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تعامل و بر آن نظارت کند.
فرشادان با اشاره به اینکه مراحل ثبت جهانی هورامان در دست انجام است، افزود: باید اعتبارات استانی هم برای موفقیت و فراهم کردن شرایط برای این ثبت در نظر گرفته شود.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان هم در این نشست گفت: یک هزار و ۶۱۱ نفر در حوزه گردشگری استان شاغل هستند.
حمید اسکندری افزود: تعداد گردشگران کردستان در مقایسه با میانگین کشوری مناسب است اما از نظر درآمدی در رتبههای آخر قرار داریم که دلیل آن هم عدم ماندگاری مسافران در استان است.
وی افزود: برنامههایی که بویژه در تعطیلات اجرایی شد موجب افزایش میزان ماندگاری گردشگران شده است.
وی اظهار داشت: ۲۲۹ میلیارد ریال به بخش خصوصی در حوزه گردشگری کردستان تسهیلات پرداخت شده است.
اسکندری یادآور شد: ۳۲ هتل، ۲۴ مهمانپذیر و ۱۶ اقامتگاه بومگردی با ظرفیت سه هزار و ۵۰۰ مسافر در استان وجود دارد و پیش بینی میشود تعداد اقامتگاهای بومگردی تا پایان سال به ۴۰ اقامتگاه افزایش یابد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم گفت: گردشگری موجب توسعه و رونق سایر بخشهای اقتصاد میشود.
سید کمال حسینی تاکید کرد: نیاز به دستیابی به یک گفتمان مشترک در حوزه گردشگری وجود دارد و اتاق بازرگانی میتواند موجب تغییر رویکرد در این حوزه شود تا بتوانیم در بعد اقتصادی گردشگری تحرکی ایجاد کنیم.
حسینی یادآور شد: در شهرهای گردشگرپذیر کشور ظرفیتها و تواناییهای آن شهرها برجسته شده و به این وسیله توانستهاند به جذب گردشگر بپردازند ...
وی افزود: اتاق بازرگانی ایران قول برگزاری همایش فرصتهای گردشگری کردستان در تهران را داده است که فرصت مناسبی است.
نظر شما