به گزارش شبکه تلویزیونی یورونیوز، مادرید، پایتخت اسپانیا در روزهای دوم تا سیزدهم دسامبر (۱۱ تا ۲۲ آذر) میزبان کنفرانس جهانی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد موسوم به COP25 است.
یک سال پیش از این در نشستی مشابه موسوم به COP24 که به میزبانی لهستان برگزار شد، حدود ۲۰۰ کشور با امضای آیین نامهای ۱۵۶ صفحهای، خود را متعهد به اجرای توافقنامه پاریس کردند.
هدف از توافقنامه پاریس که در سال ۲۰۱۵ میلادی در جریان نشست COP21 حاصل شد نیز محدود کردن میزان افزایش دمای جهانی به میزانی کمتر از دو درجه سانتیگراد بود و تمام کشورهای امضا کننده این توافق، متعهد شدند تا تدابیری را در راستای تحقق این هدف به اجرا بگذارند.
اما چهار سال پس از امضای توافق پاریس، گزارش صندوق جهانی محیط زیست حاکی از آن است که عملکرد ۱۳۶ کشور از ۱۸۴ کشور امضا کنندۀ توافق پاریس و میزان پایبندی آنها به تعهداتشان «ناکافی» بوده است.
بر اساس این گزارش، تنها ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا و شماری دیگر از کشورهای جهان همچون سوئیس، نروژ و اوکراین تا حدودی به تعهدات خود پایبند بودهاند.
توافق پاریس(Accord de Paris) که با نام "پیمان پاریس" نیز شناخته میشود، ذیل چارچوب پیماننامه سازمان ملل متحد در تغییر اقلیم (UNFCCC) در رابطه با کاستن از انتشار گازهای گلخانهای، سازگاری و امور مالی است که از سال ۲۰۲۰ میلادی شروع خواهد شد.
متن توافق از سوی نمایندگان ۱۹۷ کشور در کنفرانس تغییر اقلیم ۲۰۱۵ سازمان ملل متحد در پاریس مذاکره و با اجماع در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ تصویب شد. این توافق در ۲۲ آوریل ۲۰۱۶ (روز زمین) در مراسمی در نیویورک برای امضا معرفی شد و در سال ۲۰۱۷میلادی، ۱۹۵ عضو پیمان سازمان ملل در تغییر اقلیم این پیمان را امضا و ۱۴۷ کشور آن را به تصویب مجلس خود رساندند.
آمریکا در سال ۲۰۱۷ به سازمان ملل اعلام کرده بود که در سال ۲۰۱۹ به طور رسمی از این پیمان بین المللی خارج می شود اما تا آن زمان در جلسات، شرکت خواهد کرد.
ایالات متحده تنها کشوری است که از این متن امضا شده توسط ۱۹۷ کشور، حتی کره شمالی، امتناع می ورزد. به دنبال اعلام خروج ترامپ از توافق پاریس در سال ۲۰۱۷، پیونگیانگ در بیانیهای اعلام کرد: اقدام واشنگتن برای خروج از توافق پاریس نشاندهنده نهایت خودخواهی و خلاء اخلاقی است. آمریکا فقط به دنبال منافع خود است؛ حتی به قیمت نابودی سیاره زمین.
ترامپ از مدتها پیش از توافقنامه سال ۲۰۱۵ انتقاد می کند و اصرار دارد که آمریکا باید هرچه سریعتر از آن خارج شود.
پیش از این نیز ترامپ، توافق آب و هوایی پاریس را یک «فاجعه کامل» برای آمریکا توصیف کرده و گفته بود که این توافق، ثروت هنگفتی از آمریکا را به کشورهای خارجی مسؤول بیشترین آلودگی جهان انتقال داده است.
سطح بودجه آب و هوایی به طور آشکار در توافق پاریس مشخص نشده است. اما در کنار این توافق، کشورهای توسعه یافته میبایست تا سال ۲۰۲۰، مبلغ ۱۰۰ میلیارد دلار به کشورهایی که توسعه نیافتهاند، کمک کنند تا آنها بتوانند خودشان را با فناوریها و تغییرات صنعتی لازم سازگار کنند که این کمکها، ترکیبی از کمکهای دولتی و عمومی است. 9041
نظر شما