۱۱ آذر ۱۳۹۸، ۲۰:۴۹
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 83578148
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مستقل،  در خط مردم

۱۱ آذر ۱۳۹۸، ۲۰:۴۹
کد خبر: 83578148
مستقل،  در خط مردم

سنندج - ایرنا - عصر دومین روز از ثبت‌نام داوطلبان نمایندگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه سنندج در حالی به پایان رسید و ثبت‌نام کنندگان، هدفشان را تنها خدمت به مردم و مستقل از هر جناح و خط فکری اعلام کردند.

در دومین روز از مهلت یک هفته‌ای ثبت‌نام داوطلبان انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به محض ورود به نگهبانی تا محل ثبت‌نام در طبقه اول فرمانداری سنندج با احترام خاصی مواجه شدم،  برخلاف روز یکشنبه که اجازه استفاده از گوشی تلفن همراه و دوربین عکاسی به خبرنگاران داده نشد امروز از حساسیت دیروز خبری نبود.

خبرنگاران و عکاسان در دقایق اولیه روز یکشنبه و آغاز ثبت‌نام داوطلبان ستاد انتخابات حوزه انتخابیه شهرستان سنندج، اجازه حضور در داخل محل ثبت‌نام را نداشتند که با سفارش فرماندار این مجوز صادر شد و امروز اصحاب رسانه بدون هیچگونه مشکلی در این مکان حضور یافته و گزارش تهیه کردند.

عصر دوشنبه ۱۱ آذر محل ثبت‌نام داوطلبان در فرمانداری سنندج تقریبا آرام و اغلب متصدیان مشغول صحبت با همدیگر بودند. از یکی از اپراتورها آمار ثبت‌نامی‌های صبح امروز را پرسیدم که با لحن خاص و معناداری تعداد آنان را پنج نفر اعلام کرد.

هدفم خدمت به مردم
اولین داوطلبی که در شیفت کاری عصر به فرمانداری سنندج برای ثبت‌نام مراجعه کرد، مهندس معدن و دهه شصتی بود که به گفته خودش برای خدمت به مردم و تلاش برای رفع بیکاری به میدان انتخابات مجلس آمده بود.
او که با روحیه‌ای خوب و لبی خندان صحبت می‌کرد، اظهار داشت: احساس می‌کنم توان آن را دارم که در صورت حضور در مجلس، دغدغه‌ها و مشکلات مردم را در چارچوب قانون و با استفاده از تمام ظرفیت‌ها رفع کنم.
این جوان تحصیلکرده یادآور شد: در صورت تایید صلاحیت می‌خواهم بدور از هر گونه غوغا و تبلیغات آنچنانی، صادقانه قدم در میدان کمک به مردم بگذارم و وامدار هیچ جریان و جناح سیاسی نیز نیستم.

تلاش برای رفع مشکل مسکن
دومین نفری که به عنوان داوطلب در محل فرمانداری سنندج حضور یافت، فردی ۴۴ ساله، عضو هیات علمی دانشگاه بود و دکترای تخصصی معماری داشت.

وی که عضو هیچ جناح و جریانی نبود و به عنوان داوطلب مستقل ثبت‌نام کرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: وضعیت اقتصادی نامطلوب، رفع مشکلات حوزه مسکن و تلاش برای ارتقای سطح آموزش کشور و استان از جمله برنامه‌های من برای ثبت‌نام در انتخابات مجلس است.

این استاد دانشگاه بر توانمندی خود برای برطرف کردن مشکلات استان در مجلس تاکید کرد و افزود: در صورت تایید صلاحیت، از هیچ کوششی برای رفع دغدغه‌های مردم کردستان به ویژه فقرا و طبقه حاشین‌نشین فروگذار نخواهم کرد.

۲ داوطلب دیگر برای ثبت‌نام به محل فرمانداری مراجعه کردند اما به دلیل نداشتن اصل مدارک قادر به ثبت‌نام نشدند البته یکی از آنان که پزشک عمومی بود، از اینکه مدارکش مورد تایید قرار نگرفت، با حالت دلخوری و عصبانیت، محل ثبت‌نام ستاد انتخابات را ترک کرد.

روز دوشنبه در مجموع هفت نفر در ستاد انتخابات حوزه انتخابیه شهرستان سنندج ثبت‌نام کردند که مدارک ۶ نفر از آنان ثبت نهایی شد و کار ثبت نهایی یکی از داوطلبان نیز در حال اجرا است.

ثبت‌نام ۳۳ داوطلب در کردستان
براساس اعلام رییس ستاد انتخابات کردستان در مجموع طی ۲ روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۰ و ۱۱ آذر، ۳۳ داوطلب در پنج حوزه انتخابیه این استان ثبت‌نام نهایی کردند و کار ثبت‌نام هشت داوطلب دیگر نیز در حال انجام است.

روز یکشنبه ۱۰ آذر ۲۱ داوطلب در کردستان برای نمایندگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کرده بودند که ۱۰ نفر از آنان مربوط به حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره و یکی از داوطلبان زن بود.

انتخابات سراسری یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه، ۲ اسفند امسال برگزار می‌شود و ثبت‌نام نامزدها از امروز به مدت هفت روز ادامه می‌یابد.

اصل کارت ملی و یک نسخه تصویر آن، اصل شناسنامه عکس‌دار و یک نسخه تصویر کلیه صفحات آن، یک قطعه عکس ۴*۳ جدید، اصل و یک نسخه تصویر آخرین مدرک تحصیلی معتبر (حداقل کارشناسی ارشد و یا معادل آن)، اصل و تصویر گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفاء و عدم اشتغال در پست و مقام و مشاغل مشمول استعفای موضوع ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و اصل و یک نسخه تصویر کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا کارت معافیت دائمی یا مدرکی معتبر دال بر روشن بودن وضعیت مشمولان خدمت وظیفه عمومی از مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

همچنین به استناد ماده‌ی ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و تبصره‌های ذیل آن، انتخاب‌شوندگان هنگام ثبت‌نام باید دارای شرایط اعتقاد و التزام عملی به اسلام، التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه، داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی‌ارشد یا معادل آن، نداشتن سوء‌شهرت در حوزه‌ی انتخابیه، سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینایی، شنوایی و گویایی و حداقل سن ۳۰ سال تمام و حداکثر ۷۵ سال باشند.

داوطلبان نمایندگی اقلیت‌های دینی مصرّح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام، مستثنی هستند و باید در دین خود ثابت العقیده باشند.
ملاک محاسبه‌ی سن اشخاص برای ثبت‌نام در انتخابات بر اساس تاریخ تولد اولیه‌ی ثبت شده در شناسنامه رسمی است و تغییرات بعدی توسط دستگاه‌های ذیربط به استثنای محاکم قضائی ملاک عمل نخواهد بود.

طبق قانون کلیه جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا و رزمندگانی که حداقل ۶ ماه سابقه حضور در جبهه دارند از یک مقطع تحصیلی بالاتر برخوردار می‌گردند.

جمهوری اسلامی ایران یکی از دموکراتیک‌ترین کشورهای دنیاست که تاکنون در آن ۱۲ دوره انتخابات ریاست جمهوری، ۱۰ دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، پنج دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و پنج دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و علاوه بر آن، چندین انتخابات موردی برگزار شده که به طور حدودی، طی هر سال یک انتخابات به اجرا درآمده است.

استان کردستان دارای پنج حوزه انتخابیه و ۶ نماینده در مجلس شورای اسلامی است، (حوزه انتخابیه سنندج شامل شهرستان‌های سنندج، کامیاران و دیواندره ۲ نماینده، حوزه انتخابیه بیجار یک نماینده، حوزه انتخابیه قروه شامل شهرستان‌های قروه و دهگلان یک نماینده، حوزه انتخابیه سقز شامل شهرستان‌های سقز و بانه یک نماینده و حوزه انتخابیه مریوان شامل شهرستان‌های مریوان و سروآباد یک نماینده) است، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۸ برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha