حمید آذربیگ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اظهار داشت: با توجه به آغاز فصل زمستان و احتمال ریزش نزولات جوی، مسیر رودخانههای شور و ملنتی مورد پایش قرار گرفته که در این پایش مشخص شد پنج معدن شن و ماسه در مسیر سیلاب فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: این معادن به علت برداشت غیراصولی باعث تغییر در مورفولوژی بستر رودخانه شده و باعث مسدود شدن رودخانه و ایجاد گودال عمیق شدهاند که در صورت بروز بارندگی و ایجاد سیلاب، خسارت جبران ناپذیری به منازل مسکونی و اراضی همجوار وارد میشود.
وی از طرح دعوا علیه این معادن در دادگستری جیرفت خبر داد و گفت: امروز به همراه بازپرس پرونده از محل معادن ذکر شده بازدید شد تا با اطلاعات کامل رای نهایی صادر شود.
مدیر امور آب شهرستان جیرفت اظهار داشت: در صورتی که این معادن تاسیسات خود را از بستر رودخانه خارج نکنند نه تنها خودشان با بحران مواجه خواهند شد بلکه مردم همجوار نیز دچار بحران خواهند شد.
وی ادامه داد: این معادن باید هر چه سریعتر نسبت به خارج نمودن تاسیسات خود از بستر رودخانههای شور و ملنتی اقدام کنند.
آذربیگ گفت: مجوز بهرهبرداری این معادن با توجه به قرارگیری تاسیسات آنها در بستر رودخانه و پایبند نبودن به تعهدات خود مبنی بر برداشت شن و ماسه طبق مجوز شرکت آب منطقهای، تمدید نبوده و فاقد اعتبار است.
شهرستان جیرفت دارای ۲ رودخانه وحشی شور و ملنتی است.
جیرفت با ۳۱۶ هزار نفر جمعیت در فاصله ۲۳۰ کیلومتری جنوب کرمان واقع شده است.
نظر شما