۱۲ آذر ۱۳۹۸، ۱۸:۳۵
کد خبرنگار: 2111
کد خبر: 83578996
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

تفکیک زباله ، چالش شهر بیجار

۱۲ آذر ۱۳۹۸، ۱۸:۳۵
کد خبر: 83578996
تفکیک زباله ، چالش شهر بیجار
تفکیک زباله

سنندج - ایرنا - بصورت میانگین روزانه ۴۰ تا ۵۰ تن زباله در شهر تولید می‌شود که تا کنون اقدامات مناسبی در خصوص فرهنگ سازی و ایجاد زیر ساخت تفکیک زباله تَر و خشک صورت نگرفته است.

فرماندار شهرستان بیجار روز سه‌شنبه در جلسه مجمع سلامت شهرستان گفت: دولت تدبیر و امید به مسئله بهداشت عمومی و محیط زیست توجه بسیاری دارد و درصورت ضرورت از محل درآمدهای عمرانی برای رفع سریع این مشکل محل دپوی فعلی زباله در شهرستان هزینه خواهد شد.

علی اکبرورمقانی اظهار داشت: ترویج فرهنگ تفکیک زباله درست است و مهم تر از آن نحوی جمع آوری و دفع این نوع از زباله های بصورت تفکیک شده و استاندارد است چراکه مشکل تفکیک زباله در تمامی شهرها وجود دارد و ارائه برنامه ایی خاص و بومی برای شهر بیجار نیاز جدی بشمار می رود.

وی افزود: با برسی میدانی و کارشناسی شده هر نقطه ایی از شهرستان که کمترین معارض و مشکلات را دارا باشد، جهت انتقال محل دپوی زباله معرفی و انتخاب خواهد شد و اگر چنین نقطه ایی یافت نشد، محل فعلی باید استاندار سازی و اقدامات بهداشت محیط‌ اجرایی گردد.

فرماندار بیجار با اشاره به اقدامات مناسب جهت بازگشت معکوس مردم به منطقه و افزایش جمعیت مردم در روستاهای دارای سکنه و شهرهای بیجار گفت: ایجاد یک محل مناسب برای دفع زباله نیاز جدی به شمار می رود تا از بازیافت زباله بتوانیم از این طلای کثیف، ایجاد اشتغال و درآمد برای مردم محیا گردد.

او ایجاد نقطه مشترک میان شهرهای مجاور، تکاب و دیواندره در دراز مدت برای ورود بخش خصوصی را لازم و ضروری دانست و توضیح داد: نگرانی و دغدغه محل دپوی زباله شهرستان باید در یک سال رفع شود و در راستای فرهنگ سازی جامعه در تفکیک زباله از مبدا باید از ظرفیت های ادارات مردمی، سمن ها و فضای مجازی مورد استفاده قرار گیرد.

شهردار بیجار نیز در این جلسه گفت: سیستم سنتی جمع آوری و دفع زباله سالیان سال است که از سطل های کوچک منازل به سطل های مکانیزه تبدیل شده است امّا هیچ تغییری در نحوی تفکیک، جمع آوری و دفن صورت نگرفته است.

مهدی بیگ محمدپور  اظهار داشت: با توجه به جمعیت ۸۹ هزار نفری بیجار و تولید حدود ۴۰ تا ۵۰ تن زباله که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد این زباله ها، نخاله‌های ساختمانی و شاخ و برگ درختان است، از میزان قابل توجهی برای جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی برخودار نیست.

وی تاکید کرد: طبق برسی های موجود، محل دپوی فعلی زباله در شهرستان بیجار فاصله نزدیکی با رودخانه قزل اوزن دارد و در دراز مدت، آلودگی های زیست محیطی برای این منطقه و مناطق پایین دستی آن خواهد داشت.

وی گفت: جهت پیشگیری از این اتفاق، طرح‌های پیشنهادی در دست برسی و کارشناسی است که یکی از این طرح ها جابجایی محل دپو به یک منطقه امن و کم خطر با تجمیع زباله‌های شهرستان های همجوار تکاب و دیواندره است و طرح دیگر، فنس کشی، زه کشی و ایجاد حوزچه های تصفیه شیرابه ها جهت مصارف کشاورزی و غیره است.

بیگ محمدپور با اشاره بر اینکه محل دپوی زباله شهرستان در کیلومتر ۱۰ جاده بیجار - تکاب واقع شده است اضافه کرد: فاصله ۱۰ کیلومتری موجب شده است که با وجود نظارت های انتظامی و برخودرهای قضایی با خودروهای حمل و نقل نخاله، آنها این نخاله ها را  در مناطق حاشیه شهرستان اقدام به تخلیه می کنند و مناظر نامناسبی را ایجاد و نارضایتی های را به همراه دارد.

وی بخش عمده تولید و جمع آوری زباله را اصلاح فرهنگ عمومی مردم برشمرد و  ادامه داد: با توجه به آموزش هایی که از رسانه ملی، فضای مجازی و آموزش و پرورش در مدارس برای طرز صحیح و درست تفکیک زباله به آحاد جامعه ارائه شده است، عدم همکاری مردم در تفکیک زباله، بسته بندی نامناسب، خارج نمودن زباله در هر ساعتی از شبانه روز موجب ایجاد آلودگی های محیطی، افزایش ساعت جمع آوری زباله و دپوی موقت زباله در نقاط مختلف محله می گردد.

شهردار بیجار گفت: حدود ۶۰ عدد سطل زباله جدید جهت تفکیک زباله های تَر و خشک توسط واحد خدمات شهری بیجار تهیه و در اولین فرصت مناسب در نقاط مشخص شهر بیجار نصب خواهد شد و بازهم از عموم مردم خواستاریم در ایجاد یک شهر منظم با نیروهای شهرداری همکاری نمایند.

آگاهی بخشی به مردم در سه فاز اجرایی خواهد شد

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیجار هم اظهار داشت: در راستای اجرای فرهنگ سازی به مردم در خصوص تفکیک زباله، با همکاری خانه مشارکت های مردمی بهداشت، شهرداری و آموزش و پرورش شهرستان، فاز اول را اختصاص به آموزش تفکیک زباله های تَر و خشک در مدارس، مادران خانه دار و نصب پوستر و بنر در سطح شهرستان اختصاص می‌یابد.

حسین جعفری افزود: فاز دوم در این راستا، ایجاد و نصب محلی مناسب برای جمع آوری زباله های محله به محله با استفاده از سطل های جدید که دارای ۲ بخش زباله تَر و خشک است مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

وی گفت: در فاز سوم، عملیات اجرایی تفکیک زباله در مدارس، دانشگاه ها، ادارات و ارگان های دولتی با استفاده از سطل های برچسب دار و مشخص زباله های تَر و خشک، جهت تشویق عموم مردم به فرهنگ درست تفکیک زباله اجرایی خواهد شد.

شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha