شناسایی توانمندی معلولان وظیفه تمام دستگاه‌های دولتی است 

مشهد- ایرنا- معاون، سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی گفت: معلولان توانمند باید توسط دستگاه‌های دولتی شناسایی و با همکاری رسانه‌ها و تهیه مستندات لازم، این استعدادهای نهفته به سایر شهروندان معرفی شوند.

حسن جعفری روز سه شنبه در مراسم اختتامیه نخستین مسابقات مهارتی معلولان کشور در مشهد افزود: با برگزاری این مسابقات، استعدادهای نهفته معلولان شناخته و شناسایی می‌شود و توانمندی این افراد در بسیاری از موارد حتی از افراد سالمی که نقصی در بدن هم ندارند بیشتر است و نباید به خاطر محدودیتی که در بدن دارند مورد بی‌عدالتی قرار گیرند.  
وی ادامه داد: چالش هایی شامل مسایل اقتصادی، معیشتی، بهداشتی و پزشکی در حوزه زندگی معلولان وجود دارد که باید برطرف شود و همچنین در دسترسی آسان این افراد به مراکز مختلف از جمله مراکز بهداشتی و تجاری باید موانع شهری نیز به حداقل ممکن برسد زیرا آنها نیز حقّی در استفاده از امکانات این شهر دارند.  
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: اصلی‌ترین مساله کشور از نگاه بعضی مسوولان اشتغال و رفع بیکاری افراد است و اکنون شاهد آن هستیم که تعدادی بسیاری از افراد معلول جامعه توانسته‌اند به مهارت‌هایی شغلی دست یابند و برای خود، خانواده و همچنین جامعه، افتخار آفرین باشند.  
سید امیر حسین قاضی زاده‌ هاشمی افزود: عنصر محوری وجود هر انسانی "جان " اوست و نه جسمش و معلولان نشان داده‌اند با این جان بزرگ خود توانسته اند معلولیت بدنی را کنار زده و توانمندتر باشند.   
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت موجود در بازار داخلی و کشورهای همسایه باید زنجیره‌ای بین اداره کل بهزیستی، سازمان فنی و حرفه‌ای و همچنین بازار شکل گیرد تا تولیدات این افراد به فروش رفته و به نتیجه اقتصادی برسد و این امر ضریب اشتغال پذیری جامعه را می‌افزاید.  
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: برای نخستین بار در بودجه امسال، ۱۱ هزار میلیارد ریال برای حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در نظر گرفته شده است.
حمیدرضا پوریوسف افزود: محل اجرای این بودجه شامل آموزش، معیشت، حق پرستاری ضایعات نخاعی، خرید محصولات توانبخشی، حرفه آموزی و همچنین پرداخت سهم بیمه افرادی است که معلولان را به کار گیرند.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی بیشتر فعالیت‌های تصدی‌گری خود را به بخش خصوصی و مردمی واگذار کرده است و اکنون شاهد فعالیت ۲۸ مرکز حرفه آموزی و همچنین کارگاه حمایتی تولید افراد دارای معلولیت در استان خراسان رضوی هستیم.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: در خصوص سهمیه بندی بنزین برای معلولان، در جلسه ستاد سوخت استانداری پیشنهاد شد که معلولان جسمی - حرکتی که خودشان خودرو دارند بتوانند بدون نوبت از جایگاه‌های سوخت سی. ان. جی استفاده کنند و هم اکنون در حال تهیه مستندات این افراد برای ارسال به این ستاد برای اجرایی شدن آن هستیم.
پور یوسف افزود: برای حمل و نقل افراد دارای معلولیت و سرویس‌های مهد کودک، مکاتباتی انجام شده است که باید تصمیم کشوری برای آن گرفته شود اما تا کنون دستوری در این خصوص صادر نشده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی نیز در این اختتامیه گفت: هدف از برگزاری این مسابقات شناسایی نخبگان مهارتی حوزه معلولان است.
افشین رحیمی افزود: این مسابقات که برای نخستین بار برگزار می‌شود در سه رشته مهارت‌های کامپیوتر(ICDL)، دوخت کیف چرمی با دست و گلیم از دهم آذر ماه و به مدت دو روز برگزار شد.
وی اضافه کرد: از جمله اهداف برگزاری این مسابقات کشف استعدادهای برتر حوزه‌های مهارتی بین معلولان، ایجاد باور در جامعه نسبت به توانمندی معلولان، آگاهی بخشی به خانواده‌های دارای معلول نسبت به وجود امکان آموزش مهارتی به معلولان و افزایش خودباوری بین معلولان است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی گفت: این مسابقات ویژه معلولان مشهد بود ولی به دلیل استقبال معلولان سایر شهرستان‌های خراسان رضوی و همچنین استان های دیگر به صورت کشوری برگزار شد.
رحیمی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای متولی آموزش مهارتی اقشار مختلف جامعه و توانمندسازی آنان در جهت اشتغال پایدار است که در این راستا در جهت تحقق عدالت اجتماعی، آموزش مهارتی به معلولان نیز در این سازمان انجام می‌شود.  
 وی ادامه داد: هم اکنون یک مرکز دولتی و سه آموزشگاه آزاد در استان خراسان رضوی آموزش‌های مهارتی و فنی را به افراد دارای معلولیت ارائه می‌دهند.  
استان خراسان رضوی دارای ۶.۴ میلیون نفر جمعیت است که ۱۲۳ هزار و ۳۷۲ نفر آنها دارای پرونده معلولیت در بهزیستی این استان هستند.
دوازدهم آذر ماه روزجهانی معلولان نام‌گذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha