خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۲ آذر ۱۳۹۸، ۱۹:۰۹
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 83579662
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پنج اصل مهم برای ارزیابی اجلاس اوپک

۱۲ آذر ۱۳۹۸، ۱۹:۰۹
کد خبر: 83579662
پنج اصل مهم برای ارزیابی اجلاس اوپک

تهران – ایرنا – ناظران بازار نفت همزمان با برگزاری یکصد و هفتاد و هفتمین اجلاس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین، بر پنج اصل متمرکز خواهند بود.

به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، ماموریت اجلاس اوپک، دستیابی به توافقی برای مدیریت تولید نفتی در سال آینده است.

اگرچه نگرانی هایی در مورد ضعف تقاضای جهانی و تولید نفت آمریکا وجود دارد، بهای فعلی نفت خام برنت با رقم بیش از ۶۰ دلار در هر بشکه، از جانب برخی تولیدکنندگان، رقم قابل قبولی تلقی می شود.

اما پنج مساله و اصل وجود دارد که ناظران بازار نفت بر آن متمرکز خواهند شد.

**اصل اول**

موعد توافق موجود در زمینه کاهش عرضه ۱.۲ میلیون بشکه در روز، اواخر مارس ۲۰۲۰ (۱۲ فروردین ۹۹) به سر می رسد.

مقام های مربوطه در هفته پیشرو درمورد تمدید این توافق، تصمیم می گیرند. تحلیل گران انتظار دارند که توافق جاری به اواسط سال آینده یا بیش از آن کشیده شود.

در حالی که عربستان، کویت و آنگولا بیش از حد لازم قید شده در توافق، تولید نفت را کاهش داده اند، عراق و روسیه جزو کشورهایی هستند که طبق انتظار عمل نکرده اند.

جیووانی استانوو (Giovanni Staunovo) از بانک سرمایه گذاری سوئیس «یوبی‌اس» گفت که حفظ توافق موجود، قوی ترین نتیجه احتمالی اجلاس وزرای اوپک خواهد بود.

وی یادآور شد که برای تولیدکنندگان، این خطر وجود دارد که برخی تجار نفتی اعتقاد داشته باشند که کاهش بیشتر تولید می تواند مستلزم حمایت از بهای نفت باشد.   

**اصل دوم**

به گفته افراد مطلع از سیاست های ریاض، ‌ انتظار می رود که شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر جدید نفت عربستان، کشورهایی که سهم خود در کاهش را رعایت نکرده اند، برای تن دادن به توافق موجود تحت فشار قرار دهد.

پیش بینی می شود که این وزیر سعودی، موضع سخت تری در قیاس با سلف خود در پیش گیرد و هشدار دهد که اوپکی ها در صورتی که سهم خود برای کاهش را در دو ماهه جاری برعهده نگیرند، عربستان این بار را بر دوش نخواهد کشید و ممکن است تولید نفتی اش را افزایش دهد.

این تاکتیک سخت می تواند ابزاری برای وزیر نفت عربستان باشد تا قدرت خود را به این گروه نشان دهد، ‌ اما با خطراتی نیز همراه است. عربستان به بهای نفت بالاتر نیاز دارد، زیرا در ضمن اجلاس اوپک در وین، ‌ سهام شرکت آرامکوی عربستان ارزش گذاری می شود.

با این همه، منابع مطلع گفتند که عربستان معتقد است وضعیت بازار نفت در ماه های آینده، در هر صورت سخت تر می شود و مقام های این کشور از بهای نفت موجود راضی اند، بدان معنا که می توانند این خطر را در حال حاضر پذیرا باشند.  

**اصل سوم**

در حالی که شاهزاده عبدالعزیر هیات سعودی را هدایت می کند، ‌ ائتلاف نفتی بین عربستان و روسیه زیر نگاه موشکافانه قرار خواهد داشت. این شاهزاده سعودی طی دهه ها سعی داشته اعضای اوپک و رقبا را در یک سمت و سو نگه دارد، امری که موید اهمیت وحدت برای بقای طولانی مدت این کارتل نفتی است.

پس از افت بهای نفت در سال ۲۰۱۴، عربستان به روسیه برای کمک چشم دوخت.

این مناسبات در دوره زمامداری خالد الفاح بر وزارت نفت عربستان، ‌ یک اولویت محسوب می شد. حال تمایل روسیه برای عمل به توافق موجود در محک آزمایش قرار دارد.

«کارستن فریش» (Carsten Fritsch) تحلیل گر ارشد کامرزبانک گفت: روسیه ۸ ماه از ۱۱ ماه گذشته، از هدف توافق شده در زمینه تولید، تخطی کرد.  

شرکت های نفتی محلی از دیرباز بر این باورند که کاهش تولید فقط به تولیدکنندگان رقیب کمک می کند.

رئیس شرکت نفت روسی «لوک‌اویل» اعلام کرد که در حال حاضر دلیلی برای تمدید کاهش تولید تا بعد از مارس ۲۰۲۰، وجود ندارد.

همه اینها بدان معناست که روسیه می تواند غیرقابل پیش بینی باشد، اما ارزش یادآوری این مساله را دارد که هم پیمانی این کشور با عربستان صرفا در زمینه بهای کوتاه مدت نفت نیست، ‌ بلکه مناسباتی راهبردی مورد تائید ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را در بر می گیرد.

**اصل چهارم**

آژانس بین المللی انرژی ماه گذشته میلادی اعلام کرد که اوپک با چالش های بزرگی در سال آینده روبه‌روست، زیرا افزایش تولید رقبا، تلاش های این سازمان برای مهار تولید نفت را تضعیف می کند.

به گفته «پل هورسنل» (Paul Horsnell) تحلیل گر ارشد استاندارد چارترد، ‌ عملکرد آمریکا در زمینه عرضه نفت خام، ‌ متغیراصلی برای بازار نفت در سال ۲۰۲۰ است.

وی افزود: پیش بینی ها متفاوت است، ‌ به طوری که یک گروه به کاهش شدید تولید اشاره دارد و دیگری از افزایش خبر می دهد.

همچنین افزایش تولید از سوی کشورهایی چون برزیل، نروژ و گویان (آمریکای جنوبی) پیش بینی می شود.

این به مثابه آن است که تعداد بشکه های مورد نیاز اوپک برای خالی کردن شکاف موجود، احتمالا در سال ۲۰۲۰ کاهش می یابد.

به همین دلیل، برخی تحلیل گران معتقدند که بدون کاهش تولید اوپک و متحدانش، بهای نفت ممکن است بعد از اجلاس اوپک، متحمل فشارهایی شود.

**اصل پنجم**

جنگ تجاری آمریکا و چین و ضعف اقتصاد جهانی، سازمان های نفتی جهانی را مجبور کرده است فرضیات خود در زمینه رشد تقاضا برای سال جاری و سال آتی را کاهش دهند.

در حالی که انتظار می رود افزایش عرضه، فرضیات متفاوتی را رقم زند، اوپک اعلام کرده که نشانه هایی از فشار وجود دارد که ممکن است بر تقاضا تاثیرگذارد.

به گفته «دیوید فیفه» (David Fyfe) اقتصاددان ارشد نهاد اطلاع رسانی در زمینه قیمت ها موسوم به «آرگوس»، کشورهای تولیدکننده نفت با اقدام متوازن حساسی مواجهند. ۹۱۰۹

وی افزود: کاهش بیشتر تولید، سهم بازار اوپک را به سطحی می رساند که از اوایل سال های ۱۹۹۰، بر مبنایی ثابت شاهد آن نبوده است.

قرار است یکصد و هفتاد و هفتمین اجلاس وزرای اوپک روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری در وین اتریش برگزار شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha