تزریق دگزامتازون، بتامتازون، متیل پردنیزولون، هیدروکورتیزون در موارد ابتلا به آنفلوآنزا را این پزشکان اصلا توصیه نمیکنند و می گویند اگر چه این داروها علائم التهاب را کاهش میدهند اما در عوض باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی فرد و تکثیر بیشتر ویروس آنفلوآنزا می شوند.
متخصص بیماری های عفونی در دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: آنفلوآنزا با بدن درد و کمی سوزش گلو و تب به صورت ناگهانی شروع میشود؛ همین دردها باعث میشود تا کم کم به سراغ یخچال بروید و در بین داروهایی که از قبل پزشکان برایتان تجویز کردهاند به دنبال چند مسکن و آنتیبیوتیک بگردید، غافل از اینکه مصرف این داروها نه تنها تأثیری در درمان بیماریتان ندارد بلکه ممکن است عوارض آن را تشدید کند.
دکتر زهرا پورمنتصری، چهارشنبه به ایرنا اظهار داشت: این بیماری گریبان افراد مسن و کودکان و همچنین افرادی که به بیماریهای زمینهای مبتلا هستند را زودتر از بقیه میگیرد و به این راحتی هم نمیشود از شر آن خلاص شد.
وی بیان کرد: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی بسیار واگیر است که از طریق قطرات ریز تنفسی که در نتیجه سرفه، عطسه یا صحبت در هوا پراکنده میشوند قابل انتقال است، همچنین فرد مبتلا به آنفلوآنزا میتواند بیماری خود را از طریق تماس فیزیکی مانند دست دادن به دیگران منتقل کند.
این پزشک متخصص گفت: اغلب افراد مبتلا به آنفلوآنزا علائمی مانند تب، درد گلو، بدن درد شدید، سرفه های خشک دارند، عوارضی که برای رهایی از آنها باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کرد.
پورمنتصری اظهار داشت: اگر علائمی چون آبریزش بینی، تب، بدندرد و... دارید، از رفتن به محل کار و یا فرستادن کودک دارای این علائم به مدرسه، به مدت حداقل دو تا سه روز جدا خودداری کنید، دست ندهید، روبوسی نکنید، اگر آبریزش بینی دارید از دستمال کاغذی یکبار مصرف استفاده کنید و بلافاصه دستتان را با آب و صابون بشویید؛ باید توجه کرد که شستوشوی مکرر دستها منجر به قطع زنجیره عفونتهای ویروسی میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: پایه اصلی کنترل این بیماری، شستوشوی دستهاست، ویروس آنفلوآنزا حداقل به مدت ۵ دقیقه بر روی دست زنده می ماند و به راحتی با دست دادن به فرد دیگری منتقل می شود.
پورمنتصری اضافه کرد: آنفلوآنزا در تمام طول سال اتفاق میافتد، اما در فصول سرد سال شرایط انتقال ویروس بیشتر فراهم میشود که با رعایت بهداشت فردی و عمومی، می توان از انتقال این بیماری جلوگیری کرد.
به گفته وی اگر ما رفتارهای تنفسی خودمان را در جامعه کنترل کنیم، شیوع آنفلوآنزا در کشور اتفاق نمیافتد، دوره درمان این بیماری حدود ۴ الی ۱۰ روز طول میکشد که استراحت مطلق، مصرف سبزیها، استفاده از مکملهای ویتامین C و مایعات گرم میتواند کمک زیادی به درمان این بیماری کند اما در مواقع تشدید این بیماری لازم است بیمار به پزشک مراجعه و طبق تجویز پزشک دارو مصرف کند.
شهرستان فسا در فاصله ۱۳۰کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.