۴٠ سال قانونگذاری تبلور مردم‌سالاری دینی است

تهران- ایرنا- رئیس سازمان بسیج حقوقدانان گفت: چهل سال افتخار قانونگذاری در جمهوری اسلامی ایران تبلور و نشان دهنده حاکمیت مردم سالاری دینی است.

مهدی بهرامیان روز چهارشنبه در همایش «حقوقدان تراز انقلاب، نقش ها و رویکردها» که به مناسبت روز بسیج حقوقدانان برگزار شد، با اشاره به دهمین سالگرد تشکیل بسیج حقوقدانان افزود: این مجموعه ۴۵ هزار عضو دارد و با شعار جهاد حقوقی، عدالت خواهی و مبارزه با فساد فعالیت می کند.
وی ادامه داد: سازمان بسیج حقوقدانان دو سال متوالی امر مهم کادرسازی و حقوقدانان تراز را بالغ بر ۱۲۰۰ نفر از عزیزان تحت هیات اندیشه ورز به ویژه ایت الله کعبی رئیس هیئت اندیشه ورز بسیج حقوقدانان انجام داده است.‌
بهرامیان گفت: در طرح اعتلای درونی شبکه نخبگان حقوقی را تشکیل داده ایم و امروز سه هزار نفر در گام اول در ٢۵۶ انجمن تخصصی در سطح ملی و استانی شناسایی، جذب و ساماندهی کرده ایم.
وی اضافه کرد: در طرح اعتلای بیرونی و نقش آفرینی حقوقدانان بسیجی در جامعه، طرح های بزرگی برای خدمت رسانی به مردم همچون طرح آموزش همگانی حقوق، هر مسجد یک حقوقدان به بیش از یک میلیون شهروند در ١٢٠٠ مسجد، صدها کارگاه آموزشی خدمات حقوقی و قضایی ارائه داده اند.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان اظهار داشت: جهاد حقوقی در زمینه های ملی و بین‌المللی در حال پیگیری است و نقش حقوقدانان بسیجی در اسناد بین‌المللی از جمله سند ٢٠٣٠، FATF، پالرمو ایفا کرد و به تبیین و مطالبه گری می پردازد.
بهرامیان گفت: امروز افتخار داریم که در روز آخر از هفته بسیج حقوقدانان توانستیم دغدغه مقام معظم رهبری را با راه اندازی قرارگاه «معاضدت و رفع موانع حقوقی، تقنینی و اجرایی تولید و اشتغال» برطرف کنیم.
وی ادامه داد: این قرارگاه می تواند دغدغه مردم برای اقتصاد با راهبردی بلند موجب هم افزایی مسئولان و دلسوزان با رویکرد جهادی باشد و با توجه به تقسیم کشور به ١٠ منطقه موضوعی، محلی و بومی گامی در جهت رونق اقتصادی بردارد.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان افزود: در خلال این برنامه قرارگاه مطالبه گری، احیای حقوق عامه و مبارزه با فساد نیز راه اندازی می شود همچنین امروز دبیرخانه کنگره ملی شهدای حقوقدان افتتاح می شود.
بهرامیان خاطرنشان کرد: فرمایش صریح مقام معظم رهبری این است که فرایند اداری باید به فرایند جهادی تبدیل شود و تفکر بسیجی و ارزش های انقلابی حقوقدانان نخبه بسیجی می تواند به این تغییر فرایند کمک کند.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان درباره مطالبه حقوقدانان بسیجی از مسئولان و دستگاه ها گفت: نقش نظارت و بازرسی در کنترل فساد در فضای حقیقی و مجازی و احیای حقوق عامه از نظام بانکی تا نظام سلامت و نیز نقش بسیج حقوقدانان در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تحقق سیاست های کلی نظام و تحول قضایی در دوره جدید به نتایجی دست یافته است؛ در شرایطی که رهبر انقلاب راه برون رفت از مشکلات کشور را در نگاه درون زای دولت به حوزه اقتصاد یعنی قطع امید از خارج و تلاش برای حل مشکلاتی مانند اصلاح نظام بانکداری، مالیاتی و رفع موانع تولید و کسب و کار می دانند همچنان مشکلات بسیاری در این حوزه وجود دارد.
وی ادامه داد: عدم توجه کافی به هشدارها، سیاست ها و سخنان معظم له، وجود مقررات دست و پاگیر، وجود برخی شبکه های فساد، عدم شایسته گزینی و بی توجهی به فعالسازی ظرفیت‌های بومی، عدم توجه به ظرفیت‌های کشورهای همسایه بخشی از مشکلات در دستگاه اجرایی کشور است.
بهرامیان افزود: برخلاف دیدگاهی که می خواهد با تصویب قانون های متعدد مشکلات کشور را حل کند که موجب تورم قوانین شده است، کشور امروز نیازمند اجرای قوانین و نظارت بر اجرای قوانین است و این مهم با ایجاد یک مجلس پاکدست، دارای تقوایی جمعی، عدالت خواه، شجاع و ضد فساد محقق می شود.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان تصریح کرد: قطعا نظارت حداقلی شورای نگهبان منجر به ایجاد چنین مجلسی نخواهد شد در حالی که انتظار نخبگان حقوقی بسیجی این است که در تایید صلاحیت ها دقت نظر بیشتری انجام شود و نظارت مردم بر عملکرد نامزدهای مجلس از منظر پاکدستی، عدم توسل به ابزارهای فریبکارانه و عدم وابستگی به سمت های نامشروع می تواند ساختار درست برای مجلس رقم زند.
وی با تاکید بر اینکه قانون اساسی میثاق ملی و مطالبه مردم است، اظهار داشت: اگر دستگاه ها مطالبه مردم را حداقلی می بینند امروز بسیج و نخبگان، شایسته گزینی را مطالبه می کنند.
بهرامیان گفت: انتظار نخبگان حقوقدانان بسیجی این است که در صلاحیت ها توجه بیشتری شود و از آنجا که بسیج حقوقدانان از جنس متخصصان است، می توانند مطالبه را از مجلس بخواهند و به عنوان حلقه وصل بین مردم و مسئولان باشند. 
وی اظهار داشت: با آزادی بیان و انتقاد و حقوق شهروندی برخورد شعاری انجام می شود اما همچنان شرایط برای امر به معروف و نهی از منکر مبهم است و اصل هشتم قانون اساسی معطل مانده است و اینها مطالبه رهبری است که اصول معطل مانده قانون اساسی مورد توجه قرار گیرد.
بهرامیان گفت: در نتیجه عدم شفافیت در نحوه آمران امر به معروف و نهی از منکر نسبت به مسئولان دولتی علی رغم فرمایش رهبری، با آنان مانند مجرمان در دعاوی خصوصی برخورد می شود در حالی که در این خصوص نقص قوانین وجود دارد.
وی اضافه کرد: رئیس قوه قضائیه اقدامات بسیار خوبی در امر مبارزه با فساد انجام داده اند و بارقه های امید در مردم و مسئولان ایجاد شده است اما مشکلات ما مربوط به دهه های گذشته است و باید از نخبگان در حل این مشکلات استفاده کنند.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان افزود: ما ۴۵ هزار نفر عضو در مراکز ملی داریم  و خدماتی مانند ارائه مشاوره های حقوقی  و طرح هر مسجد و  ایجاد قرارگاه ها اجرا می شود اما اکنون فقط پنج درصد از این ظرفیت ها استفاده می شود و ۹۵ درصد استفاده نشده است؛ بنابراین شبکه منسجمی نیاز داریم تا در آن استعدادها یکدیگر را بیابند و روش های سنتی برای شناسایی ظرفیت نخبگانی کمک نمی کند.
وی اظهار داشت: تا سال آینده، ١۵ هزار نفر نخبه حقوقی را شناسایی خواهیم کرد و باید بپذیریم جامعه نخبگان حقوقی و قضایی می توانند کمک موثری در کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشند. 
مراسم اختتامیه هفته بسیج حقوقدانان با عنوان «حقوقدان تراز انقلاب، نقش ها و رویکردها» از سوی سازمان بسیج حقوقدانان امروز چهارشنبه در مجلس قدیم با حضور سردار سرتیپ فدوی جانشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ سپهر ، جانشین سازمان بسیج مستضعفین، مهدی بهرامیان رئیس سازمان بسیج حقوقدانان، خانواده شهید مدافع امنیت «مرتضی ابراهیمی» و جمعی از قضات، وکلا و حقوقدانان برگزار شد.
در این همایش دبیرخانه قرارگاه شهید بهشتی (مطالبه گری، احیای حقوق عامه و مبارزه با فساد) و دبیرخانه کنگره ملی شهدای حقوقدان افتتاح شد.

۱۸۳۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha