۱۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به طرح‌های اشتغال روستایی پرداخت شد

سنندج - ایرنا - معاون سرمایه‌گذاری معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری گفت: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات با کارمزد چهار درصد از صندوق توسعه ملی برای ۱۱۲ هزار طرح توسعه اشتغال روستایی پرداخت شده است. 

منوچهر رزمجو روز چهارشنبه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری کردستان اظهار داشت:  ۱۵۴ هزار طرح از طریق سامانه کارا ثبت شد که این طرح‌ها با اعتبار ۱۸۰ هزار میلیارد ریال به بانک‌های عامل ارسال شده است.

وی اضافه کرد: قرارداد ۱۱۳ هزار طرح با اعتبار ۱ ۱۰  هزار میلیارد ریال نیز تا کنون منعقد شده است.

رزمجو یادآور شد: سهم نهادهای حمایتی از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی ۴۱ درصد بوده است که کمیته امداد امام خمینی (ره) با ۴۷ درصد جذب بیشترین سهم را داشته است. 

وی افزود: : ۶۵ درصد از کل اعتبار در نظر گرفته در زمینه تسهیلات اشتغال پایدار به بنگاه‌های کمتر از ۱۰ نفر اشتغال اختصاص یافته است. 

رزمجو با اشاره به اینکه ۷۱ درصد تسهیلات به بخش کشاورزی رفته است که بیشتر از میزان در نظر گرفته شده است گفت: ۳۵ درصد تسهیلات طرح‌های اشتغال روستایی به بانوان و ۶۵ درصد به مردان پرداخت شده است. 

وی اظهار داشت: تکمیل زنجیره ارزش اولویت اجرای طرح‌ها در طرح اشتغال پایدار روستایی است و این طرح‌ها باید در استان‌ها به گونه‌ای پیش برود که منجر به تکمیل زنجیره اشتغال شود.

معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری نیز در این نشست گفت: ۶۷ درصد روستاهای کردستان در مناطق کوهستانی و دره‌ای قرار دارد و ۳۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم‌سازی شده است. 

کاوه معراجی اظهار داشت: نرخ ببکاری روستایی در کردستان در سال ۹۶ حدود ۹.۸ درصد بوده که در سال ۹۸ به ۱۱.۲ درصد و در تابستان به ۱۲.۲ درصد افزایش یافت که این تغییر نرخ‌ها نشان‌دهنده اشتغال‌های موقت و غیردائم در روستاها است. 

وی یادآور شد: سهم بخش کشاورزی در اشتغال روستایی استان ۶۳ درصد و سهم صنعت و خدمات هم به ترتیب ۲۰ و ۱۷ درصد است. 

معراجی افزود: سهم روستاییان استان کردستان در تولید ناخالص داخلی کم است و این نشان می‌دهد که فقط محصولاتی خام تولید شده و فرآوری این محصولات انجام نشده است. 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این نشست گفت: برای رسیدن به میانگین کشوری نیازمند تعریف یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی جدید هستیم که انجام آن نیازمند هفت هزار میلیارد ریال اعتبار است.

شهرام ملکی با بیان اینکه طی سالیان گذشته کردستان در بخش آسفالت راه روستایی اعتبارات خوبی دریافت کرد، افزود: اعتبارات استانی جوابگوی احداث میزان نیازهای راه روستایی نیست و انتظار داریم از محل اعتبارات توسعه روستایی به استان کمک شود تا به میانگین کشور برسیم.

وی میزان روستاهای دارای راه آسفالته استان را ۴۷ درصد و میانگین کشوری را ۷۲ درصد بیان کرد و افزود: فاصله استان کردستان به نسبت میانگین کشور در حوزه راه روستایی زیاد است و از این حیث استان آخر کشور به شمار می‌رویم.

معاون عمرانی استاندار کردستان با اشاره به اینکه تعداد دهیاری‌های استان یک هزار و ۲۱۱ روستا است گفت: هم اکنون معادل ۳۰ درصد جمعیت کردستان ساکن روستاها هستند و لازم است در حد توان خدمات شایسته در همه بخش ها به آنان ارائه شود.

ملکی با بیان اینکه تعداد روستاهای برخوردار از آب شرب بهداشتی یک هزار و شش روستا و برخوردار از اینترنت پرسرعت ۴٨۲ روستا است گفت: طرح هادی در ۴۱ درصد از روستاهای استان انجام شده است.

 وی افزود: هم اکنون ۹۰ درصد روستاهای کردستان از نعمت گاز برخوردار هستند و این عدد تا پایان سال جاری به ۹۴ درصد خواهد رسید که از میانگین کشوری بالاتر است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha