به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، صالح در دیدار سفیران سه کشور اروپایی درخصوص لزوم حمایت های جهانی برای تقویت امنیت و ثبات و انجام اصلاحات در عراق گفت و گو کرد.
راه های تقویت همکاری ها میان بغداد و کشورهای اروپایی و بررسی آخرین تحولات عراق، منطقه و جهان از دیگر محورهای دیدار روز گذشته برهم صالح با سفیران اروپایی بود.
عراق از حدود دو ماه گذشته به صحنه درگیری و اعتراضات مردمی و گاه اغتشاش و آشوب تبدیل شده است؛ بغداد و استان های جنوبی مرکز اصلی حوادث اخیر بوده است.
در همین حال «عادل عبدالمهدی» شنبه گذشته طی ارسال نامه ای رسمی استعفای خود را تقدیم مجلس کرد؛ پارلمان عراق هم روز یکشنبه با تشکیل جلسه فوق العاده با استعفای وی موافقت کرد.
براساس قانون اساسی عراق، "برهم صالح" رییس جمهوری این کشور ۱۵ روز مهلت دارد تا از میان احزابی که بیشترین کرسیهای پارلمان را به خود اختصاص دادهاند، یک نفر را مأمور تشکیل کابینه کند.
نامزد نخست وزیری نیز ۳۰ روز مهلت دارد، اعضای کابینه پیشنهادیاش را به پارلمان معرفی کند.
مرحله نخست اعتراضات در عراق روز اول اکتبر (۹ مهر ماه) ابتدا با درخواست مبارزه با فساد و انجام اصلاحات اقتصادی و گسترش خدمات عمومی آغاز شد، اما رفته رفته مطالبات سیاسی به آن اضافه شد، به طوری که گروهی از معترضان خواستار اصلاح قانون انتخابات و قانون اساسی این کشور شدند و برخی دیگر شعار براندازی دولت سر دادند.
اعتراضات بار دیگر از ۲۵ اکتبر (سوم آبان) با تشویق برخی عناصر داخلی و برخی بازیگران منطقه ای و بین المللی در عراق آغاز شد، اما با تشدید خشونت ها، اجازه و فرصت کافی برای اصلاحات ساختاری و قانونی و حتی بستههای اقتصادی و صدور دستورالعملهای مختلف به دولت عبدالمهدی داده نشد.
نظر شما