۱۴ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۱۹
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 83582148
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نهضت نهال‌کاری در ۱۲۰۰ هکتار اراضی ملی کردستان اجرا شد

سنندج - ایرنا - همزمان با آغاز طرح نهضت ملی نهال‌کاری در سراسر کشور، یک هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی ملی کردستان در ۶ شهرستان تابعه این استان با حضور استاندار و جمعی از مسوولان جنگل‌کاری شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان روز پنجشنبه در مراسم آغاز نهضت نهال‌کاری در حاشیه سد گاوشان کامیاران اظهار داشت: نهضت نهال‌کاری ابتکاری نو و در جهت گام برداشتن در مسیر توسعه جنگل در کشور است که طی آن ۱۴ میلیون نهال در کشور به صورت همزمان غرس می‌شود.

سعدی نقشبندی سهم کردستان از این میزان را ۶۰۰ هکتار توسعه جنگل‌کاری با بذر و ۶۰۰ هکتار با نهال اعلام کرد و افزود: بدلیل همخوانی با شرایط اقلیمی و بارش اولین بارندگی‌ پاییزی، کاشت درختان جنگلی بلوط و بنه ابتدا به صورت گلدانی انجام شد و امروز در این منطقه غرس شدند.

وی با بیان اینکه در زمینه نهالکاری بیشتر از تعهد عمل شده است، اضافه کرد: تعهد اداره کل منابع طبیعی کردستان ۶۰۰ هکتار بود که ۷۵۳ هکتار عملیاتی شده و در بذرکاری بلوط و بنه هم ۸۷۲ هکتار انجام شده است.

نقشبندی با اشاره به مشارکت مطلوب مردم و جوامع محلی و دستگاه‌های اجرایی از اجرای این طرح، پیش بینی کرد تا پایان آذر ماه جاری ۲ هزار هکتار نهالکاری و بذرکاری در این ۶ شهرستان انجام شود.

وی یادآور شد: با به ثمر رسیدن این طرح، در قالب ماده ۳، جوامع محلی و بهره برداران می توانند از این اراضی جنگلی برای اجرای طرح های گردشگری استفاده کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان حوزه گاوشان را بزرگترین حوزه نهال کاری استان با ۶۱۴ هکتار اعلام کرد و گفت: برای اجرای این طرح ۱۳ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

طرح های آبخیزداری پشتوانه جنگل‌کاری

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این مراسم طرح‌های آبخیزداری را پشتوانه مناسبی برای اجرای جنگل‌کاری دانست و افزود: اجرای این طرح نسجام خاص دستگاه‌های اجرایی، مردم و جوامع محلی را می‌طلبد.

خالد جعفری اضافه کرد: با توجه به فرسایش خاک، حفاظت از سدها در دستور کار وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد تا عمده مسیرهایی که در حوزه های آبریز و نزدیک سدها قرار دارد با اجرای این طرح‌ها به استواری بیشتر خاک کمک کند.

وی به اجرای بزرگترین طرح انتقال آب استان در روستای خامسان کامیاران اشاره کرد و گفت: به غیر از این طرح، ۴۸۰ هکتار دیگر در شهرستان کامیاران به منظور انتقال آب در دست اجراست.

فاضلاب های روستایی تهدیدی برای سدها

فرماندار کامیاران هم در این مراسم از فاضلاب‌های روستایی به عنوان تهدیدی برای حوزه های آبریز و آبخیز نام برد و گفت: هم اکنون فاضلاب چندین روستای کامیاران به این حوزه ها میریزد که رفع این مشکل نیازمند کار ویژه است.

مسعود الماسی به اجرای طرح تبدیل اراضی دیم به آبی در سطح پنج هزار هکتار از اراضی حاشیه سد در این شهرستان اشاره کرد و افزود: هم اکنون یک هزار و ۵۰۰ هکتار اجرایی و اجرای باقی آن نیازمند حمایت‌های ویژه است.

وی تاکید کرد: با اجرای طرح انتقال آب به روستای خامسان یک هزار و ۲۰۰ هکتار از زمین های دیم این روستا به آبی تبدیل میشود که با ایجاد ۲ هزار و ۸۰۰ شغل از این طریق، گام مهمی برای اشتغالزایی برداشته خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha