سید غلامعلی پیش بین روز پنجشنبه در نشست انتخابات شورای اجرایی خانه احزاب و نخستین مجمع عمومی احزاب شعب استانی خراسان جنوبی افزود: انتظارات احزاب از دولت یا حاکمیت و برعکس، متقابل است لذا سالهای اخیر تلاش کردیم ببینیم وزارت کشور از باب سیاست داخلی چه کوتاهی در توانمندسازی احزاب کرده است.
وی گفت: مگر غیر از این است که ابتدا دولت سپس وزارت کشور در دورههای مختلف ریاست جمهوری امکانات لازم را برای توانمندسازی احزاب فراهم کرده است تا نمایندگان احزاب دور هم جمع شوند.
نماینده عالی وزارت کشور با بیان اینکه انتظار تبدیل به حق شده و جای دعوت کننده و دعوت شونده عوض شده است افزود: انتظار از وزارت کشور این بود که بعد از نخستین قانون احزاب (سال ۱۳۶۰) تا سال ۹۸ و بعد از گذشت حدود ۴۰ سال کارکرد این قانون، امروز دعوت شده وزارت کشور، استاندار و معاون سیاسی استان باشیم.
وی گفت: نباید شکل ظاهری این نشستها به صورتی باشد که احزاب به شکل حکومتی و دولتی اداره شود، چرا که نوزدهمین شعبه خانه احزاب در خراسان جنوبی راهاندازی شد و تبدیل به حقی شده که استاندار باید از احزاب دعوت کند در صورتی که اصالتا ما باید مجذوب احزاب باشیم.
پیش بین اظهار داشت: از زمان دولت اصلاحات سه مرحله یارانه برای توانمندسازی احزاب توسط وزارت کشور پرداخت شد اما نحوه پرداختی به گونهای بود که دولتها گفتند نباید احزاب توسط دولت حمایت مالی شوند.
وی افزود: امروز مولفههایی برای پرداخت یارانه توانمندسازی احزاب به کار گرفته شده است و مجدد یارانه احزاب برگشت اما به جهت اینکه وزارت کشور از پرداختهای گذشته فاصله بگیرد همه امور را به خانه احزاب واگذار کرده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر استانداران با در اختیار گذاشتن امکانات و تجهیزات برای توانمندسازی احزاب از آنها حمایت میکنند تا به مرور زمان احزاب را در جای خود داشته باشیم.
پیش بین اظهار داشت: برخی معتقدند حزب جنسی وارداتی است اما اینگونه نیست بلکه تنها اندیشههای اولیه آن غربی است و قانون اساسی براساس یکسری تئوریهای داخلی نوشته شده است.
وی گفت: قانون احزاب سال ۶۰ در کشور تصویب شد اما سال ۹۵ به جای پیشرفت، پسرفت کردیم و قانونی اصلاح شد که هزاران ایراد دارد و سختگیرانه است.
نماینده وزارت کشور با اشاره به اینکه اکنون سه جریان اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل (اعتدالگرا) به صورت آشکار در آرایش سیاسی کشور مشاهده میشود گفت: در ۴۰ سال گذشته احزاب چه موقع تئوری جدید نوشتهاند لذا یکی از انتظارات وزارت کشور و دولت از احزاب این است که در بحث تئوری نیز ورود کنند.
وی تصریح کرد: احزاب همزمان که در ایام انتخابات برای کسب کرسیهای مجلس یا دولت فعالیت میکنند در باب تئوری نیز گام بردارند.
پیش بین گفت: خیلی از انتظارات ما از انتصابات احزاب است لذا اکنون که نوزدهمین شعبه خانه احزاب در استان خراسان جنوبی راهاندازی شد و بیستمین شعبه نیز هفته آینده در اردبیل راهاندازی میشود باید تمامی مکاتبات بهبود روش سازمانی شرایط کشور که از درون احزاب جوشیده میشود بایگانی و نگهداری شود.
وی افزود: بهتر است حداقل هر پنج سال یک بار فعالیتها و اقدامات احزاب در دولتها در قالب کتاب چاپ و منتشر شود تا برآیندی داشته باشیم و بدانیم ایا احزاب حرفی برای گفتن دارند یا خیر.
انتخابات شورای اجرایی خانه احزاب استان خراسان جنوبی روز پنجشنبه با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و نماینده عالی وزارت کشور برگزار و خانه احزاب استان راهاندازی شد.
در این نشست محمدرضا حاجیزاده، بهزاد جمالیپور، اسماعیل دهقانی، محمدعلی اربابی، محمد قریب، ابوالقاسم روح بخش، مجتبی جعفری، فرینام فلاح و محمدرضا رفیعی به عنوان اعضای شورای اجرایی خانه احزاب خراسان جنوبی انتخاب شدند.
فعال شدن خانه احزاب در خراسان جنوبی مطالبه اغلب تشکلها و فعالان سیاسی این استان بوده است.
راهاندازی خانه احزاب خراسان جنوبی از برنامههای مدیریت استان بود که امروز با برگزاری انتخابات شورای اجرایی تحقق یافت.
نظر شما