اقتصاد دانش بنیان ضرورت رونق کارآفرینی و اشتغال

گچساران - ایرنا - توسعه شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناورانه به عنوان تجربه ای جهانی ضرورتی برای رونق کارآفرینی و اشتغال در شرایط کنونی کشور است.

عنوان دانش بنیان از سال ۲۰۰۷ در جهان بر سر زبان ها افتاد و سال ۱۳۸۹  در ایران برای تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تدوین و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
در این قانون، موضوعاتی مانند تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی و ارائه معافیت های مالیاتی و گمرکی به شرکت های دانش بنیان مورد تاکید قرار گرفت و کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان به ریاست معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری برای استفاده ازمزایای این قانون تشکیل شد.
این کارگروه به شرکت های تولیدی، نوپا و صنعتی فعال در کشور بعد از ارزیابی و تشخیص صلاحیت، عنوان دانش بنیانی را اطلاق می کند که در نتیجه آن، شرکت و موسسات می توانند از مزایای تعریف شده در قانون از جمله معافیت مالیاتی، معافیت گمرکی ، استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری وشکوفایی، استقرار در شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهرهای بزرگ و غیره به مدت ۲ سال استفاده کنند.
خلق ارزش افزوده، فرصت‌های تازه برای اشتغال و تأمین نیازهای فناورانه کشور از مزایای ایجاد شرکت های دانش بنیان است.

نتایج مثبت رونق اقتصاد دانش‌بنیان در سال‌های اخیر و تحول در اشتغال، ارزش افزوده، حرکت اقتصاد کشور بدون تکیه به منابع زیرزمینی ، خام فروشی و نیز تأمین برخی از مهم‌ترین نیازهای فناورانه و تحریمی اهمیت توجه و حمایت بیشتر از این شرکت ها را بیشتر کرده است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که هفته گذشته برای افتتاح مرکز رشد و فن آوری به گچساران سفر کرده بود گفت: هم اکنون چهار هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می کنند که از این تعداد یکهزار و ۷۰۰ واحد در پارک های علم و فن آوری مستقر هستند.

مهدی کشمیری افزود: شرکت های دانش بنیان کشور حدود ۶۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کرده اند.

وی میزان درآمد سالیانه این شرکت ها را ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.

کشمیری تصریح کرد: حمایت بیشتر از پارک های علم و فن آوری هم از نقطه نظر تجهیزاتی و هم از نظر پرداخت تسهیلات بلاعوض و یا وام های ارزان قیمت نیاز جدی کشور است.

مهدی کشمیری ایجاد فرصت های شغلی جدید،ثروت آفرینی با سرمایه کم و تجاری سازی علم و فن آوری را از ویژگی های شرکت های دانش بنیان دانست.

وی اظهار داشت: ظرفیت سازی مراکز رشد و پارک ها با همکاری معاونت علمی، بازنگری در آئین نامه مراکز رشد و اساسنامه پارک ها، تقویت هیات امنا پارک ها در راستای بهره برداری بهتر و اعطای یارانه تجاری سازی به پارک ها ازبرنامه های مهم دولت برای حمایت از این مراکز است.

اما شرکت های دانش بنیان در برخی مناطق کشور مانند استان کهگیلویه و بویراحمد که کمتر از ۲ سال است که صاحب پارک علم و فن آوری شده اند  نیازمند تبلیغات بیشتری برای جذب نخبگان دانشگاهی هستند.

رئیس پارک علم و فن آوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: استان با داشتن ظرفیت های طبیعی چون نفت،گاز،گردشگری،گیاهان دارویی ،یک پارک علم و فن آوری و یک مرکز رشد محل مناسبی برای توسعه شرکت های دانش بنیان است.

سید شمس الدین هاشمی افزود: جذب نخبگان برای پرورش ایده های نو و خلاق از مهمترین برنامه های فرهنگی پارک علم و فن آوری کهگیلویه و بویراحمد است.

وی تاکید کرد: پرداخت تسهیلات بلاعوض و وام های بانکی از جمله های دولت برای تبدیل ایده های خلاق به تجاری سازی و ثروت آفرینی است.
وی بیان کرد: هم اکنون ۳۳ واحد دانش بنیان و شرکت های فن آورانه در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند.
رئیس پارک علم و فن آوری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: واحدهای فن آورانه و شرکت های دانش بنیان استان تاکنون حدود ۱۵۰ فرصت شغلی ایجاد کرده اند.
هاشمی با بیان اینکه ایجاد پارک علم و فن آوری کهگیلویه و بویراحمد سال۱۳۸۶به تصویب رسید ابراز داشت:این طرح  پس از سال ها  انتظار سال ۱۳۹۷فعالیت خود را آغاز کرد.
وی اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان و فن آورانه استان از سال گذشته تاکنون ۸۰ میلیارد ریال درآمد داشته اند.

رئیس پارک علم و فن آوری کهگیلویه و بویراحمد همچنین از برنامه ریزی برای راه اندازی مرکز رشد و فن آوری شهرستان کهگیلویه تا سال ۱۴۰۰ خبر داد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت می گوید: رونق شرکت های دانش بنیان افزون بر ایجاد فرصت های شغلی از فرار مغزها و سرمایه های انسانی به کشورها دیگر پیشگیری می کند.

غلامرضا تاجگردون مهاجرت معکوس نخبگان از کلان شهرها به شهرهای کوچک از دیگر مزایای افزایش شرکت های دانش بنیان است.

وی با اشاره به بهره برداری دیرهنگام از پارک علم و فن آوری کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته اظهار داشت: اطلاع رسانی برای جذب نخبگان به این مرکز ضرورتی برای تبدیل ثروت های طبیعی استان به ثروت است.

تاجگردون اظهار داشت:راه اندازی مرکز رشد و فن آوری گچساران در محل دانشگاه آزاد اسلامی گامی اثرگذار برای پیوند علم و صنعت خواهد بود.

وی گفت: مقوله هایی مانند کاهش صادرات نفت کشور و ضرورت کاهش اتکا به درآمدهای نفتی از سویی و نیاز به سرمایه گذاری های کلان در واحدهای بزرگ صنعتی ضرورت حمایت واحدهای فن آورانه را دوچندان کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲ طرح دانش‌بنیان با حجم سرمایه‌گذاری ۷۵۰ میلیارد ریال سال آینده در شهرستان گچساران به بهره‌برداری خواهند رسید.

سید حشمت الله صمیمی دوست اظهار داشت: طرح‌های دانش بنیان تولید آفت کش‌های گیاهی و طرح تولید داروهای دامی با منشاء گیاهی جزو ۳۱ طرح فناورانه بوده که تسهیلات مورد نظر از سوی صندوق توسعه ملی به این طرح ها اختصاص یافته است.
وی هزینه سرمایه گذاری در طرح دانش بنیان تولید آفت کش های گیاهی را ۲۰ میلیارد ریال و ظرفیت تولید را  آن یکصد تن  و زمینه اشتغال زایی را ۲۰نفر به صورت مستقیم اعلام کرد.
 
صمیمی دوست میزان سرمایه گذاری طرح تولید داروهای دامی با منشاء گیاهی را ۵۵  میلیارد ریال ذکر کرد.
 
وی بیان کرد: ظرفیت تولید این واحد ۶۰ تن در سال و میزان اشتغال ۲۰ نفر به صورت مستقیم است.
 
صمیمی دوست افزود: با اجرای طرح دانش بنیان از سوی جهاد دانشگاهی تولید آفت کش‌های گیاهی و مصرف آنتی بیوتیک شیمیایی از مدار خارج و تولید گوشت سبز در استان و کشور نیز افزایش خواهد یافت.

وی بیان کرد: با همکاری شرکت شهرک های صنعتی پنج هزارمترمربع زمین در اختیار متقاضی این طرح ها قرار گرفت.

نرخ بیکاری استان کهگیلویه و بویراحمد در تابستان امسال، برای نخستین بار تک‌رقمی شد و به ۹.۹ درصد رسید.

براساس آمار موجود نرخ بیکاری در استان نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ حدود ۵.۹ درصد کاهش داشته و در تابستان امسال به ۹.۹ درصد رسیده است.

۴۴درصد از جمعیت حدود ۷۲۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در روستاها ساکن هستند.

کهگیلویه و بویراحمد دارای هشت شهرستان، ۱۷ شهر و حدود یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha