«پیروز حناچی» پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران در سخنانی به موضوع آلودگی هوای تهران اشاره کرد و اظهارداشت: فقط شهرداری تهران در زمینه آلودگی هوا مسئولیت ندارد و بیش از ۱۴ دستگاه در این زمینه وظیفه دارند.
وی توضیح داد: بخش عمده آلودگی هوای تهران به خاطر مصرف سوختهای فسیلی، خودروهای تک سرنشین و ۱۰ درصد هم مربوط به موتور سیکلت های کاربراتوری و خودروهای دیزلی سنگین است که نقش مهمی در آلودگی هوای تهران دارند.
شهردار تهران از تلاش جدی شهرداری برای معاینه خودروها خبر داد و تاکید کرد: این طرح شامل معاینه خودروهای سنگین و سبک می شود که به صورت سخت گیرانهای در حال اجرا است.
حناچی اتوبوسهای فرسوده در پایتخت را یکی دیگر از دلایل آلودگی هوای تهران عنوان کرد و گفت: به دلیل تحریمها نتوانستیم به موقع اتوبوسها را نوسازی کنیم و تلاش داریم ظرفیت متروی تهران را افزایش دهیم تا در کاهش آلودگی هوای تهران تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه برنامهریزی برای جابجایی ۷ میلیون مسافر با مترو انجام شده است، گفت: اکنون ۲ میلیون مسافر از طریق متروی تهران جابجا میشود و برای رسیدن به رقم ۷ میلیون نیازمند ۲ هزار واگن قطار هستیم که شهرداری تهران درحال پیگیری برای تامین واگنها است.
شهردار پایتخت یکی از راه های کم هزینه را ایجاد مسیر دوچرخه دانست و افزود: در آینده نزدیک شاهد افتتاح و ایجاد مسیرهای طولانیتر دوچرخه هستیم.
حناچی با تاکید بر این که شهرداری یکی از دستگاه های مسئول در اجرای قانون هوای پاک است، ادامه داد: برنامه ریزی کردیم در چهار سال آینده ذرات آلاینده هوای تهران تا ۵۵ درصد و گازهای آلاینده تا ۴۵ درصد کاهش یابد.
وی توسعه حملو نقل عمومی را برنامه مهم شهرداری دانست و گفت: به مناسب روز جهانی معلولان چهار دستگاه آسانسور در دو ایستگاه نصب شد و تا پایان امسال از ۱۹۶ دستگاه آسانسور خریداری شده، ۴۰ دستگاه آن در ایستگاه های قدیمی نصب می شود و ما در پی مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولان هستیم.
شهردار پایتخت از افتتاح ماهانه ایستگاههای متروی جدید تا پایان سال خبر داد و گفت: ۲ رام دستگاه قطار تا پایان امسال به شبکه مترو کشور اضافه خواهد شد.
حناچی همچنین از تلاش برای بومیسازی واگن مترو خبر داد و اظهارداشت: ۳۰ درصد واگنهای تولید شده سهم داخل است.
وی به کاهش سرفاصله زمان قطارها در خطوط ۱ و ۴ اشاره کرد و یادآور شد: اکنون هر سه دقیقه و نیم یک بار قطارها به ایستگاه های مسافری می رسد. در خط ۳ این زمان به ۷ دقیقه و در خط ۶ از ۱۵ دقیقه به ۱۰ دقیقه تا یک ماه آینده کاهش مییابد.
شهردار تهران گزارشی از عملکرد شهرداری در برف آبانماه پایتخت ارائه داد و گفت: در این بارش در مناطق یک تا ۳ دچار مشکل شدیم، امکان استفاده از دستگاههای مکانیزه پیشبینی شده نبود که شهرداری تلاش کرد این معضل حل شود و در زمستان با این مشکل مواجه نباشیم.
وی افزود: ۵۰۰ نفر از کارکنان فضای سبز در آن شرایط از طریق مترو و حدود ۱۵۰ نفر از مناطق مختلف به مناطق ۱، ۲، ۳ و ۵ اعزام شدند و کار سرویسدهی به مردم را انجام دادند.
حناچی خبر داد که در راستای خدمات رسانی بهتر به مردم خط ۵ متروی تهران- کرج و خط متروی فرودگاه امام به صورت ۲۴ ساعته فعال شدند و مابقی خطوط مترو فعالیت خود را تا ساعت ۲۴ ادامه دادند.
شهردار پایتخت از فعالیت گرمخانههای تهران در روزهای زمستان هم برای خانمها و هم آقایان خبر داد.
حناچی به وضعیت میادین میوه و ترهبار اشاره کرد و با بیان اینکه در این شرایط اقتصادی توسعه میادین در وضعیت اقتصادی مردم تاثیرگذار است، گفت:اکنون ۲۴۶ میدان میوه و تره بار وجود دارد و ۵۰ میدان جدید به تازگی راه اندازی شده است و تا پایان سال ۱۰ بازار جدید تره بار اضافه میشود.
وی در خصوص وضعیت پسماد پایتخت، گفت: در ابتدای مسئولیت من روزانه ۷ هزار تن پسماند را حمل میکردیم که از طریق تفکیک زبالههای خانگی و اداری و تر و خشک به ۶ هزار تن کاهش یافته است.
شهردار پایتخت خبر داد که ۳۵ هزار تن نخاله ساختمانی روزانه از سطح شهر تهران جمع آوری می شود و گفت:تلاش شده است حدود ۶ تن بازیافت مصالح ساختمانی از این رقم داشته باشیم و همچنین ۳ مگاوات برق از پسماد زبالههای حمل شده به منطقه آرادکوه در حال تولید است.
به گفته حناچی طرحی که برای کاهش پسماند دنبال می شود «کاپ» است که مخفف کاهش پسماند زبالههای شهر تهران است.
وی گزارشی از انتشار بوی بد درسطح شهر تهران ارائه داد و گفت: در تماسهایی که مردم با آتش نشانی و ۱۳۷ گرفتند مناطق ۲، ۴، ۶، ۹، ۱۰، ۱۱و ۱۳ این بو استشمام شده است و شهرداری هم تمام گزارشات خود را به کمیته مدیریت بحران داده است.
شهردار تهران همچنین گفت:گازی که برای سلامتی ساکنان شهر مضر باشد در ساعات انتشار بو یافت نشد اما اطلاعات آن به کمیتهای که در استانداری مستقر است، ارجاع شده است و تلاش میکنیم علت اصلی بو را در سطح شهر تهران کشف کنیم.
حناچی ادامه داد: گزینههای زیادی مطرح است مثل شبکه فاضلاب یا حتی جهت معکوس باد اما موردی که برای ایمنی شهروندان نگران کننده باشد، یافت نشده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بر اساس آمارهای رسمی میزان حجم ساخت و ساز در تهران کاهش یافته است و درآمدهای ما هم کاهش یافته است و تلاش ما این است که شرایط راحت تری را برای هموطنان تهرانی فراهم کنیم و از فرصت خدمت به مردم شریف تهران حداکثر استفاده را بکنیم.
نظر شما