۱۵ آذر ۱۳۹۸، ۲۳:۲۸
کد خبرنگار: 2986
کد خبر: 83583524
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

اذعان آمریکا به تاثیر تحریم در تشدید مشکلات اقتصادی ایران

نیویورک- ایرنا- مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه آمریکا اذعان کرد کارزار فشارحداکثری آمریکا در تشدید مشکلات اقتصادی ایران تاثیر داشته است.

دیوید شنکر مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه آمریکا روز جمعه در نشست خبری خود با اشاره به تحریم سه نفر در عراق به بهانه هدف قراردادن معترضان خیابانی در این کشور، مدعی شد این سه نفر از سوی ایران حمایت می شده‌اند.

این مقام وزارت خارجه آمریکا گفت تهران می گوید که ایران در حال صدور انقلاب خود به منطقه است در حالی که از نظر او برای همه روشن شده که بزرگترین صادرات دین‌سالاری، فساد است.

شنکر که ایران را به بی ثباتی عراق متهم می کرد بدون اینکه به دستاوردهای نزدیک به ۱۶ سال حضور نظامیان آمریکایی در این کشور و به تاراج بردن منابع طبیعی و فرهنگی آن اشاره کند، مدعی شد واشنگتن به ایجاد شغل و اصلاحات اقتصادی کمک کرده است و همواره مشارکت بی مانندی برای مردم عراق داشته ایم.

وی در پاسخ به این سوال که در روزهای گذشته وزیر خارجه آمریکا و دیگر مقامات این وزاتخانه تهدید کرده بودند که به خاطر اقداماتی که علیه مردم عراق انجام شده است، مقامات این کشور را تحت تحریم قرار می دهند، در حالی که امروز سه نفر از شبه نظامیان را شناسایی کرده‌اید، گفت: قانون مگنتسکی جهانی معیارهای بسیار مشخصی دارد و باید طبق آن عمل کنیم.

مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه آمریکا افزود این اقدام امروز مانعی برای برداشتن گام‌های دیگر نیست اما از بیان هرگونه جزئیاتی در این رابطه خودداری کرد.

شنکر درباره اینکه آیا تحریم‌ها یک حرکت نمادین نیست وقتی که آنها اموالی در آمریکا ندارند هم اظهار کرد: وقتی بتوانیم به اموال آنها دسترسی پیدا کنیم، به سراغشان خواهیم رفت تا افراد تحریم شده را پاسخگو قرار دهیم. علاوه بر آن، دولت عراق هم آنها را پاسخگو خواهد کرد.

وی ادامه داد: البته ممکن است نمادین باشد اما در بسیاری موارد پیامدهای اقتصادی، مالی و مسافرتی دارد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به اینکه آیا مقامات رسمی عراق را که با این افراد تعامل داشته باشند هم تحت تحریم قرار می دهید، گفت در این رابطه پاسخ دقیقی ندارم اما به نظرمی رسد پاسخ مثبت باشد.

سوال دیگری که از این مقام وزارت خارجه آمریکا پرسیده شد، اینگونه بود که چقدر نفوذ ایران را در معرفی نخست وزیر جدید عراق جدی می دانید و آیا حاضرید با هر نخست وزیر معرفی شده حتی اگر به ایران بسیار نزدیک باشد، همکاری کنید؟

شنکر پاسخ داد: آمریکا با هر مقام عراقی که بخواهد منافع کشورش را پیش ببرد، همکاری می کند اما در روند تشکیل دولت جدید عراق، شاهد هستیم که قاسم سلیمانی در بغداد است و روی این مساله کار می کند. از نظر ما این مقام نظامی خارجی نباید با رهبران مذهبی عراقی برای تشکیل دولت آتی، دیداری داشته باشد.

وی با اشاره به اظهارات مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در این باره، مدعی شد این اقدام، نمونه رفتار ناپذیرفتنی ایران در منطقه است. این یک رفتار غیرعادی بی سابقه است و نقض بزرگ حاکمیت ملی عراق محسوب می شود.

مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه آمریکا درباره کارزار فشارحداکثری هم گفت این کارزار کارایی دارد و می بیند که رشد اقتصادی آنها منفی شده و مردم به خیابان‌ها آمده اند.

شنکر در حالی که سعی می کرد آنچه را که او فساد در ایران می نامید، عامل مشکلات اقتصادی معرفی کند در عین حال اذعان کرد تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران، مشکلات اقتصادی ایران را تشدید کرده است.

شنکر در پاسخ به سوال خبرنگاری که گفت شرایط در صورتی بهتر خواهد شد که ایران رفتار تهاجمی خود را به دلیل کاهش خصومت‌های دیگر کم کند و مثلا به پهپاد آمریکایی حمله نکند، گفت: همیشه شرایط بهتر پس از شرایط بد می آید.

وی همچنین از آنچه که انتقال موشک‌های بالستیک ایران به عراق نامید، ابراز نگرانی کرد و مدعی شد از زمان تحت فشار قرار گرفتن ایران، رفتار ایران هم خشونت آمیزتر شده است.

این مقام وزارت خارجه آمریکا درباره پایان یافتن محدودیت‌های تسلیحاتی ایران در سال آینده و همچنین پایان یافتن محدودیت‌های مسافرتری برخی افراد همچون سردار سلیمانی اظهار کرد آمریکا همه تلاش خود را برای تمدید این محدودیت‌ها به ویژه محدودیت‌های مسافرتری سلیمانی به کار خواهد گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha