محمدنظرپور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا درباره هویت دار شدن دامها افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۷۷۰ راس دام سبک و سنگین در استان موجود است که نیاز به پلاک گذاری و هویت دارشدن دارند.
به گفته وی، از این میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و ۳۷۰ هزار راس دام سنگین هستند.
وی از مزایای اجرای طرح هویت دار شدن دام، جلوگیری از قاچاق دام زنده، وجود آمار دقیق برای واردات گوشت و حتی ردیابی دام های مفقود برشمرد و اظهار داشت: این اقدام به طور قطع به نفع دامپروران، دامداران و منافع ملی است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان ادامه داد: با استناد به قانون نظام جامع دامپروری کشور، شیوه نامه حمل و نگهداری دام زنده و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هویت گذاری کل دامهای سبک و سنگین کشور اجباری شده و از زمان لازم الجرا شدن طرح هرگونه خرید و فروش، حمل و نگهداری و جابجایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع است.
وی با بیان اینکه پلاک گذاری دام های سنگین به پایان رسیده است افزود: دامداران برای پلاک گذاری دام های های سبک خود نیز تا پایان سال فرصت دارند.
نظرپور اظهار داشت: هزینه پلاک گذاری به عهده دامدار است و براساس بند "ب" ماده یک ابلاغیه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هزینه خرید و نصب پلاک به عهده مالکان دام زنده است.
به گزارش ایرنا، طرح هویت دار شدن دام با کد ۱۵ رقمی بهمن ماه سال ۹۷ مصوب شد و مقرر شد برای دامهای سنگین در مدت ۶ ماه و برای دام سبک یکساله اجرایی شود اما این طرح در خردادماه سال ۹۸ کلید خورد که قرار بود بخش اندکی از سرمایه اولیه این طرح توسط اتحادیه سراسری دامداران و مابقی هزینه ها توسط دامداران تامین شود.
براساس این طرح قرار بود برای پلاک گذاری هر راس دام سنگین واحدهای بالای ۴۰ راس، ۶ هزار و ۳۰۰ تومان، از واحدهای کوچکتر هشت هزار و ۳۰۰ تومان و برای نصب پلاک هر راس دام سبک در واحدهای بالای ۵۰ راس دام سه هزار و ۵۰۰ تومان و برای واحدهای کوچک پنج هزار تومان دریافت شود.
فرایند پلاک گذاری و ثبت در سامانه هویتدار کردن دام از مرکز اصلاح نژاد که به پنجره واحد وزارت جهاد کشاورزی متصل است، انجام میشود و هویت دار شدن دامها از تصمیمگیریهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
نظر شما