به گزارش روز شنبه سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، «حسین شیرزاد» افزود: استقرار نظامهای بهرهبرداری با هدف توسعه اشتغال و بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک کشاورزی، از اهمیت ویژهای در رونق اقتصادی و پایداری جمعیت روستایی منطقه برخوردار است.
وی اظهارداشت: بر اساس برنامه تنظیمی تا پایان شهریور سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۶ شرکت تعاونی تولید در قالب ۱۶ ناحیه عمرانی مستقل دشت سیستان به منظور مشارکت حداکثری بهرهبرداران و کشاورزان منطقه در بهرهمندی از تاسیسات و زیرساختهای نوین آبیاری توسط دفتر نظامهای بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ایجاد و مشغول فعالیت خواهند شد.
به گفته وی، از این تعداد تاکنون هفت شرکت تعاونی در طرح ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان تشکیل شده است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره مراحل اجرایی و برنامه های واحد نظامهای بهرهبرداری در طرح ۴۶ هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان، گفت: به طور کلی فرآیند استقرار نظامهای بهرهبرداری از پنج مرحله شامل ارزیابی پیش نیازها و ظرفیتهای موجود، امکان سنجی و زمینهسازی اجتماعی، پیاده سازی و تشکیل الگوهای مختلف و پایداری و توسعه نظامها تشکیل شده است.
شیرزاد اضافه کرد: تشکیل هیات مؤسس برای ۱۲ شرکت تعاونی جدید، آغاز فعالیتهای اجرایی در بلوک های یک و دو از ناحیه عمرانی زهک و نواحی چهارگانه شهرستان هامون به منظور پیاده سازی الگوی نظام بهره برداری جدید، ایجاد تیم مشترک ارزیابی با حضور نمایندگان سازمانهای جهاد کشاورزی و تعاون روستایی جهت مساعدت در پیشبرد عملیات اجرایی طرح از جمله اقدامات واحد نظام های بهرهبرداری این سازمان در چارچوب برنامه مصوب اجرایی طرح مذکور است.
وی اضافه کرد: در بحث پیاده سازی و تشکیل الگوهای مختلف، پایداری و توسعه نظامهای تشکیل شده، ۲۸۵ کمیته مشورتی گروههای هم آب و تعیین آبیار به منظور اعمال مدیریت یکپارچه در مصرف منابع آبی تشکیل شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درخصوص چگونگی روند ایجاد و ساماندهی شرکتهای جدید تعاونی تولید، گفت: پس از انجام مراحل مقدماتی نظیر صدور فراخوان، آموزش و رایزنیهای اولیه با کشاورزان و روستاییان مناطق تحت پوشش طرح، نسبت به برگزاری مجامع عمومی به منظور انتخاب ارکان تعاونیهای مزبور اقدام شدهاست که به عنوان مثال میتوان به تشکیل جلسه مجمع عمومی عادی جهت انتخاب اعضای هیات مدیره و بازرسان شرکت تعاونی تولید ناحیه عمرانی هیرمند چهار در ۱۲ آذرماه جاری با حضور بخشداران، نمایندگان جهاد کشاورزی و تعاون روستایی، معتمدان و بیش از ۵۰۰ نفر از بهرهبرداران در شهرستان هیرمند اشاره کرد.
شیرزاد با تشریح طرح های جامع پیش بینی شده در سطح شبکه تعاونیهای نوبنیاد منطقه سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به اینکه بیش از ۵۱ درصد جمعیت استان سیستان و بلوچستان را روستاییان تشکیل می دهند بنابراین اجرای طرحهایی همچون گسترش کشت یکپارچه محصولات زراعی، توسعه مجتمعهای گلخانهای و صنایع تبدیلی و تکمیلی، جزء برنامههای جامع طرح دشت سیستان و در دستور کار شبکه تعاونی های روستایی و کشاورزی است که از این میان میتوان به توسعه مجتمع گلخانهای تعاونیهای تولید روستایی و واحد فرآوری زیتون در این استان اشاره کرد.
وی اظهارداشت: اکنون طرح آبیاری ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان در محدوده شهرستانهای زهک، هامون، نیمروز و هیرمند و ۱۶ ناحیه عمرانی در دست اجراست.
نظر شما