به گزارش روز شنبه شبکه خبری سی ان ان، کارشناسان آمریکایی این پرسش را مطرح می کنند که آیا دانشجویان تبعه عربستان سعودی که در دانشگاههای مختلف آمریکا از جمله دانشگاه های نظامی مشغول تحصیل هستند، مورد گزینش دقیق و تحقیقات کامل قرار گرفته اند یا نه.
روز گذشته در حادثه تیراندازی پایگاه هوایی نیروی دریایی آمریکا در ایالت فلورید، چهار نفر از جمله فرد ضارب کشته و تعدادی غیرنظامی نیز مجروح شدند. فرد مهاجم در این حادثه یک دانشجوی نظامی تبعه عربستان سعودی به نام الشمرانی بوده است.
نیویورک تایمز نیز گزارش داد شش تبعه سعودی که سه نفر از آنها در حال فیلمبرداری از صحنه حمله تیراندازی بودند در این اتفاق بازداشت شده اند. معلوم نیست که شش تبعه سعودی بازداشت شده دانشجو بودند یا کسانی که مشغول فیلمبرداری بودند ارتباطی با فرد مسلح داشتند یا نه.
به گزارش سی ان ان، فرد مهاجم یکی از ۸۰۰ دانشجوی سعودی بود که در مراکز آموزشی و دانشگاهی مرتبط با پنتاگون در حال آموزش دیدن هستند. عربستان سعودی یکی از بزرگ ترین مشتریان سلاح های آمریکایی است و نیروهای نظامی این کشور برای استفاده از این تسلیحات، نیاز به دوره های آموزشی در آمریکا دارند.
"سدریک لایتون" (Cedric Leighton) سرهنگ آمریکایی و تحلیلگر مسائل نظامی درباره تیراندازی مرگبار دانشجوی عربستانی در پایگاه هوایی فلوریدا به سی ان ان گفت که ممکن است این فرد به درستی مورد گزینش قرار نگرفته باشد و شاید او از افراد دارای تفکرات افراطی بوده است.
این سرهنگ آمریکایی افزود: باید روند گزینش اعزام چنین افرادی بخصوص از کشوری مثل عربستان سعودی مورد بازبینی قرار گیرد.
سی ان ان درادامه گزارش داد: از آنجا که اکثر افرادی که در حادثه حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۰میلادی به برج های تجارت جهانی دست داشتند، از اتباع عربستان سعودی بودند، حضور دانشجویان نظامی در عربستان سعودی که پنتاگون به آنها در داخل خاک آمریکا آموزش نظامی می دهد، باعث نگرانی است.
این شبکه تلویزیونی آمریکایی افزود: پس از روشن شدن آنکه ضارب این اقدام جنایتکارانه تبعه سعودی بوده است ، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا همچون گذشته باردیگر در کنار عربستان سعودی ایستاد و گفت که از پادشاه عربستان تماس داشته و به نقل از وی گفته است که این ضارب نماینده احساسات عربستان نبوده است.
به گزارش ایرنا، پس از آن که مشخص شد عامل تیراندازی در پایگاه دریایی نیروی هوایی فلوریدا یک دانشجوی سعودی اعزامی از سوی دولت این کشور بوده است، مقامات ریاض با ارسال پیام های متعدد ، واکنش های مختلف و جنایت خواندن این اقدام تلاش کردند با دلجویی از آمریکا، خود را از این حادثه مبرا کنند.
به همین خاطر پادشاه عربستان شب گذشته جمعه ۱۵ آذرماه در تماسی تلفنی از رئیس جمهوری آمریکا دلجویی کرد.
**۱۳۰۲**
نظر شما