۲۰ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۰۳
کد خبر: 83589088
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تراژدی پنساکولا برای آمریکایی ها تمامی ندارد

۲۰ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۰۳
کد خبر: 83589088
تراژدی پنساکولا برای آمریکایی ها تمامی ندارد

تهران – ایرنا – رسانه های آمریکایی جمعه گذشته (۱۵آذر) خبر دادند که یک دانشجوی سعودی در پایگاه هوایی "پنساکولا" متعلق به نیروی دریایی آمریکا در ایالت فلوریدا به سوی هم قطاران آمریکایی اش آتش گشود که در نتیجه آن چهار نفر از جمله عامل این تیراندازی کشته و تعدادی غیرنظامی نیز در این حادثه مجروح شدند.

بنابر اعلام رسانه های آمریکایی، پس از بررسی اولیه حادثه، مشخص شد، عامل تیراندازی در پایگاه هوایی "پنساکولا" در ایالت فلوریدا، دانشجوی عربستانی به نام ستوان دوم "محمد سعید الشمرانی" بوده است.

براساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، الشمرانی با سلاح گرم علاوه بر آن که سه تن از هم‌دوره‌ای‌های آمریکایی‌اش را کشت، خود نیز هدف تیراندازی پلیس آمریکا قرار گرفت و کشته شد؛ در این حمله هشت نفر نیز زخمی شدند.

نیویورک تایمز در این باره گزارش داد: ۶ تبعه سعودی که سه نفر از آنها در حال فیلمبرداری از حادثه بودند بازداشت شده اند و معلوم نیست که اتباع سعودی بازداشت شده دانشجو بودند یا با مهاجم ارتباط داشتند؟

الشمرانی عامل حادثه پایگاه پنساکولا پیش از اجرای نقشه اش نوشته بود: "مخالفتم با شما (آمریکایی ها) به علت آن نیست که آمریکایی هستید و نفرت من از شما به خاطر آزادی شما نیست، بلکه نفرت من به این دلیل است که شما (آمریکایی‌ها) هر روز نه تنها علیه مسلمانان، بلکه علیه تمام بشریت مرتکب جنایت می‌شوید.

پایگاه آمریکایی "سایت" که اخبار گروه‌های تندرو را رصد می‌کند نیز در خصوص الشمرانی گزارش داد که وی پیش از این در حساب توئیتری‌اش نوشته بود: من علیه شرارت هستم و آمریکا نیز به یک کشور شرور تبدیل شده است.

شبکه خبری سی ان ان نیز گزارش داد: فرد مهاجم یکی از ۸۰۰ دانشجوی سعودی بود که  در مراکز آموزشی و دانشگاهی مرتبط با پنتاگون در حال آموزش دیدن هستند. عربستان سعودی یکی از بزرگ ترین مشتریان سلاح های آمریکایی است و نیروهای نظامی این کشور برای استفاده از این تسلیحات، نیاز به دوره های آموزشی در آمریکا دارند.

بر اساس بیانیه نیروی دریایی ارتش آمریکا، در زمان وقوع حادثه تیراندازی ۱۸ خلبان نیروی دریایی و دو کادر از نیروی دریایی سعودی در پایگاه پنساکولا توسط آمریکایی‌ها در حال آموزش بوده‌اند.

زوایای پیدا و پنهان این حادثه

پس از آن که مشخص شد عامل تیراندازی در پایگاه دریایی نیروی هوایی فلوریدا یک دانشجوی سعودی اعزامی از سوی دولت این کشور بوده است، مقامات سعودی با ارسال پیام های متعدد و جنایت خواندن این اقدام تلاش کردند با دلجویی از آمریکا، خود را از این حادثه مبرا نشان دهند.

در همان روز وقوع حادثه پادشاه عربستان در تماسی تلفنی از رئیس جمهوری آمریکا دلجویی کرد، ولی "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان با تاخیر دو روزه (روز یکشنبه) در تماس تلفنی با "دونالد ترامپ" با ابراز تاسف از این حمله، حمایت خود را خانواده قربانیان این حادثه خونبار اعلام کرد.

اما این اولین حمله عربستانی ها به آمریکایی ها نبوده و به اعتقاد تحلیلگران مسائل منطقه آخرین آن هم نخواهد بود، چرا که تجربه تاریخی نشان می دهد که شبه جزیره عربستان همواره کانون افراط گرایی بوده است.

سهمگین ترین عملیات تروریستی علیه آمریکایی ها به حملات سازماندهی شده در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به برج های دوقلو در نیویورک بر می گردد که درآن بیش از سه هزار آمریکایی جان باختند. در آن حملات مرگبار و ویرانگر از مجموع ۱۹ نفری که در ربودن چهار فروند هواپیما برای حمله به برجهای دو قلو مشارکت داشتند ۱۵ نفر شهروند عربستان بودند. البته آمریکایی های سرمست از پول نفت سعودی ها، با خون مردم خود معامله کردند و موضوع به بایگانی ها سپرده شد.

با اینحال ، واکاوی حمله اخیر و حملات گذشته به آمریکایی ها از سوی اتباع عربستان مشخص می کندکه عربستانی ها ، علاوه بر اینکه در معرض تفکرات و اندیشه های افراطی و تکفیری قرار دارند، به دلیل تحقیرهایی که از سوی آمریکایی ها متوجه خود می بینند، همواره از آنان کینه هم به دل دارند.  شاید پادشاه و ولیعهد سعودی از تعبیر دونالد ترامپ از رابطه اش با رهبران سعودی که عربستان را به مثابه عربستان گاو شیرده توصیف کرده بود، چندان دلخور نشوند، اما به شهروندان سعودی باید حق داد که خود را در معرض تحقیر و اهانت علنی ببینند. 

 به علاوه یک نکته دیگر را هم نباید فراموش کرد که حکومت سعودی نیز خود بطور مستمر تولید خشونت می کند. جنگ نظامی علیه مردم یمن و کشتار کودکان و غیر نظامیان این کشور فقیر فقط یک جنبه عملکردی رهبران سعودی است، حال آنکه نقض حقوق شیعیان و اعمال مجازات های وحشتناک علیه مخالفان نظام سیاسی را نیز نباید نادیده گرفت. فتاوای قتل ، خشونت و کشتار جمعی را که علمای وهابی صاحب نفوذ در هیات حاکمه عربستان صادر می کنند هم قابل چشم پوشی نیست. آنها از سال ۲۰۱۱ هنگام شروع بحران سوریه بطور مستمر فتاوای قتل و کشتار صادر کرده اند.
حالا ،کارشناسان نظامی آمریکا با اشاره به نقش عوامل سعودی در حملات یازده سپتامبر، تیراندازی مرگبار در پایگاه هوایی نیروی دریایی آمریکا در فلوریدا توسط یک دانشجوی تبعه عربستان را نگران کننده دانسته‌اند. این نگرانی ها البته از دو سال پیش که سعودی ها جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی مخالف نظام سیاسی این کشور را به دستور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در ترکیه به طرز وحشتناکی به قتل رساندند، بیشتر شده است.

با این همه به نظر می رسد که آمریکایی ها حقیقت را پای منافع اقتصادی و مالی خود فدا می کنند. در این خصوص شبکه خبری سی ان ان، در ارتباط با حادثه تیراندازی در پایگاه پنساکولا از جانب کارشناسان آمریکایی این پرسش را مطرح می کند که آیا دانشجویان تبعه عربستان سعودی که در دانشگاه‌های مختلف آمریکا از جمله دانشگاه های نظامی مشغول تحصیل هستند، مورد گزینش دقیق و تحقیقات کامل قرار گرفته اند یا نه؟

 "سدریک لایتون" (Cedric Leighton)  سرهنگ آمریکایی و تحلیلگر مسائل نظامی درباره تیراندازی مرگبار دانشجوی عربستانی در پایگاه هوایی فلوریدا به سی ان ان گفته که ممکن است این فرد به درستی مورد گزینش قرار نگرفته باشد و شاید او از افراد دارای تفکرات افراطی بوده است.

این سرهنگ آمریکایی افزود: باید روند گزینش اعزام چنین افرادی بخصوص از کشوری مثل عربستان سعودی مورد بازبینی قرار گیرد.

سی ان ان در ادامه گزارش داد: از آنجا که اکثر افرادی که در حملات یازده سپتامبر به برج های تجارت جهانی دست داشتند، از اتباع عربستان سعودی بودند، حضور دانشجویان نظامی در عربستان سعودی که پنتاگون به آنها در داخل خاک آمریکا آموزش نظامی می دهد، باعث نگرانی است.

"رو خانا" نماینده دموکرات کنگره آمریکا نیز در واکنش به حمله دانشجوی سعودی در پایگاه هوایی "پنساکولا" اعلام کرد: زمان آن فرا رسیده که واشنگتن حمایتش را از نیروی هوایی ریاض متوقف کند.

خانا در صفحه توئیتری خود نوشت: توقف حمایت لجستیکی واشنگتن از ریاض باید حملات هوایی عربستان به یمن را نیز شامل شود.

شدیدترین واکنش از سوی مقامات آمریکایی در خصوص حادثه پنساکولا از سوی فرماندار فلوریدا بود؛ "ران دسانتیس"  با یادآوری مشارکت یکی از شهروندان عربستان در تیراندازی به پایگاه هوایی پنساکولا گفت: ریاض باید غرامت قربانیان تیراندازی در شهر «اسکامبیا» را پرداخت کند.

 نیویورک تایمز نیز نوشته است، دولت عربستان سعودی باید مسئولیت این تیراندازی را بپذیرد، زیرا یکی از شهروندانش نقش کلیدی در این حمله داشته است.

بازتاب حادثه پنساکولا در رسانه های آمریکا نشان می دهد که آمریکایی ها همچنان نمی خواهند برای پایان دادن به تروریسم و تولید خشونت در منطقه هزینه کنند؛ نمی خواهند واقعیت ها را در سیاست گذاری هایشان لحاظ کنند. حقیقت ماجرا این است که تا زمانی که آمریکا به برای تدوام جنگ به برخی کشورهای سلاح می فروشد و چشم خود را بر جنایاتی مانند قتل خاشقچی می بندد، نمی توان انتظار داشت که خود گرفتار برخی تراژدی ها نشود.

البته کارشناسان و تحلیلگران منطقه در خصوص حادثه اخیر بر این باور هستند که " بازخورد اقدامات عربستانی ها در سال های اخیر علیه آمریکایی ها نشان می دهد که مردم این کشور از اقدامات تحقیر آمیز مقامات آمریکایی در برابر آل سعود همانگونه که عامل حمله پایگاه پنساکولا گفته، خسته شده اند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha