افزایش حدود ۸۰ نفری تعداد داوطلبان نسبت به دوره دهم مجلس قابل توجه است و این ویژگی میتواند تنور تبلیغات و انتخابات را بسیار داغتر کند اما همچنان سهم ثبتنامکنندگان استان/۵۲۲ نفر/ نسبت به کشور /۱۳ هزار و ۸۹۶ نفر/ ۳.۸ درصد بوده و از سهم نمایندگان استان در مجلس که ۴.۱ درصد میباشد، کمتر است.
حضور بانوان آذربایجانغربی در میان داوطلبان مجلس یازدهم نیز کمتر از متوسط کشوری بوده و سهم آنان از تعداد ثبتنامشدگان استان ۹.۵ درصد است در حالی این سهم در کشور به بیش از ۱۱.۵ درصد میرسد.
طی این هفته پرکار ۱۰ فرمانداری آذربایجانغربی ۵۰ بانوی استان خود را دارای استحقاق نمایندگی مجلس شورای اسلامی دانستند در حالیکه این رقم در کشور بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر است.
حضور ۹ نفر از نمایندگان دوره دهم مجلس شورای اسلامی در بین داوطلبان هم نشان از همت آنان برای تداوم کارشان در عرصه نمایندگی دارد اما سه نماینده مجلس دهم از این استان، رغبتی برای حضور در مجلس یازدهم نداشتند که جهانبخش محبینیا و همایون هاشمی نمایندگان حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهیندژ و تکاب و محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان را شامل میشود.
نقطه حائز اهمیت نامنویسی ۲۸ نفر با مدرک کمتر از کارشناسیارشد در آذربایجانغربی است در حالی که کمترین مدرک لازم در قانون انتخابات مجلس، مدرک فوقلیسانس بیان شدهاست؛ حضور طیفها و اقشار مختلف از جمله ۸۱ فرهنگی، ۲۰ پزشک، ۵۹ استاد دانشگاه، ۱۴۱ کارمند، ۴۵ بازنشسته، سه نظامی و هفت نفر روحانی نیز نشاندهنده علاقه همه اقشار برای حضور در انتخابات است.
یکی دیگر از موارد قابل توجه در تحلیل آماری داوطلبان مجلس یازدهم در آذربایجانغربی، حضور ۱۶ نفر بیکار در میان ثبتنامکنندگان است؛ افرادی که هیچ سابقه اجرایی و تجربه کاری ندارند و می خواهند بر مسند نمایندگی مجلس تکیه بزنند.
طبق آمار ستاد انتخابات آذربایجانغربی نزدیک به ۴۰۰ نفر شامل حدود ۷۵ درصد کل داوطلبان کمتر از ۵۰ سال سن دارند که امیدواری برای ورود اندیشههای نو به مجلس یازدهم را افزایش میدهد.
ارومیه نظیر همه ادوار گذشته بیشترین داوطلب نمایندگی را با فاصله زیاد نسبت به شهرستان دوم در اختیار دارد و با ۱۶۳ نفر داوطلب، سهم ۳۱ درصدی را بین همه شهرستانهای استان به خود اختصاص داده در حالیکه سهم مرکز استان از کرسیهای نمایندگی ۲۵ درصد است.
افزایش ۴۲ نفری تعداد داوطلبان نمایندگی مجلس از ارومیه در دوره یازدهم نسبت به دوره دهم نیز بسیار حائز اهمیت است و میتواند معادلات مهمی را در این حوزه انتخابیه رقم بزند.
پس از ارومیه حضور ۶۹ داوطلب نمایندگی در حوزه نقده و اشنویه و جلو زدن این حوزه از شهرستانهایی نظیر بوکان، خوی، میاندوآب، مهاباد و حتی سلماس و ماکو، داغ بودن انتخابات این منطقه را نشان میدهد.
پس از این ۲ حوزه، ۴۸ داوطلب در حوزه خوی و چایپاره، ۴۴ نفر در حوزه انتخابیه شاهیندژ و تکاب، ۳۸ داوطلب در ماکو، شوط، پلدشت و چالدران، ۳۵ نفر در هرکدام از شهرستانهای سلماس و بوکان، ۳۱ داوطلب در مهاباد، ۳۰ داوطلب در میاندوآب و ۲۹ نفر نیز در حوزه انتخابیه پیرانشهر و سردشت ثبتنام کردند.
از ۵۰ بانوی ثبتنامکننده نیز ۲۵ نفر در مرکز استان، هشت نفر در خوی و چایپاره، چهار بانو در هرکدام از شهرستانهای بوکان و میاندوآب، سه نفر در سلماس، ۲ نفر در حوزه انتخابیه شاهیندژ و تکاب و یک نفر در هر کدام از حوزههای انتخابیه ماکو، شوط، پلدشت و چالدران، مهاباد، نقده و پیرانشهر – سردشت نامنویسی کردند.
با پایان یافتن فرآیند ثبتنام، روند بررسی صلاحیتها نظیر سراسر کشور در آذربایجانغربی نیز آغاز میشود که این بخش از انتخابات نیز پستی و بلندیهای خاص خود را دارد.
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حدود ۷۵ روز دیگر و در روز ۲ اسفند امسال برگزار می شود و ۱۲ نماینده، کرسیهای وکالت مردم آذربایجانغربی را برای چهار سال آینده در اختیار میگیرند.
نظر شما