رییس دانشگاه بیرجند شنبه شب این نشست را در اختیار دبیران تشکلهای دانشجویی قرار داد و گفت: سکوت میکنم و تنها زمانی حرف خواهم زد که حضار از مدت زمان تعیین شده فراتر بروند که استاندار هم در پاسخ گفت: ما تا اذان صبح در اختیار تشکلها و دانشجویان هستیم لذا نیازی به تعیین زمان برای نطق دانشجویان نیست.
دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاه بیرجند به عنوان نخستین نفر گفت: تنها دغدغه ما همان دغدغهای است که تمام ایران را فراگرفته است و آن بحث اقتصادی است.
سمیرا صادقیخواه افزود: به جرات میگوییم در دانشگاه بیرجند اگر هم معضلی وجود دارد جدی نیست که بخواهم بیان کنم چون داخل همین مجموعه قابل حل و فصل شدن است.
وی بیان کرد: هدف از این نشست بیشتر ایجاد تعامل با دانشجویان توانمند و دارای استعداد بین کانونهای فرهنگی و هنری است که تنها در دانشگاه دیده میشوند و خارج دانشگاه از توان آنها استفاده نمیشود.
دانشجوی ارشد رشته فلسفه دانشگاه بیرجند با اشاره به فعالیتهای فرهنگی دانشجویان این دانشگاه اظهار داشت: امسال در جشنواره رویش دانشجویان و نمایندگان فرهنگی دانشگاه ۱۰ رتبه نخست را برای استان و دانشگاه کسب کردند و این دانشگاه دومین دانشگاه در سطح فرهنگی کشور شد.
وی با تاکید بر اینکه تعامل بین دانشجویان و مسؤولان باید افزایش یابد عنوان کرد: در این زمینه نیز شاید کم کاری از خود ما بوده است اما نیازمند حمایت مسؤولان هستیم.
دبیر شورای هماهنگی انجمنهای علمی دانشگاه بیرجند هم گفت: ابتدا بگویید این جلسه قرار است به کجا ختم شود آیا مانند سالهای گذشته که استانداران قرار بود اتاق فکر تشکیل دهند و هیچ کاری انجام نشد یا اینکه از ظرفیتهای دانشجویان استفاده کنید که این هم هیچوقت محقق نشده است یا وعدههایی که هیچوقت عملی نشد.
حسین ثانی افزود: چرا از دانشجویان نخبه علمی، فرهنگی و هنری در استان استفاده نمیشود در حالیکه حداقل در یکسال گذشته در دانشگاه بیرجند رتبههای زیادی کسب کردیم و تنها دانشگاه در حد توان خود جشنی برگزار و جوایزی اهدا میکند و در نهایت دانشجویان فارغالتحصیل و فراموش میشوند.
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زمین شناسی دانشگاه بیرجند اظهار داشت: خراسان جنوبی ظرفیتهای فراوانی دارد که میتوان با برقراری ارتباط با دستگاهها تعامل بیشتری داشت اما دستگاههای اجرایی اکثرا دانشجویان را قبول ندارند و با آنها صحبت هم نمیکنند.
وی تاکید کرد: انتظار داریم دستگاههای اجرایی استان حداقل در برنامههای مختلف مانند سالهای ابتدای انقلاب از توان دانشجویان استفاده کنند و مورد حمایت قرار بگیرند.
دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بیرجند نیز ابتدای سخن خود را اینگونه آغاز کرد: روز دانشجو را نباید تبریک گفت بلکه باید آن را گرامی داشت، نمیدانم چرا به جایی رسیدهایم که تصور میکنیم باید این روز بزرگ را جشن گرفت و تبریک گفت زیرا سه دانشجو سال ۱۳۳۲ شهید شدند و جان خود را در این راه مقدس از دست دادند، این حادثه تلخ تبریک گفتن ندارد.
محمد حسینی با بیان اینکه دکور جدید سالن جلسات دانشگاه من را مقداری گیج کرده است گفت: از استاندار خراسان جنوبی بابت اینکه وقت خود را در اختیار دانشجویان قرار داد تشکر میکنم.
ادامه تقدیر و تشکرهای وی با واکنش استاندار مواجه شد( بروید سر اصل مطلب) که وی در این زمینه گفت: بخاطر اینکه طی سه سالی که دانشجو هستم سه استاندار به دانشگاه آمده و پای درد و دل ما نشستهاند نمیدانم سال بعد هم شما را خواهیم داد یا خیر اما اینکه بعد از گذشت یک سال در جمع ما حاضر شدید مقداری دیر است.
وی ادامه داد: کاش زودتر از اینها با ما ارتباط برقرار میکردید و این دیدار را تنها به روز دانشجو موکول نمیکردید.
دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بیرجند تاکید کرد: نمیخواهم زیاد دغدغهها را مطرح کنم چون در سه سال گذشته به هیچ نتیجهای نرسیده است اما یکی از ظرفیتهای دانشگاههای سراسری نسبت به سایر دانشگاهها دارند و آن هرم سنی دانشجویان از ۱۸ تا ۲۶ سال است.
وی اضافه کرد: این ظرفیت برای فعالیتهای فرهنگی و سیاسی دانشگاههای سراسری بستر مناسبی دارد و میتوان از آن استفاده کرد.
حسینی با بیان اینکه هزینه فعالیت و کنش سیاسی بسیار بالا است عنوان کرد: در حالیکه روز داشجو را جشن میگیریم که حتی بخش زیادی از دانشجویان درباره ۱۶ آذر چیزی نمیدانند لذا خواهش داریم در حد اختیارات خود هر چند میدانیم یکسری خط قرمزها برای شما وجود دارد اما اجازه دهید دانشگاه استقلال خود را حفظ کند.
وی یادآور شد: دانشجویان میدانند چارچوبها و خط قرمزها چیست اجازه دهید اعتراضهای مسالمتآمیز ادامه یابد اگر اجازه این مهم داده نشود همین صحبتها و اعتراضها به خیابانها کشیده میشود و به همان اغتشاشهای هفتههای اخیر تبدیل میشود.
دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بیرجند گفت: هر دغدغهای مطرح میکنیم در مقام حل آن نیسیتم بلکه در سطح ارایه است امید است تا حد امکان کمک کنید نشاط و پویایی دانشگاهها حداقل در این جامعه کوچک استان خراسان جنوبی دیده شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند هم که صحبتهای خود را با فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با جنبش دانشجویی آغاز کرد گفت: رویکردی که از امسال بسیج دانشجویی دنبال میکند تشکیل هستههای مساله محور است.
سید محمدرضا محمودیزاده افزود: از شما انتظار داریم به عنوان رئیس شورای تامین استان که بار امنیتی روی دوش شماست، عینک امنیتی خود را از دانشگاه بردارید.
وی بیان کرد: دانشجو و تشکلهای دانشجویی بر این هستند که جامعه را پویا کنند چون تا موتور محرکه جامعه هستند اما به دلیل اینکه جو امنیتی، حساس و نیمه حساس است تشکلها رانده نشوند.
استاندار خراسان جنوبی در جواب وی گفت: ما هم دوست داریم البته اگر شما بگذارید.
دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی دانشگاه صنعتی بیرجند هم گفت: در وهله نخست فرهنگ زمانبر و پرهزینه است اما از طرفی پیشران آینده شخصی هر فرد است و آینده و حال کشور را خواهد ساخت.
امین سرابی افزود: تنها خواسته ما به عنوان فعال فرهنگی در حالیکه میدانیم با کمبود بودجه مواجهایم این است هر اقدامی انجام میدهیم با مشل مالی مواجه میشویم و این موضوع باید کمرنگ شود تا به اجرای برنامهها آسیب نزند.
وی بیان کرد: پتانسیلهای مختلفی در سطح دانشگاهها به ویژه در عرصه هنری وجود دارد اگر از این پتانسیلها در دوره دانشجویی استفاده نشود کی قرار است جوانان پویا شوند.
دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی دانشگاه صنعتی بیرجند تصریح کرد: تعدادی از اساتید دانشگاه یا دانشجویان دستاوردها یا برنامههایی به ادارات مختلف ارایه میدهند اما مورد بیتوجهی قرار میگیرد.
وی از استاندار و مسوولان دستگاههای اجرایی استان خواست در جشنواره رویش که ۲۶ آذرماه در استان برگزار میشود شرکت کند تا حداقل زمینه دلگرمی دانشجویان فراهم شود و برای آنان قوت قلب باشد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند نیز گفت: کار تشکیلاتی تشکل جامعه اسلامی ۳۰ سال است کار خود را انجام میدهد مطالبهگری نه تنها در جنبه سیاسی، بلکه در حوزههای مختلف فعال است.
حسن اسماعیلزاده بیان کرد: امروز تا اسم سیاست میآید همه سرشان را پایین میاندازند و رد میشود که دلیل آن را نمیدانیم.
وی تصریح کرد: در آستانه روز دانشجو جلسات متعددی برگزار میشود و مسوولان به یاد دانشجوها میافتند اما کاش این جلسات در طول سال باشد و از ظرفیت دانشجویان در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و سایر استفاده شود.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند ادامه داد: حتی مسئولان دانشگاهها تعاملی با تشکلها برگزار نمیکنند اما این اهمیت دادن به تشکلها زمانی خود را نشان میدهد که یک فعالیت سیاسی در کشور رخ بدهد لذا تشکلها میتوانند اوضاع را کنترل کنند تا شاهد اتفاقاتی مانند اخیر نباشیم.
وی عنوان کرد: سعی کردهایم کار را داخل فضای مجازی پیش ببریم و و در این زمینه انتقاد میشود چرا کار داخل دانشگاه اجرا نمیشود اما نمیدانند وقتی برنامهای اجرا میشود و عنوان جامعه اسلامی مطرح میشود حتی برخی دانشجویان با کلمه اسلامی آن مشکل دارند چه برسد به کار سیاسی.
اسماعیلزاده تاکید کرد: اگر فضای باز سیاسی در دانشگاه ایجاد شود جوانان در صورتیکه اعتراض دارند میتوانند با هدایت تشکیلات اعتراضهای خود را مطرح کنند لذا هیچ اتفاق خاصی رخ نمیدهد اما اهمیت ندادن به دانشجویان مشکل را چندین برابر میکند.
حسن محبی دبیر شورای هماهنگی انجمنهای علمی دانشگاه صنعتی بیرجند نیز بیان کرد: دانشگاه صنعتی بیرجند تنها نام صنعتی را یدک میکشد انتظار داریم ارتباط بین صنعت و دانشگاه تقویت شود.
قائم مقام جمعیت اسلامی دانشگاه آزاد بیرجند هم گفت: میزهای لرزان، کاغذهای تیره، قلمهایی که در دستان دبیران تشکلهایی دانشجویی آرام و قرار ندارد نشان از دل پر آنهاست لذا باید جلسات بیشتری با دانشجویان برگزار کرد چون معتقدیم اگر جامعه دانشجویی مشکلی دارد حتما راهکار آن نیز در دست خودشان نهفته است.
بهنام بیکس افزود: ناامیدیی که بین دانشجویان دانشگاههای مختلف وجود دارد با تصمیات عجیب و غریب و بی تدبیریهایی که انجام شده است و مضرات آن مردم و دانشجویان را اذیت میکند روز به روز در دانشگاهها در حال افزوده شدن است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر یکی از عمده مشکلات دانشجویان ابتدا اشتغال و در پس آن ازدواج است که در این زمینه نیازمند حمایت مسؤولان و اقدام جهادی است.
نائب دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند گفت: در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی باید تلاش کنیم فضا برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فراهم شود.
محمدجواد بهرامی افزود: انتخابات سالهای گذشته گویا در سطح استان چند روستا صندوق رای دریافت نکردند که باید این مشکلات رصد و پیگیری شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان بیرجند هم گفت: آقای استاندار از آنجاییکه رئیس هیات امنایی دانشگاه فرهنگیان هستید انتظار داشتیم مشابه این نشست در دانشگاه فرهنگیان برگزار شود.
فاطمه خسروی خطاب به استاندار با بیان اینکه از طرح ۱۰۰۳۱ چه خبر افزود: قرار بود بودجهای برای ساختمان جدید دانشگاه فرهنگیان اختصاص یابد تا دانشجویان در ساختمانی مانند دبیرستان دخترانه درس نخوانند این ساختمان در شان دانشجویان نیست.
وی بیان کرد: امید است با همت شما ساختمانی در شان این دانشجویان احداث شود همچنین امکانات این دانشگاه بسیار کم است و نیازمند توجه ویژه است.