رییس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی شنبه شب در این نشست که به میزبانی دانشگاه بیرجند برگزار شد گفت: یکی از مشکلات کنونی عدم انگیزه نسل جوان به ویژه دانشجویان است؛ موضوعی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است و باید برای آن چارهاندیشی شود.
سید حسن هاشمی افزود: در حال حاضر در خراسان جنوبی از روند تکامل دانشگاههای جهان خارج نیستیم اما در نسل دوم دانشگاهها ماندهایم و باید به سمت دانشگاههای کارآفرین پیش رفت.
وی تصریح کرد: سالهای گذشته دانشگاههای خراسان جنوبی به نسبت پیشرفتهای زیادی داشتهاند اما اگر با دانشگاههای نسل دوم مقایسه شود باز هم ضعیف هستیم.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم راهاندازی رشتههای مورد نیاز با رعایت آمایش اظهار داشت: در اسناد مختلف استان که از سالهای قبل از انقلاب نیز پیش بینی شده است در دانشگاههای استان تجارت علم میتواند راهگشا باشد.
وی گفت: با انگیزههای قوی که در استان وجود دارد توجه به عرصه بینالمللی در حوزه علم و فناوری حائز اهمیت است.
رییس دانشگاه بزرگمهر قاینات هم گفت: ۱۶ آذرماه یادآور حضور مقتدرانه دانشجویان استکبارستیز در حماسههای ماندگار میهن اسلامی بوده و فرصتی ارزشمند برای بازنگری هویت انقلابی دانشجویان ایران اسلامی است.
محمدحسین شفیعیمیم افزود: اعلام شد امسال نخستین بودجه بدون نفت بسته شد که خوشحال کننده است و امید است نفت از سفرههای مردم برداشته شود.
وی بیان کرد: در مباحث فرهنگی گاهی اوقات سلیقه گرایی بیرون از دانشگاه حاکم است اما برخی فعالیتها شاید برای برخی جناحها و مسئولان به کامشان خوش نباشد در حالیکه در جهت اعتلای فرهنگی و برنامههای مقام معظم رهبری است.
رییس دانشگاه بزرگمهر گفت: اگر تلاشی در مجموعه فرهنگی دانشگاهها انجام میشود برای زیرسوال بردن چارچوبها نیست بلکه هدف ایجاد فضای نشاط و امید برای دانشجویان است تا از فضای ناامید و خمودگی فاصله بگیرند.
وی بر لزوم توسعه کارگروههای پژوهشی تاکید کرد و گفت: کارگروههای پژوهشی بیشتر در هفته پژوهش برگزار میشود اما در طول سال باید این کارگروهها به صورت منسجم برگزار شود.
شفیعیمیم به مشکلات کمبود بودجه اشاره کرد و گفت: طرحهای کلان بودجه و عدم بودجه نمیشناسد یکی از دغدغههای عمده مردم استان تکمیل دوباندسازی جاده قاین - بیرجند است هرچند تلاشهای زیادی در این زمینه در دست اجرا است اما انتظار داریم این تلاشها مضاعف شود چون واقعا خطرساز است.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای ابن حسام خراسان جنوبی هم گفت: عدم مهارت کافی فارغ التحصیلان دانشگاهی یکی از مشکلات عمده استان و سایر شهرستانها است.
محمود نخعی افزود: یکی از مشکلات اصلی دانشگاه فنی و حرفهای کشور و به تبع آن استان، این است که قرار بود در برنامه توسعه پنجم سرانه دانشجویان به سطح سایر دانشگاهها برسد که محقق نشد و با یک سوم سرانه دانشجویی سایر دانشگاهها خدمات ارایه میدهیم.
وی تاکید کرد: فضای دانشگاه فنی و حرفهای بیشتر کارگاه و آزمایشگاه است لذا بودجه زیادی نیاز است تا دانشجوی ماهر را وارد جامعه کنیم بنابراین سرانه دانشگاه باید افزایش یابد.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای ابن حسام خراسان جنوبی عنوان کرد: در حال حاضر ۷۰ تا ۷۵ درصد دانشجویان این دانشگاه وارد بازار کار میشوند اما مهارت دانشجویان هنوز نیاز به افزایش دارد.
وی با اشاره به کمبودهای فیزیکی دانشگاه گفت: تنها تقاضای ما این است مشکل سرانه دانشجویی این دانشگاه به سطح مسئولان سراسر کشور منتقل و امکانی فراهم شود که از بودجههای طرح توازن نیز بهرهمند شویم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند نیز گفت: انتظار داریم حضور استاندار محترم در دانشگاهها بیشتر شود هرچند تلاشهای یک سال گذشته در استان سبب شده بخشی از مشکلات دانشگاهها حل و فصل شود.
محمد دهقانی فیروزآبادی اظهار داشت: این نشست هرچند مربوط به دانشجویان بود اما حرفهایی گفته شد که ارتباطی با دانشجویان نداشت.
وی گفت: دانشجویان استان واقعا خوب هستند اما زمان ما روسای دانشگاه فراوان اذیت میشدند لذا انتظار داشتیم مشکلات خیلی جدیتر از دانشجویان شنیده میشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: دانشجویان آزاد هستند تا مشکلات و مطالبات خود را بیان کنند چون اینجا جای صحبت است و استاندار آمده تا حرف دانشجویان را بشنود و به دولت منتقل کند.
وی افزود: از تک تک دانشجویان استان تشکر میکنم که سطح فرهنگ و شعور خود را بارها و بارها نشان دادهاند و اعتراضات خود را به سطح جامعه نکشاندند.
دهقانی با بیان اینکه یکی از مزیتهای اصلی استان و منطقه بحث آموزش است عنوان کرد: وجود دبیرستان شوکتیه به عنوان سومین مدرسه کشور نشان از توجه ویژه به حوزه آموزش و توسعه استان بوده و نشان میدهد این استان از قدیم صادرات معلم داشته است.
وی تاکید کرد: در خراسان جنوبی باید به آموزش به دید صنعت نگاه کرد در این صورت از طریق صنعت میتوان سبب اعتلا و توسعه این استان مرزی شد.
رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی هم گفت: خراسان جنوبی در آستانه جهش جدی قرار گرفته و نور امید در دل جوانان استان ایجاد شده است.
سید سعیدرضا احمدیزاده افزود: بررسیهای انجام شده توسط نخبگان استان نشان میدهد در یک سال گذشته و از بدو ورود استاندار خراسان جنوبی ۱۴ هزار میلیارد تومان مصوبات استان بوده است.
وی بیان کرد: استاندار این اعداد را به صورت پراکنده اعلام میکند و شاید از این رقم بیاطلاع باشد اما این عدد در ذهن نمیگنجد و برخی مصوبات برای این مجموعه رویا است.
رییس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از دغدغههای جوانان به ویژه دانشجویان موضوع اشتغال است که به دنبال فعال کردن صنایع بزرگ و استفاده از توان نخبگان هستیم.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل شورای همافزایی در استان گفت: شاید در گذشته نیروی انسانی لازم برای بخش راهآهن یا انتقال آب به استان تربیت نکردهایم و نیاز به نیروی متخصص بومی داریم.
احمدیزاده تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی در حال تقویت است که تاثیر زیادی در توسعه استان خواهد داشت.
وی تاکید کرد: سرمایهگذار و بخش خصوصی وارد استان نمیشود چون تفاوت معناداری با استانهای توسعه یافته و دارای زیرساخت دارد اما استاندار راه اشتباهی که گذشتگان رفتهاند، نرفته است و ریلگذاری برنامهها در حال انجام است.
رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی تصریح کرد: یکی از نقدهای نخبگان این است که کارها تک نفره پیش برده میشود که با تشکیل شورای همافزایی فعالیتهای دانشگاهی در جهت اقداماتی که استاندار پیش میبرد، لازم است.
رییس دانشگاه بیرجند هم گفت: ۱۶ آذر روزی است که نقش پیشروی دانشجویان و دانشگاه در اعتلا و سربلندی و آزادگی کشور رقم خورده است.
احمد خامسان رشد زیرساختها و توسعه آن را از اقدامات زیربنایی یک سال اخیر در استان دانست و گفت: برنامههای اجرایی بسیار خوبی درخصوص توسعه استان ریلگذاری شده که امید میرود سرمایهگذاری هنگفتی که در منطقه در حال انجام است به تحقق برسد.
رییس دانشگاه فرهنگیان پردیس باهنر بیرجند هم گفت: انتظار داشتیم در این نشست دبیران تشکلهای دانشجویی موضوعاتی از قبیل مطالبهگری در حوزههای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی را مطرح کنند.
ایرج مهدیزاده خواستار تسهیل در صدور مجوزهای تشکلهای دانشجویی استان شد و افزود: برخی مواقع فرایند صدور مجوز یک سال طول میکشد لذا عطش دانشجویان برای تشکیل تشکلها به مرور زمان کم میشود.
وی تداخل مسایل و برنامههای فرهنگی در دانشگاهها را یکی از مشکلات بیان کرد و گفت: برخی برنامهها در حوزههای مختلف تکراری است این موضوع ممکن است دانشجویان را اذیت کند لذا اگر برنامه فرهنگی واحدی برای هر دانشگاه تعیین و بین تشکلها تقسیم کار شود شاید بخش عمدهای از دغدغههای دانشجویان برطرف شود.
رییس دانشگاه فرهنگیان پردیس باهنر بیرجند عنوان کرد: یکی از خواستههای دبیران تشکلهای دانشجویی استان استفاده از توان دانشجویان در برنامههای دستگاههای اجرایی بود که در این زمینه نیاز به مساعدت مسوولان داریم.
نظر شما