نهضت نهالکاری جوین با اعتبارات صندوق توسعه کلید خورد

سبزوار- ایرنا- برای اجرای طرح نهضت سبز نهالکاری شهرستان جوین در غرب خراسان رضوی یک میلیارد ریال از اعتبارات صندوق ملی توسعه اختصاص یافت.

مدیر جهاد کشاورزی جوین روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ۴۰ هزار هکتار از مراتع این شهرستان با اعتبار اختصاص یافته زیر کشت نهال آتریپلکس می‌رود.
علیرضا هاشم‌آبادی افزود: بر اساس این برنامه ۱۳ هزار اصله نهال با هدف تقویت پوشش گیاهی در کانون‌های فرسایش بادی شهرستان جوین کاشته می‌شود.
وی ادامه داد: پارسال نیز ۲۲۰ هکتار از مراتع جوین به صورت کپه‌کاری با هزینه ۶۵۰ میلیون ریال از اعتبارات صندوق توسعه ملی زیرکشت نهال رفت.

مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: هدف از کاشت نهال آتریپلکس احیای مراتع است. این گیاه علاوه بر تنوع گونه‌ای، نه تنها وضعیت‌های مختلف محیطی و آب و هوایی را به خوبی تحمل می‌کند بلکه گیاه مغذی نیز برای تغذیه دام محسوب می‌شود.

آتریپلکس (Atriplex) که با نام‌های سلمکی، سلمک سا، علف شور، بوته شور و اسفناج باغی نیز شناخته می‌شود، گیاهی همیشه‌ سبز از تیرهٔ تاج‌خروسان و زیرتیره چغندران و بسیار کارآمد برای بیابان‌زدایی است.

مقاومت این گیاه که در بیشتر نقاط ایران به صورت محدود وجود دارد، در برابر سرما و گرما به حدی است که حرارت بین ۱۵ تا ۴۰ درجه سانتیگراد را تحمل می‌کند.

آتریپلکس در گروه گیاهان شوره‌زی است که حتی می‌توان آب دریا را هم برای آبیاری آن استفاده کرد. این گیاه می‌تواند در فصل‌های تابستان و پاییز که بیشتر گیاهان مرتعی طی آن از بین می‌روند پروتئین زیاد و علوفه آبدار تولید کند. 

ریشه‌های آتریپلکس، راست و عمیق است بطوری که تا عمق چهار متری زمین نفوذ می‌کند. شاخ و برگ این گیاه با گسترش بسیار به صورت درختچه‌ای درآمده و مانع جریان آب در آن می‌شود. چون شاخ و برگ این گیاه زیاد بزرگ می‌شود به همین جهت باید شاخه‌های اضافی آن برای تعلیف دام چیده شود.

بازکاشت آتریپلکس برای مناطقی که دارای خاک‌ شور هستند و سالانه حدود ۲۰۰ میلیمتر بارندگی دارند امکان‌پذیر است.

نقاب، مرکز شهرستان ۵۴ هزار نفری جوین در ۳۱۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

شهرستان هزار و ۶۵۶ هکتاری جوین با ۲ بخش مرکزی و عطاملک دارای چهار دهستان و ۵۳ روستا است. ۴۰ هزار نفر از جمعیت جوین ساکن روستاها هستند. شغل عمده اهالی این شهرستان کشاورزی، دامداری و مرغداری است.

۴۱ هزار هکتار زمین کشاورزی جوین اغلب به کشت گندم، جو، هندوانه، خربزه، چغندرقند، یونجه، زیره و کنجد اختصاص دارد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha