«رضا رحمانی» امروز (چهارشنبه) در حاشیه نشست هیات دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایرنا درباره تولید خودروهای برقی با توجه به افزایش قیمت بنزین گفت:در دنیا بخش مهمی از برنامه تولید خودرو، تولید خودروهای الکتریکی و هیبریدی است. ما هم تولید این نوع خودرو را در برنامه گذاشتهایم.
رحمانی افزود: یکی از برنامههای ما برای سالهای آتی تولید خودروهای برقی است و چند گروه در داخل و خارج از کشور در این حوزه با ما قرارداد امضا کردهاند.
وزیر صنعت با بیان اینکه مپنا و چند شرکت دیگر مشغول تحقیق روی این حوزه هستند، تاکید کرد: کار تحقیقاتی برای شروع این تولیدات زمانبر است. با توجه به بالا بودن قیمت خودروها و حتی موتورسیکلتهای برقی، باید به نحوی تجاریسازی شوند که مطابق با قدرت خرید مصرف کننده باشد.
اظهارات ضد و نقیض درباره تاثیر تورمی قیمت بنزین
وزیر صنعت در پاسخ به سوالی درباره اظهارات ضد و نقیض نسبت به تاثیر قیمت بنزین بر گران شدن سایر کالاها، اعلام کرد که در روزهای ابتدایی تغییر قیمت بنزین منظور او از گران نشدن کالاها، مدیریت اثر روانی بوده است و نه اثر واقعی.
رحمانی گفت: من باز هم می گویم، ما در افزایش نرخ بنزین پیشبینیمان این بود که یک اثر روانی و یک اثر واقعی دارد. اثر روانی، اثری است که عدهای می خواهند سوء استفاده کنند. گرانی بنزین به طور طبیعی اثر واقعی در اکثر کالاها ندارد یا اثر آن آنقدر ناچیز است که می شود ندید گرفت. در حوزه خدمات مثل حمل و نقل مسافر واقعی بوده و آن را در حد خودش میپذیریم.
وی افزود: آنچه در حوزه کالا بخش زیادی کنترل و از بروز آن جلوگیری شد، افزایش اثر روانی بود. تا جایی که میتوانستیم، بخش زیادی کنترل شد و هر جایی هم که کنترل نشده، تعداد پروندههای تعزیرات رشد چند صد درصدی داشته و این روند تداوم دارد.
رحمانی تاکید کرد: فرایند قیمتها پیگیری و کنترل میشود؛ در خیلی موارد قیمتها را برگرداندهایم. کار بزرگی که با تمام توان پیگیر آن هستیم و هر جا احساس کنیم که اجحاف شده و افزایش قمیت نباید اتفاق میافتاد، برخورد می کنیم.
وزیر صنعت درباره حواشی رسانهای درباره اظهارات نسبت به کنترل قیمت کالاها گفت: من تعجب میکنم که این مسئله را عدهای تبدیل به مجادلات رسانهای میکنند، اجازه دهید که مسائل را به شکل فنی پیگیری کنیم.
وی تاکید کرد: اثر روانی با کار رسانهای و مسائل روانی مثل آگاهی دادن به مردم و برخوردهای نظارتی، خنثی میشود.
افزایش تولید در دو سوم گروههای کالایی
رضا رحمانی درباره میزان تولید در ۸ ماهه اول امسال گفت: در این مدت صدور جواز تاسیس بیش از ۱۶ درصد و صدور پروانه بهرهبرداری حدود ۸ درصد افزایش داشته است.
وزیر صنع با تاکید بر افزایشی بودن روند تولید در دو سوم گروههای کالایی گفت: طی ۸ ماهه اول امسال تولید اکثر محصولات مثل فولاد، دارو، مس، صنایع غذایی، پوشاک و ... افزایشی بوده است. ممکن است که در هر خانواده کالایی در برخی محصولات تفاوتهایی وجود داشته باشد ولی در گروههای کلی، روند تولید افزایشی بوده است.
وی تاکید کرد: در بعضی از کالاها روند کاهشی داشتیم ولی اکثریت قاطع در خانواده صنعت، هم در حوزه تولید صنعتی و هم در تقاضای ایجاد واحد تولیدی، روند افزایشی بوده است. مصرف برق واحدهای تولیدی هم حدود ۶ درصد افزایش یافته که نشان از فعالیت بیشتر تولیدی دارد.
رحمانی درباره برنامههای وزارت صنعت برای بازگرداندن واحدهای راکد به مدار تولید گفت: شب گذشته من پیگیر وضعیت واحد نساجی در یکی از استانها بودم که بیش از ۱۰ سال تعطیل بوده است. خود واحد اعلام کرد که علاقمند به کار دوباره نیست ولی ما پیگیر فعالیت مجدد آن با ابزارهای تشویقی هستیم.
نظر شما