۲۱ آذر ۱۳۹۸، ۸:۳۰
کد خبرنگار: 1469
کد خبر: 83590515
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیش از نیمی از دانش‌آموزان در مسابقات قرآن، عترت و نماز رقابت می‌کنند

تهران- ایرنا- مدیر کل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش گفت: سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان که مرحله نخست آن در سطح مدرسه برگزار می‌شود، تنها مسابقه‌ای است که بیش از نیمی از دانش‌آموزان در آن حضور دارند.

محمدرضا مسیب‌زاده روز پنجشنبه در گفت‌و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با گرامیداشت هفته قرآن، عترت و نماز، اظهار داشت: همه روزهای ما روز قرآنی است، اما هفته‌ای به صورت نمادین در آموزش و پرورش به این موضوع اختصاص یافته و فعالیت‌هایی نمادین در این هفته برای گرامیداشت حوزه قرآن، عترت و نماز انجام می‌گیرد.

وی افزود: مرحله نخست سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان در سطح مدرسه برگزار می‌شود. این مسابقات در چهار مرحله مدرسه، منطقه، استان و کشوری و اخیرا نیز مرحله بین المللی برگزار می شود که این مرحله به صورت دو سالانه است.

مسیب زاده افزود: یکی از فعالیت‌های اساسی این هفته برگزاری مرحله اول آن در مدرسه است. محوریت مدرسه در مسائل اجرایی بسیار حائز اهمیت بوده و مدرسه است که کانون پرورش قرآن و محله است. مرحله اول مسابقات از سطح وسیع‌تری برخوردار است و ۱۴ رشته ویژه در این دوره پیش‌بینی شده است.

مدیر کل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: این مسابقه، تنها مسابقه‌ای است که بیش از نیمی از دانش‌آموزان در آن حضور دارند. در حوزه قرآن مسابقات قرائت، حفظ و مفاهیم و تفسیر را داریم. در حوزه عترت مسابقات صحیفه سجادیه و نهج البلاغه مداحی و در حوزه نماز مسابقات انشا، احکام نماز و همچنین اذان برگزار می شود.

وی گفت: از آنجا که در چند سال اخیر طبق فرمایشات رهبری پیرامون تاکید بر حفظ قرآن کریم که سرلوحه فعالیت‌های قرآنی وزارت آموزش و پرورش است، در حوزه حفظ فعالیت‌های بیشتری از جمله حفظ موضوعی قرآن کریم پیش بینی شده و دانش‌آموزان متناسب با سن خود با آیات و عباراتی به همراه ترجمه و ایستگاه ترجمه آشنا می‌شوند. بخشی نیز در حوزه ترتیبی است که حفظ ابتدا تا انتهای قرآن است و هر فرد در حفظ کل، ۵ جزء، ۱۵ و ۲۰ جزء شرکت می‌کند.

مسیب‌زاده افزود: حفظ عمومی آیات الهی که بدون ترتیب است، یکی دیگر از رشته‌های حفظ است. در عین حال افراد هم در کلاس‌های آموزشی شرکت می‌کنند و هم در هفته قرآن ثبت‌نام کرده تا  مرحله اول مسابقات را برگزار کنند. تنها تفاوت این مسابقات در قسمت خواهران برگزار نشدن مسابقات مداحی و اذان است که در بقیه رشته‌ها تفاوتی بین مسابقات خواهران و برادران وجود ندارد.

مسیب‌زاده افزود: از برگزیدگان هر کدام از رشته‌های مدرسه یک نفر به مرحله بعدی که مرحله منطقه ای است راه می‌یابد. از نفرات برگزیده منطقه یک نفر به مرحله استانی و بالطبع آن یک نفر به مرحله کشوری راه خواهد یافت. البته تعداد نفرات بیشتری مورد تقدیر قرار می‌گیرند، اما فقط یک نفر به حوزه بالاتر راه می‌یابد.  

مدیر کل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در مرحله کشوری نفرات اول تا پنجم مورد تقدیر قرار گرفته و هر ساله در تابستان نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از دختران و پسران در مرحله کشوری حضور می یابند. از نفرات اول، در دو سال منتهی به مسابقات بین‌المللی توسط کمیته فنی مسابقات یک نفر به عنوان نماینده حفظ و یک نفر نماینده قرائت در مسابقات بین المللی انتخاب می شود.

وی با بیان اینکه این مسابقات از ۲۴ تا ۲۹ آذر برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: بیش از ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در مرحله مدرسه در این مسابقات شرکت می کنند.   

کارگروهی در ۷۵۰ مرکز فعال دارالقرآن

مدیر کل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یکی از اهداف و اصول اصلی فعالیت‌های گروهی است، ادامه داد: ۷۵۰ مرکز فعال دارالقرآن در سطح کشور وجود دارد و هر منطقه آموزش و پرورش دارای یک دارالقرآن است که سه روز هفته به خواهران و سه روز دیگر نیز به برادران اختصاص دارد. نکته حائز اهمیت اجرای گروه‌های همخوانی، همسرایی و مدیحه سرایی در این مراکز است که کار گروهی بسیار ارزشمندی است. اوایل آذر مسابقات دارالقرآن ها با حضور هزار و ۵۰۰ گروه در حوزه خواهران و برادران در مشهد مقدس برگزار شد.

وی گفت: این مسابقات در دو مرحله حضوری و غیر حضوری برگزار شد که ۲۰ گروه خواهران و ۲۱ گروه برادران به مرحله نهایی راه پیدا کردند.

اسامی روزهای هفته قرآن، عترت و نماز 

مسیب زاده گفت: در این هفته فعالیت‌های دیگری نیز پیش بینی شده است که در روز شنبه ۲۳ آذر ماه با عنوان قرآن، عترت و نماز کانون امید و آینده نام گذاری شده و پیش بینی فعالیت‌های گفتمان دینی با موضوعات انتظار و مهدویت و امام‌شناسی است.

مسیب زاده افزود: روز یکشنبه  ۲۴ آذر با عنوان مدرسه صالح، دانش‌آموز انقلابی نام دارد که برگزاری باشکوه مرحله آموزشگاهی مسابقات قرآن پیش‌بینی می‌شود. دوشنبه ۲۵ آذر تمدن اسلامی جامعه مهدوی نام دارد و جشن‌های عبادت و شکوفایی و جشن تکلیف و دیدار با مراجع و علمای دینی از برنامه‌های این روز است.

مدیر کل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: سه‌شنبه ۲۶ آذر گام دوم انقلاب و پیروی از عدالت نام دارد. اعزام اساتید قرآن، عترت و نماز ، مبلغان دینی به مناطق محروم و مدارس پرجمعیت از برنامه‌های این روز است. همچنین روز چهارشنبه ۲۷ آذر نگاه انقلابی، روحیه جهادی نام دارد و برگزاری محافل انس با قرآن، تجلیل از حافظان جزء سی قرآن و برگزاری نمایشگاه‌های موضوعی در مدارس و فضاهای مجازی از برنامه‌های این روز است.

وی گفت: یکی از فعالیت‌های محوری حفظ جزء سی قرآن توسط دانش‌آموزان است و در این روز از حافظان این جزء تقدیر می شود. پنجشنبه ۲۸ آذر مشارکت مردمی، مسئولیت قرآنی نام دارد که حضور در گلزار شهدا و مزار شهدای قرآنی و مدافع حرم از برنامه‌های این روز است. روز جمعه ۲۹ آذر نماز و معنویت، خانواده و تربیت نام دارد که با حضور گسترده دانش‌آموزان به همراه اولیا و مربیان در صفوف نماز جمعه برگزار خواهد شد.

مسیب‌زاده افزود: ۲۱ آذر بیست و هشتمین دوره مسابقات نماز سراسر کشور با پیام مقام معظم رهبری در استان گلستان برگزار می‌شود. رهبری در پیام اجلاس بیست و هفتم فرمودند: «آموزش و پرورش در این عرصه از اثرگذارترین ها است. مزین کنید فضای مدارس را به نمازخوانی دانش‌آموزان که این برترین تضمین سلامت جامعه است».

برگزاری نماز جماعت در ۷۰ هزار مدرسه

مدیر کل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: امسال در آموزش و پرورش سال نماز نام گذاری شده و ۷۸۰ پیش اجلاسیه در تمامی مناطق آموزش و پرورش پیش اجلاس نماز برگزار شده است. اجلاسیه نماز در ۳۲ استان به صورت محوری با حضور تمام دستگاه های اجرایی کشور نیز برگزار شد.

وی گفت: در بیش از ۷۰ هزار مدرسه نماز جماعت برگزار می شود. حدود ۱۸ هزار نفر از این امامان جماعت از روحانیونی هستند که به اقامه نماز کمک می‌کنند. همچنین نزدیک به ۵۲ هزار فرهنگی امامت نماز جماعت مدارس را عهده دار هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha