۲۱ آذر ۱۳۹۸، ۱۵:۲۱
کد خبر: 83591178
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

علامت سوال در برابر داستان قرص و کیک‌های مشکوک در هرمزگان

بندرعباس- ایرنا- بیش از یک هفته است که فضای مجازی هرمزگان شاهد بازنشر ویدیوهایی مبنی بر وجود قرص‌هایی با ماهیت نامعلوم در میان کیک و بیسکویت‌هایی از برندهای مختلف حتی برندهای شناخته شده کشور و مورد تایید استاندارد و سازمان غذا و دارو است.

در این ویدیوها که به صورت گسترده در حال بازنشر است و موجی از نگرانی و تشویش را میان مردم ایجاد کرده، کیکهایی نشان داده می شود، که در درون آنها قرص و یا کپسولهای مشکوک جاسازی شده است.

برخی ‌ها در این ویدیوها مدعی هستند که این کیک ها را به صورت کاملا پلمپ خریداری کرده‌اند، اما پس از بازکردنش متوجه وجود قرص در لایه‌های میانی کیک شده‌اند.

گروه های مختلف در فضای مجازی در پیام های متنی نیز مطالبی را با استناد به اینکه بخشنامه هایی به مدارس در خصوص منع فروش این کیکها در بوفه مدارس ابلاغ شده و موضوع بسیار جدی است، هشدارهایی را مبنی بر اجتناب از مصرف هرگونه کیک و بیسکویت عنوان می‌کنند.

حال چند سوال در این خصوص مطرح است که آیا این موضوع اساسا می تواند واقعیت داشته باشد و شرکت‌های غذایی اقدام به جاسازی این قرص‌ها کرده‌ باشند؟ که به اعتقاد نگارنده این موضوع مشکوک و سخت باور است ، زیرا در برابر سوال مطرح شده، این سوال در ذهن متبادر می شود که به چه دلیل باید همه شرکت های غذایی حتی شرکتهای رقیب با هم دست به این کار بزنند و سود و اعتبار خود را نادیده گرفته و خودشان را در مظان اتهام قرار دهند.

سوال بعد اینکه طبق گفته شاهدان این قرصها در میانه کیک ها جاسازی شده اند و ظاهر کیکها و قرص ها کاملا سالم است؛ این به معنای آن است که قرصها باید قبل از پخت نهایی درون این مواد غذایی جاسازی شده باشند که ظاهرشان بهم نخورده است، پس با این احوال چطور می شود که قرص در دمای بالای پخت هیچ تغییر شکلی نداده است ؟

و سوال بعد اینکه چرا این مساله در هرمزگان باید مطرح شود؟ مگر شرکتهای تولید این کیکها، خط های تولید مجزا دارند و برای هر استان یک خط تولید مشخص تعریف شده است، که قاعدتا اینطور نیست.

اما اینکه واقعا داستان این قرص ها چیست و چرا عنوان می شود ، موضوعی است که باید مسوولان ذیربط به ویژه مسوولان امنیتی با توجه به تشویش و نگرانی ایجاد شده در میان مردم، به آن ورود کرده و به صورت جدی در جهت مشخص شدن صحت و سقم مساله، آن را مورد بررسی قرار دهند.

تحویل ۳۰ نمونه قرص از تولیدهای ۱۲ شرکت غذایی به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان شامگاه چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: موضوع وجود قرص در میان کیک و بیسکویتهایی که در استان وجود دارد، بیش از یک هفته است که مطرح شده است.

دکتر فاطمه نوروزیان بیان داشت: تا به امروز بیش از ۳۰ نمونه قرص که ادعا می شود در میان کیکهای تولیدی از ۱۲ شرکت غذایی جاسازی شده بود، از سوی مردم به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تحویل داده شده است.

وی ادامه داد: هیچکدام از نمونه کیکها و بیسکویت های تحویلی ، پلمپ نبوده و همگی به صورت باز شده بودند.

دکتر نوروزیان تصریح کرد: قرص هایی که از سوی مردم تحویل داده شده جهت بررسی و انجام آزمایش های لازم به سازمان غذا و داروی کشور ارسال شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: کارشناسان واحد بهداشتی دانشگاه از نقاط مختلف استان و به صورت تصادفی ، بیش از صدها کارتن از کیک و بیسکویت تولید شرکتهای مختلف را تهیه و مورد بررسی قرار دادند، اما هیچ مورد مشکوکی در این بررسی ها دیده نشد.

نوروزیان تصریح کرد: بیشترین موارد از بندرخمیر و میناب و به تازگی یک مورد در بندرعباس اعلام شده که البته همه گزارش ها غیررسمی و بیشتر از سوی مدارس است.

مستنداتی برای وجود قرص و کپسول در فرآورده‌های غذایی گزارش نشده است

سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: موضوع وجود قرص در کیک و فرآورده‌های غذایی به نظر یک شایعه و یک موضوع امنیتی است و مستندات دقیقی برای وجود قرص در مواد غذایی مشاهده نشده و تاکنون گزارش نشده است.

کیانوش جهانپور درباره تصاویر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر وجود قرص یا کپسول در کیک و برخی فرآورده‌های غذایی افزود: به نظر می‌رسد این موضوع یک شایعه باشد و افرادی که با فرآیند تولید مواد غذایی آشنایی دارند می‌دانند که چنین چیزی امکان پذیر نیست.

وی بیان کرد: با بررسی‌های انجام شده به نظر می‌رسد این موضوع خارج از بحث تولید فرآورده‌های غذایی باشد و از جنس ایمنی و سلامت نیست و طبعا پلیس فتا و پلیس امنیت به این موضوع رسیدگی می‌کنند.

رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار داشت: تاکنون گزارش دقیقی در این زمینه به دست وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نرسیده است و اصولا در فرآیند تولید مواد غذایی بویژه کیک و ویفر این اتفاق نمی‌افتد.

جهانپور گفت: اگر افراد مستنداتی در این زمینه دارند می‌توانند به وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو اعلام کنند تا بررسی شود. بسیاری از افرادی که این ادعا را کردند، اطلاعات خود را تاکنون ارائه نکرده‌اند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: فرآیند تولید کیک اتوماتیک است و امکان ندارد قرص در داخل کیکی که پخته وجود داشته باشد. فرآیند تولید این فرآورده‌های غذایی دستی نیست و مکانیزه است. همچنی برای شرکت‌های مختلف این ادعا مطرح شده و در یکی از استان‌ها بیشتر به آن پرداخته شده، در حالی‌که محصولات مورد نظر تولیدات خارج از این استان بوده و به همه کشور ارسال شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha