مصیب امیری، پنجشنبه بیان داشت: بر اساس نتایج سومین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی که سی و یکم تیرماه 98 اعلام شد، شیراز به عنوان شهر ملی صنایع دستی به ثبت رسید که در صورت تایید مراحل ثبت توسط ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی، تا آخر سال 98 شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی معرفی میشود.
وی افزود: انتخاب شهرها و روستاهای ملی و جهانی در معرفی، توسعه و ترویج صنایع دستی آن منطقه تاثیر بسزایی دارد و سال 97 غاده هیجاوی رییس منطقه غرب آسیا و اقیانوسیه و ارزیاب شورای جهانی صنایع دستی، در سفر به شیراز، ضمن بازدیدی که از برخی از کارگاهها و فروشگاههای صنایع دستی این شهر داشت به سبب تنوع تولید محصولات و صنایع دستی در این شهر، بر ثبت شیراز در فهرست شهرهای جهانی صنایع دستی تاکید کرد.
این مقام مسوول اضافه کرد: شهر شیراز، خاستگاه هنرهای سنتی همچون خاتمکاری، کاشی هفت رنگ و قلم زنی است و دیگر هنرهای دست ساز این شهر نیز همواره مورد توجه گردشگران قرار داشته و شهرت ملی و جهانی دارند و همین ظرفیتها دلیلی بر تکمیل پرونده شیراز برای ثبت در شورای جهانی صنایع دستی شد.
امیری گفت: هم اکنون در شهر شیراز بیش از ۸۰ رشته صنایع دستی فعال است که قابلیت ثبت در فهرست جهانی را دارند و بی شک محقق شدن این امر، منجر به جلب توجه مخاطبان و افزایش سطح کیفی محصولات، افزایش فروش و ارزآوری بیشتر، حل معضل بیکاری، ارتقای زیرساختهای تولیدی و توجه بیش از پیش به حوزه آموزش میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان فارس ادامه داد: هم اینک شیراز دارای ۲۰ هزار صنعتگر و هنرمند است و تاکنون ۱۳ هزار پروانه تولید انفرادی و کارگاهی برای آنها صادر شده است.
نظر شما