معاون صداوسیما: رسانه‌های ایران و روسیه از عدم شناخت متقابل رنج می‌برند

مسکو – ایرنا – معاون امور برون مرزی رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: رسانه های ایران و روسیه از یک عدم شناخت متقابل رنج می برند چرا که از وضعیت کشور مقابل خود اطلاع و آگاهی دقیقی ندارند و افکار عمومی دو کشور هم به همین دلیل از واقعیت های کشور مقابل آگاه نمی‌شوند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، «پیمان جبلی» که به همراه هیات رسانه ای ایران برای شرکت در دومین نشست کمیته رسانه ای دو کشور به مسکو سفر کرده است، با بیان این مطلب افزود: آشنایی متقابل رسانه های ایران وروسیه، قطعا می تواند به نفع گسترش روابط و تعمیق ارتباطات بین مسئولان و ملت های دو کشور باشد چرا که رسانه ها سازنده افکار عمومی هستند و می توانند مشوق دولت ها و ملت ها برای گسترش روابط باشند.

وی افزود: خوشبختانه در کنار عزم و اراده ای که بین ایران و روسیه برای نزدیکی بیشتر و همکاری های گسترده تر در روابط دوجانبه و کمک به حل چالش های منطقه ای وجود دارد، ما شاهد عزم و نیتی در سطح رسانه های دو کشور برای توسعه همکاری ها هستیم.

جبلی خاطرنشان کرد: ایران و روسیه از یک عدم شناخت متقابل رنج می برند به طوری که رسانه های دو طرف از وضعیت کشور مقابل خود اطلاع و آگاهی دقیقی ندارند و افکار عمومی دو کشور هم نسبت به واقعیت های کشور مقابل آشنایی جدی ندارند با اینکه دو کشور مهم، بزرگ و قدرتمند و دارای ارزش راهبردی هستیم اما در این سطح هنوز افکار عمومی دو کشور آماده ورود به مرحله جدید نشده اند و شاید این مسئولیت جدی بر عهده رسانه هاست که این آمادگی را بوجود آورند.

وی ادامه داد: ما کشوری قدرتمند و پهناور مانند روسیه را در همسایگی خود داریم که استفاده درست از ظرفیت‌های آن و شناخت درست از امکاناتی که می‌تواند روابط با روسیه برای ما داشته باشد، در نهایت می تواند برای بسیاری از مشکلات ما راه حل پیدا کند مخصوصا در دوران تحریم که ما گرفتار ظلم بزرگی از سوی آمریکا هستیم که تلاش دارد تمامی راه های تنفسی کشور مان را مسدود کند.

معاون برون مرزی صدا وسیما اظهار داشت:  ۱۵ کشور در همسایگی ما قرار دارند که شاید بزرگترین و قدرتمندترین آنها روسیه است بنابراین ضرورت هم اقتضا می کند که هر چه بیشتر، بهتر، فعال تر و موثرتر ارتباط خود را با روسیه تقویت کنیم و حداقل ظرفیت‌هایی که قادر به فعلیت هستند را به مردم و مسئولان شناسایی و معرفی کنیم چرا که رسانه های دو کشور باید مطالبه گر باشند و از دولت های خود بخواهند تا روابط بیش از گذشته گسترش یابد.

جبلی با بیان اینکه شناخت متقابل در نتیجه چنین رفت و آمدهایی بوجود می آید، افزود: ما در معاونت برون مرزی صدا و سیما از مدت ها پیش ارتباطات خود را با رسانه های روسی بویژه رادیو و تلویون روسیه و شبکه بین المللی راشاتودی برقرار کرده ایم و تفاهمات خوبی هم در زمینه های مختلف داشتیم و برنامه های مشترکی هم توسط دو طرف دنبال شده است.

وی افزود: این سفر هم فرصتی شد برای ما که بتوانیم تفاهمات قبلی را با همتای روسی خود دنبال کنیم ضمن اینکه امیدواریم نشست های بعدی در صحنه رسانه ای کشور پربارتر باشد تا بتوانیم به خوبی از این فرصت استفاده کنیم.

گفتنی است، هیاتی از مدیران رسانه‌ای ایران یکشنبه هفته جاری به ریاست «محمد خدادی» معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در دومین نشست کمیته همکاری‌های رسانه‌ای ایران و روسیه وارد مسکو شد.

در این دور از گفت‌وگوها زمینه‌های همکاری و هم‌افزایی در حوزه رسانه بین دو کشور در راستای تقویت مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و پیگیری توافقات و تفاهمات اولین دور گفت‌وگوها که سال گذشته در تهران برگزار شد، توسط نمایندگان رسانه‌های دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بازدید از مراکز رسانه‌ای و آشنایی با تجربیات روسیه در این زمینه و ‌گفت‌وگو با اندیشمندان و صاحبنظران روسیه و همچنین شرکت در همایش ایران‌شناسان روس از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده هیات رسانه‌ای ایران در روسیه بود ضمن اینکه هیات رسانه ای ایران برج رادیو و تلویزیون مسکو، شبکه راشاتودی و شبکه تلویزیونی زویزدا(ستاره سرخ) وابسته به وزارت دفاع روسیه دیدار کرد.

علیرضا شیروی مدیرکل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی شفیعی معاون خبرگزاری ایرنا و مدیرعامل موسسه مطبوعاتی ایران، پیمان جبلی معاون برون مرزی سازمان صدا وسیما، مجید قلی‌زاده مدیرمسئول خبرگزاری تسنیم، محمدعلی نادعلی زاده مدیرمسئول پایگاه خبری جماران، مهران کرمی مدیرمسئول روزنامه همشهری، فرشاد مهدی پور صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه صبح نو،  مهدی رحمانیان مدیرمسئول روزنامه‌ شرق، علیرضا بختیاری مدیر مسئول روزنامه دنیای اقتصاد و مسعود حیدری مدیرعامل خبرگزاری ایلنا در این سفر معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را همراهی کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha