۱۸ سال اشغالگری؛ صرف تریلیون‌ها دلار برای هیچ

تهران – ایرنا – شبکه خبری سی ان ان در گزارشی با موضوع تصمیم دولت ترامپ برای خارج کردن چهار هزار نظامی آمریکایی از افغانستان نوشت: بعد از به کشتن دادن هزاران نفر و هدر دادن تریلیون‌ها دلار از بودجه آمریکا که هیچ پیروزی و دستاورد ملموسی به دنبال نداشته است، اکنون دولت آمریکا در صدد خارج کردن بخشی از نظامیان این کشور از افغانستان است.

تارنمای سی ان ان ر روز دوشنبه در گزارش تحلیلی خود نوشت : دولت ترامپ خود را برای کاهش و خروج نظامیان خود از افغانستان با هدف پیشبرد مذاکرات صلح جدید با طالبان، آماده می کند.

بر اساس این گزارش، اقدام ترامپ هیچ تعجبی ندارد اما این سوال مطرح است که 18 سال حضور نظامی پرهزینه آمریکا در افغانستان، چه فایده و دستاوردی داشته است.

سی ان ان در ادامه نوشت آمار و ارقام خود گویا هستند که آمریکا از سال ۲۰۰۱ میلادی،  ۱۳۳میلیارد دلار برای آنچه مقامات کاخ سفید بازسازی افغانستان می نامند، هزینه کرد درحالی که هزینه نظامی آمریکا طی این مدت در این کشور ۲ تریلیون دلار تخمین زده می شود.

این گزارش می افزاید: هزینه انسانی این جنگ نیز بالا بود بطوریکه ۳۸ هزار غیرنظامی بعلاوه بیش از ۵۸ هزار  سرباز و نیروی پلیس افغان طی این مدت کشته شدند و  حدود دو هزار و ۳۰۰ نظامی آمریکایی نیز در این جنگ، جان خود را از دست دادند. 

سی ان ان در تحلیل انتقادی خود از این جنگ نوشت: اما هزینه گزافی که آمریکا برای  این جنگ پرداخت کرد، تنها می توان  گفت که پیروزی اندکی به دست آمده؛  عملیات گسترده نظامی ارتش و نیروهای "سیا" در افغانستان حاصلی در بر نداشته بلکه درنهایت باعث بازگشت قابل توجه و قدرتمند طالبان شد که بیشتر این کشور را تحت کنترل در آورده است و دولت کابل نیز متحمل حملات سنگین از سوی  این گروه است.

تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی افزود: تحقیقاتی که توسط نشریه واشنگتن پست دراین زمینه صورت گرفته سوالات بسیاری را درباره اهداف و راهبرد آمریکا در این جنگ درازمدت بوجود آورده که حاکی از عدم پیشرفت در افغانستان  دارد و  حمایت واشنگتن از انجام مذاکره با این گروه پرسش برانگیز است.

سی ان ان نوشت: تحقیقاتی که  درباره میلیاردها دلار پولی که درافغانستان هزینه شده نشان می دهدکه دیپلمات ها و مقامات ارشد نظامی آمریکایی درباره پیشرفت های به دست آمده در افغانستان گزافه گویی کرده اند؛ چیزی شبیه گزافه گویی ها درباره رسوایی جنگ ویتنام.

آمریکا به تازگی اعلام کرده است قصد دارد ۴۰۰۰ تن از نیروهای خود را از افغاستان خارج کند. «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ۲۹ نوامبر (۸ آذرماه) در سفری ازقبل اعلام نشده به «بگرام»  افغانستان؛  در جمع نظامیان آمریکایی   اعلام کرد که نیروهای آنها در افغانستان هم اکنون در حدود هشت هزار و ۶۰۰ تن است و این تعداد کمتر خواهد شد.

درهمین حال ژنرال «اسکات میلر» فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان گفته است که شمار نیروهای این کشور کاهش خواهد یافت، اما مقام‌های آمریکایی هنوز نگفته‌اند که روند خروج چهار هزار نیروی این کشور چه زمانی آغاز می‌شود اما آن را بخشی از عقب‌نشینی مرحله به مرحله آمریکا از افغانستان می‌دانند.

آمریکا  به بهانه سرنگونی گروه طالبان  در اکتبر ۲۰۰۱ میلادی (مهر ماه ۱۳۸۰) و تنها یک ماه پس از حملات یازده سپتامبر به افغانستان  حمله کرد  که درجریان آن دیگر متحدان آمریکا از جمله هم پیمانان ناتو نیز به این کشور نیروی نظامی گسیل داشتند، اما باگذشت ۱۸ سال حضور نظامی دراین کشور اکنون ناگزیر به مذاکره با همان گروهی که در ابتدا آنها را سرنگون کرد، شده است؛ افغانستان طولانی ترین  جنگ آمریکا به شمار می رود .

اروپام **۱۳۰۲**

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha