دانشگاه فنی و حرفه ای فناوری ساخت موتور هیبریدی را وارد کرد

تهران- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای از انتقال و ورود استندهای آموزشی ساخت موتورهای هیبریدی و آموزش آن توسط این دانشگاه برای نخستین‌بار در کشور خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، سیدحیدر میرفخرالدینی امروز (دوشنبه) در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان دانشگاه پیشرو، فناوری ساخت موتورهای هیبریدی را وارد کرده و در حال آموزش این حرفه به برخی دانشجویان منتخب است.

وی افزود: انتقال این فناوری ۸ میلیارد تومان برای دانشگاه هزینه داشت و این دانشگاه برای نخستین بار در کشور است که در زمینه ایجاد بسترهای لازم برای تولید داخلی موتورهای هیبریدی گام برداشته است.

میرفخرالدینی این اقدام را انقلابی در عرصه آموزش فنی و حرفه ای عنوان کرد و گفت: همچنین در صنعت پوشاک نیز برخی تجهیزات با توجه به رشته های دانشگاهی با هزینه معادل ۲۰ میلیارد تومان وارد شده است.

وی‌ در ارائه آمارهای موجود از دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای با حدود ۱۸۰ دانشکده در بیش از ۱۱۰ شهر بیشترین پراکندگی را دارد. در این دانشگاه همچنین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار دانشجو تحصیل می کنند.

میرفخرالدینی با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای دانشگاهی مهارت محور است، تصریح کرد: هدف حوزه پژوهش در این دانشگاه، آموزش کارشناسان آچار به دست است. همچنین جنس تحقیقات این دانشگاه نیز بیشتر کاربردی است.

وی در باره برنامه های دانشگاه در هفته پژوهش عنوان کرد: هفته پژوهش در ۳۱ دانشگاه استانی برگزار شد. خروجی پژوهش های دانشگاه در تمامی مراکز نیز در نمایشگاه فن بازار عرضه می شود.

وی تصریح کرد: در این نمایشگاه برترین طرح ها و مصنوعات عرضه و همچنین از طرح ویژه عصای هوشمند نابینایان که به دانشگاه فنی و حرفه ای تعلق دارد رونمایی می شود.

تجلیل از بهترین دست‌ساخته‌های دانشجویی

میرفخرالدینی با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای در سالن پنجم نمایشگاه فن بازار حضور دارد، اظهار داشت: تفاوت حضور این دوره از دانشگاه فنی و حرفه ای در نمایشگاه ابتکاری در حوزه پژوهش با عنوان مسابقه دست ساخته های دانشجویی و اساتید است که بر اساس نیاز صنعت و بازار برگزار می شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای یادآورشد: این دانشگاه از ۲۶ تا ۳۰ آذرماه در نمایشگاه پژوهش حضور دارد. همچنین ۱۰ دی ماه نیز نمایشگاه ویژه دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار می شود. در این نمایشگاه از پژوهشگران برتر، کارآفریان و برندگان مسابقه دست ساخته ها تجلیل می شود.

اختصاص بودجه به حوزه پژوهش

وی در ادامه با اشاره به کمبود بودجه در دانشگاه فنی و حرفه ای عنوان کرد: با وجود اینکه سرانه بودجه این دانشگاه نسبت به میانگین دانشگاه های کشور به میزان یک چهارم بوده و هزینه های بیشتری دارد اما پژوهش و تجهیز کارگاه ها در اولویت بودجه دانشگاه قرار دارد.

توسعه فعالیت های بین المللی

میرفخرالدینی در ادامه به توسعه ارتباطات بین المللی در دانشگاه تاکید کرد و گفت: تعداد قابل توجهی از اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای در آلمان دوره های مهندسی مورد نیاز را می گذرانند و برخی نیز برای اعزام اعلام آمادگی کرده اند که در حال بررسی هستیم.

وی تاکید کرد: همچنین تخصیص اعتبار ارزی مناسب و قابل توجهی برای توسعه این بخش از فعالیت های دانشگاه صورت گرفته است و این اقدام در کنار گرنت های موجود قرار می گیرد. تاکنون نیز ۷ نفر از اعضای هیات علمی تقاضای فرصت مطالعاتی در حوزه صنعت را داده اند.

فعالیت شرکتهای دانشگاهی

معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به ایجاد شرکت های دانشگاهی با مشارکت بخش خصوصی بیان کرد: در این شرکت ها ۴۹ درصد از سهام به دانشگاه و مابقی به بخش خصوصی اختصاص دارد.

وی افزود: هدف از ایجاد این شرکت ها تقاضای دانش آموختگان، توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی است. هر یک از شرکت های دانشگاهی امکان دریافت وام تا سقف ۱۰ میلیارد تومان از صندوق نوآوری و شکوفایی را دارد.

میرفخرالدینی با تاکید بر ایجاد مراکز رشد در دانشگاه، تصریح کرد: مجوز تاسیس ۱۶ مرکز رشد و ۲۷ کانون شکوفایی و خلاقیت صادر شده است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha