به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، در این نشست علیرضا تابش ضمن خیر مقدم به فعالان تولید و توزیع آثار سینمایی و وبسری در حوزه کودکان و نوجوانان از کشور روسیه به فعالیت متمرکز بنیاد سینمایی فارابی در دپارتمان سینمای کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: ما در بنیاد سینمایی فارابی به مجموعه اتفاقاتی که در سینما رخ میدهد یا زنجیره ارزش سینما شامل فیلمنامه، تولید فیلم، برگزاری جشنواره و توزیع بینالمللی فیلمهای ایرانی هم میپردازیم. بنیاد سینمایی فارابی در بخش بینالملل، پیشران فعالیتهای بینالمللی سینمای ایران در همه عرصهها از تولید مشترک گرفته تا تفاهمات سینمایی با سایرکشورها، توزیع فیلمها و سایر تبادلات سینمایی است.
تابش با اشاره به 120 ساله شدن سینما در ایران، گفت: با تأسیس بنیاد سینمایی فارابی در سالهای پس از انقلاب، ریلگذاری جدیدی برای این سینما اتفاق افتاد. کشور ما قبل از انقلاب یکی دو فیلمساز زن بیشتر نداشت اما امروز، چند نسل از فعالان سینمای ایران و بیش از 400 زن فعال سینماگر داریم که در این سینما فعالاند و ثمره چهاردهه اخیر سینمای ایران محسوب میشوند
سینمای پیش از انقلاب اسلامی درگیر نمایش فیلمهای آمریکایی بود و به شدت ضربه خورده بود. با تحولات پس از انقلاب، ایران در فرایند جدید سینما با اتکا به تولید داخلی و بهرهگیری از یک نیروی انسانی در منطقه و جهان توانست طرحی نو دراندازد.
تابش خطاب به هیئت روسی گفت: خوشحالم که شما از استودیوها و دفاتر بخش خصوصی در سینمای ایران بازدید کردید. اگر با فعالین صنعت تصویر در ایران بیشتر مراوده داشته باشید، میبینید که چند نسل، در کنار هم از جوانان خلاق گرفته تا هنرمندان پیشکسوت در حوزه فیلم کوتاه، مستند، انیمیشن، فیلم سینمایی در حال فعالیت هستند.ما با گروههای مختلفی از هنرمندان و صاحبان شرکتهای سینمای روسیه ملاقات و مذاکره داشتهایم. تابستان امسال هم در جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان بعد از چند ماه مذاکره تفاهمنامه اوراسیایی بین ایران، روسیه و کره جنوبی به امضا برسانیم. همکاران ما به طور جدی این تفاهمنامه را دنبال میکنند و دنبال این هستیم که فصل نوینی در همکاریهای سینمایی به ویژه برای سینمای کودکان و نوجوانان ایران و روسیه رقم بخورد.
تابش گفت: امسال سینمای ایران سه نماینده در اسکار دارد؛ یک فیلم کوتاه و یک انیمیشن که برای شرکت در اسکار انتخاب شدهاند و یک فیلم مستند که از سوی ایران به اسکار ارائه شده است. این نشان میدهد نسل جدید ظرفیتها و دانشی را دارند که میتوانند در عرصه بینالمللی ولو با یک فیلم کوتاه یا انیمیشن رقابت کنند.
وی توجه به همکاریهای بیشتر با سینمای روسیه را به عنوان یک رویکرد مهم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد سینمایی فارابی برشمرد و گفت: ما از طرحهای سینمایی برای تولید مشترک بین روسیه و ایران و هر نوع همکاری مشترک بین دو کشور سینمایی حتما استقبال میکنیم. تولید مشترک فینفسه برای ما ارزش دارد چرا که سینمای ما را به بازارهای جهانی متصل میسازد و امکان گسترش توسعه بازار را به طرفهای همکاری میدهد. در هر دو کشور مضامین تاریخی، فرهنگی سرشار از داستانهای زیبا برای تولید فیلم سینمایی و انیمیشن وجود دارد. هر دو کشور مهد ادبیات در طول تاریخ بودهاند و همه اینها به ما کمک میکند روی ظرفیتهای مشترک سرمایهگذاری کنیم.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: ما در بنیاد سینمایی فارابی بعد از پذیرش طرح و فیلمنامه طبعا از تهیهکننده محصول حمایت میکنیم. این حمایت میتواند شامل سرمایهگذاری در حوزه نگارش فیلمنامه یا تولید یا پساتولید باشد. مهمترین عنصری که برای ما جذاب است و قابلیتهای همکاری را بیشتر میکند یافتن نقاط مشترکی است برای این که فیلم و داستان ما بتواند به صنایع مجاور تبدیل شود... ما در حوزه مرچندایز میتوانیم متناسب با فرهنگ دو کشور در حوزه تولید مشترک گامهای خیلی خوبی را برداریم.
اصولا نگاه فیلمسازان به سوی تولید یک اثر با حضور جشنوارهای و اکران است اما میتوان بعد از تولید یک فیلم، در پی بازارهای جانبی درازمدت یک اثر سینمایی بود. ما علاقهمندیم موضوعاتی را پیگیری کنیم که این قابلیت را داشته باشد.
در این نشست طرفین درزمینه همکاری مشترک در حوزه تولید مشترک آثار تصویری برای کودکان و نوجوانان، همکاریهای بینجشنوارهای، بازار مشترک، طراحی چارچوب جهت انجام فعالیت مشترک و ... به بحث و تبادلنظر پرداختند و بخشی از نمونه فعالیتهای شتابدهنده محتوای کودک برای حاضران به نمایش درآمد.
نظر شما