به گزارش ایرنا، پس از ناکامی دو حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو و آبی سفید به رهبری بنی گانتس در تشکیل کابینه، کنیست (پارلمان) رژیم صهیونیستی مسئول تشکیل کابینه تا ۲۰ آذر شد اما ادامه اختلافات میان سران اسرائیل باعث شد که پارلمان به طور رسمی شکست خود را در تشکیل کابینه اعلام کند و منحل شود.
در همین راستا، پارلمان اسرائیل روز چهارشنبه گذشته پیشنویس لایحه انحلال بیست و دومین دوره خود را تصویب کرد . این مصوبه با ۹۴ رای موافق در برابر ۹ رای مخالف تصویب شد.
با اعلام انحلال کنیست، قرار شده که انتخابات برای سومین بار پیاپی در ۲ مارس (۱۲ اسفند ۹۸) برگزار شود تا شاید اینگونه با به دست آوردن حداکثر کرسی ها از سوی یک حزب، تکلیف دولت آینده رژیم صهیونیستی هرچه سریع تر مشخص شود.
به گزارش یورو نیوز، روز چهارشنبه گذشته (۲۰ آذر) نتانیاهو در سخنان ویدئویی که به تعبیر صیهونیست ها گویی در حال «تبلیغات انتخاباتی» است گفت «انتخابات تازه ای را بر ما تحمیل کردند».
وی تنها راه جلوگیری از تکرار برگزاری انتخابات را پیروزی قطعی و گسترده در آن عنوان کرد.
اما با وجود برگزاری سومین انتخابات پارلمانی، این پرسش مطرح می شود که آیا با برگزاری این انتخابات، نتانیاهو به طور کامل از قدرت کنار می رود یا نه و اینکه اختلافات میان احزاب اسرائیلی برای تشکیل کابینه به حداقل می رسد یا نه؟
بنابر اعلام رسانه های صهیونیستی، نخست وزیر موقت اسرائیل روز بعد( ۲۱) آذرماه اعلام کرد که آماده است از همه مناصب دولتی خود به غیر از نخست وزیری کنار برود. این در حالی است که نتانیاهو و دولتش متهم به فسادهای گسترده مالی هستند و تحت فشار رسانه ها و افکار عمومی قرار
دارند. از این رو، در صورت برگزاری انتخابات سوم کنیست باید برای رهبری حزب لیکود در انتخابات رای گیری شود، این موضوع بدان معناست که شاید نتانیاهو اعتماد اعضای حزب خود را برای رهبری لیکود در انتخابات اسفند ماه را از دست بدهد.
طبق نوشته روزنامه «تایمز اسرائیل» انتخابات جدید، آزمون جدیدی برای حزب لیکود به ریاست نتانیاهو، حزب آبی و سفید به ریاست گانتس و حزب «اسرائیل خانه ماست» به ریاست «آویگدور لیبرمن» وزیر مستعفی جنگ رژیم صهیونیستی خواهد بود.
از سوی دیگر، بنابه عقیده کارشناسان اختلافات ریشه ای و اساسی میان دو حزب لیکود و حزب ائتلافی آبی- سفید وجود دارد. اختلاف نتانیاهو و گانتس بر سر این است که چه کسی سکان هدایت کابینه را به دست بگیرد. گانس نمی خواهد زیر سایه نتانیاهو با اتهام های فسادی که دارد، قرار بگیرد.
دادستان کل اسرائیل نیز ماه گذشته بار دیگر نتانیاهو را به فساد در سه مورد متهم کرد که نتانیاهو همه را رد کرد.
نتانیاهو که قصد دارد به هر ترتیب شده در قدرت بماند، رسانه ها، پلیس و دادگاه اسرائیل را به تلاش برای اقدام علیه او و کنار گذاشتنش متهم کرد.
طبق اعلام رسانه های صهیونیستی، این انتخابات سوم، اعتبار چندانی نزد شهروندان اسرائیلی ندارد و آنها از طبقه سیاسی خود خشمگین هستند.
از سوی دیگر برخی هم معتقدند گِره تشکیل کابینه آینده رژیم صهیونیستی تنها به دست لیبرمن باز می شود که حزب متبوعش دارای ۸ کرسی در کنیست است. چنانچه لیبرمن حمایت خود را نسبت به یکی از دو حزب رقیب لیکود و آبی سفید اعلام می کرد، کار دیگر به انتخابات سوم نمی کشید. اما تلاش دو حزب نتانیاهو و گانتس برای متقاعد کردن لیبرمن بی نتیجه بود و وی نه تنها حاضر به این کار نشد بلکه همزمان نتانیاهو و گانتس را به خاطر عملکردشان مورد انتقادات شدید خود قرار داد.
لیبرمن طی کنفرانس مطبوعاتی در کنیست گفت که به دولت نتانیاهو ملحق نمی شود تا یهودیان تندرو شروط خود را بر آن تحمیل کنند.
وی درباره عدم حمایتش از گانتس نیز گفت که نمی خواهد به دولتی بپیوندد که فهرست عربی را که حامی اقدامات خرابکارانه است تایید می کند.
در این میان، کارشناسان نیز معتقدند که برگزاری انتخابات سوم هم نمی تواند گره ای از بن بست سیاسی رژیم صهیونیستی باز کند.
بر اساس نظرسنجی های انجام شده در میان شهرواندن اسرائیلی ۴۱ درصد از صهیونیست ها نتانیاهو، ۲۶ درصد، لیبرمن ، ۵درصد، گانس و ۲۶ درصد هر سه را مسئول برگزاری انتخابات سوم می دانند.
طبق این نظرسنجی ها، نقشه حزبی اسرائیل هیچ تغییری نخواهد کرد و بحران تشکیل کابینه به قوه خود باقی خواهد ماند.
نظر شما