۲۵ آذر ۱۳۹۸، ۱۹:۵۲
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 83597020
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اداره آموزش و پرورش عشایر در خراسان شمالی ایجاد می‌شود

بجنورد- ایرنا- مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش گفت: شرایط لازم برای ایجاد اداره آموزش و پرورش عشایر در خراسان شمالی وجود دارد و تلاش خواهیم کرد این اداره راه‌اندازی شود.

محمدرضا سیفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تمام مولفه ها و شرایط برای ایجاد ساختار جدید اداری برای آموزش و پرورش عشایر در خراسان شمالی وجود دارد اما با توجه به رویکرد کنونی دولت مبنی بر جلوگیری از فربه شدن ساختار اداری، انجام این کار کمی سخت به نظر می رسد.

وی گفت: یکی از ملزومات برای ایجاد اداره آموزش و پرورش عشایر در خراسان شمالی، این است که مدارس عشایری که پیش از این، تبدیل به مدارس روستایی شده است، به عشایر بازگردانده شود.

سیفی گفت: در هرمزگان و بوشهر بیش از هزار و ۵۰۰ دانش آموز عشایر شناسایی شده است و از سال آینده این استان ها دارای آموزش و پرورش عشایر خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون در ۲۳ استان، آموزش و پرورش عشایری ایجاد شده که ساختار آن در ۱۰ استان اداره و در ۱۳ استان دیگر کارشناسی است.

مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش افزود: دانش آموزان عشایر در ۶ هزار و ۸۰ مدرسه و ۱۲ هزار و ۲۹۷ کلاس درس تحصیل می کنند که ۸۸۷ مدرسه، متوسطه اول و دوم است.  

۱۸۳ هزار دانش آموز عشایر در کشور مشغول به تحصیل هستند که ۴۷ درصد آنان دخترند.

در خراسان شمالی ۱۷۲ مدرسه عشایری وجود دارد که از این تعداد ۱۲۰ مدرسه کوچرو است.

سه هزار و ۸۱۳ دانش آموز عشایر در خراسان شمالی مشغول به تحصیل هستند که ۲ هزار و ۸۵۹ نفر در مقطع ابتدایی، ۷۲۳ نفر در متوسطه اول و ۲۳۰ نفر در متوسطه دوم درس می خوانند.  

هم اکنون خانوارهای عشایری این استان برای زمستان گذرانی در حال کوچ به مناطق قشلاقی هستند که بعضا در میانبندها مستقر شده اند و برخی نیز به سامانه های قشلاقی در استان گلستان رسیده اند.

از پنج هزار خانوار عشایری استان خراسان شمالی یکهزار خانوار نیمه کوچرو و چهار هزار خانوار کوچرو هستند که همه ساله با آغاز فصل سرما در این استان، پس از یک توقف هفت ماهه، مراتع ییلاقی را به سوی مناطق قشلاقی ترک می‌کنند.

هم اکنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر که شامل ۳ درصد جمعیت استان می شود، در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ‌ ۳۸ طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می کنند.

زبان اصلی عشایر خراسان شمالی کردی کرمانجی است.

طوایف مستقر در خراسان شمالی شامل باچوانلو، قهرمانلو، ملوانلو، میلانلو، توپکانلو، ایرانلو، جیرستان، سیفکانلو، بریمانلو، پهلوانلو، جیرستان آنی‌صر، سارخانی، قلیانلو، کاوانلو، کیکانلو، بیچرانلو، نامانلو، امیرانلو، هشت‌مرخی، ایزانلو، روطانلو، تبریانی، جافکانلو هستند.    

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha