عصمت بدخشان روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از مشکلات برای ادامه تحصیل دختران عشایر، فرهنگ حاکم در این قشر و نیز مسائل اجتماعی است که در این زمینه، دادستان مرکز استان با بزرگان عشایر نشست های متعدد داشته و برای بازگشت این کودکان اقدام شده است.
وی افزود: از ۴۲ نفر دانش آموز دختر عشایر بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی در سال ۹۶، تنها هشت نفر جذب کلاس ها شدند، این رقم در سال گذشته به ۲۵ نفر رسید و امسال ۳۵ نفر در کلاس های درس حضور یافته اند.
وی گفت: مابقی دانش آموزان، ترک تحصیل کرده و تلاش برای بازگشت آنان به مدرسه، نتیجه بخش نبوده است.
بدخشان اظهار داشت: اکنون چهار هزار و ۱۹۲ دانش آموز عشایر استان در مدارس جذب شده اند که ۸۱۳ نفر در متوسطه اول، ۲۵۶ نفر در متوسطه دوم و مابقی در دوره ابتدایی مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: بیشترین دانش آموزان عشایر استان مربوط به شهرستان شیروان است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار داشت: برای جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان عشایر، این قشر در ۹ آموزشگاه شبانه روزی شهرستان های شیروان و مانه و سملقان جذب می شوند.
باسوادی عشایر خراسان شمالی بیش از میانگین کشور
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی هم در باره کمک به تحصیل دانش آموزان عشایر گفت: با حمایت های استاندار و همکاری نهادهای مختلف، تمام کتابخانه ها در مدارس شبانه روزی عشایر، تجهیز شده اند.
محمدرضا قلی پور اظهار داشت: تلاش داریم تا با همکاری مسوولان مربوط، مبادی بیسوادی در جامعه عشایری بسته شود.
وی در باره سوادآموزی جامعه عشایری هم گفت: شناسایی بانوان و مردان بیسواد هم در دست پیگیری است تا ریشه کن کردن بی سودی، شتاب گیرد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین طرح سرشماری عشایر که در سال ۸۷ انجام شده، میزان باسوادی در این قشر در این استان ۶۷ درصد و در کشور ۶۳ درصد است.
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی افزود: بر این اساس، میزان باسوادی عشایر این استان در گروه ۱۰ تا ۴۹ سال از میانگین کشور بالاتر است.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوههای سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی میکنند.
بیشتر عشایر خراسان شمالی کوچ قشلاقی خود را به مناطق گرمسیر مراوه تپه استان گلستان انجام می دهند.
نظر شما