خبرگزاری "آل افریکا" گزارش داد که فرمانداران 5 شهر غرب لیبی امروز (سه شنبه) با صدور بیانیه ای اعلام کردند که با توجه به خطراتی که از سوی نیروهای حفتر و حامیان خارجی آن از جمله امارات دولت قانونی و تحت حمایت سازمان ملل را تهدید می کند و پایتخت کشور نیز در خطر جدی قرار گرفته، ما نیروهای خود را بسیج می کنیم تا از طرابلس در برابر بیگانگان دفاع کنیم.
فرمانداران شهرهای "کَباو، زلیتن، خمس، امسالاتا و زاویه" در این بیانیه از نیروهای دیگرهای شهرهای لیبی هم خواستند تا برای دفاع از تمامیت ارضی کشور قیام کرده و با هماهنگی و همکاری با هم کشور را از شر متجاوزان خارجی حفظ کنند.
براساس این گزارش، نیروهای "دولت وفاق ملی" لیبی (که مورد حمایت جامعه بین الملل است) شامگاه دیروز اعلام کردند که هواپیماهای بدون سرنشین اماراتی (پهپاد) دانشکده هوایی "مصراته" در شرق طرابلس را هدف قرار داده اند.
"مصطفی المجعی" سخنگوی مرکز رسانهای عملیات "آتشفشان خشم" وابسته به دولت وفاق ملی گفت که پهپادهای اماراتی انبارهای قدیمی این دانشکده را دو بار هدف قراردادند، اما این حملات هیچ گونه تلفات جانی در پی نداشت.
این در حالی است که در پی تهدید ژنرال حفتر مبنی بر حمله سرنوشت ساز به طرابلس پایتخت لیبی، مصراته آماده باش اعلام کرده و امکانات خود را در اختیار دولت وفاق ملی قرار داده است.
در پی ماجراجویی نیروهای خلیفه حفتر فرمانده نیروهای موسوم به "ارتش ملی"، مقام های مصراته در بیانیه ای بر دفاع از خواست ملت و مقابله با مهاجمان تاکید کردند.
حفتر پنجشنبه گذشته پس از هشت ماه شکست نیروهایش در تصرف طرابلس پایتخت لیبی، از "آغاز نبرد سرنوشت ساز برای پیشروی به قلب طرابلس" خبرداد.
وی از آغاز حمله به طرابلس در چهارم آوریل (فروردین - اریبهشت) تاکنون بارها وعده داده که ظرف ۴۸ ساعت پایتخت لیبی را تصرف خواهد کرد. اما او هربار در حملاتش شکست خورده است.
نیروهای حفتر مورد حمایت مصر، عربستان و امارات قرار دارد و در شرق لیبی مستقر شده است .
حمله حفتر به طرابلس همچنین تلاش های سازمان ملل را برای برگزاری گفت و گو میان طرف های لیبیایی به شکست کشانده است.
پس از سقوط "معمر قذافی" رییس جمهوری مخلوع لیبی یک نزاع دو طرفه بر سر قدرت در آن کشور در جریان است که یک طرف آن دولت وفاق ملی به رهبری "فائز السراج" است که در پایان ۲۰۱۵ براساس توافقی زیر نظر سازمان ملل تشکیل شده و طرف دیگر آن مقامات شرق لیبی مورد حمایت ارتش ملی به سرکردگی ژنرال خلیفه حفتر قرار دارند.
حفتر که مورد حمایت برخی از کشورها از جمله امارات، مصر، عربستان، روسیه و فرانسه قرار دارد، در تلاش است تا با ورود به طرابلس، دولت سراج را که مورد حمایت سازمان ملل متحد است، سرنگون کند.
در حالی که از آغاز جنگ داخلی در لیبی در سال ۲۰۱۱ بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، رساندن تسلیحات به طرفهای درگیر در جنگ ممنوع است، ولی گفته می شود رژیم صهیونیستی، ترکیه و جمهوری آذربایجان، هر کدام از یک طرف دعوا در لیبی حمایت می کنند.
نظر شما