۲۶ آذر ۱۳۹۸، ۱۵:۵۴
کد خبر: 83598223
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

موتور فضایی «آرش» برای تست خلاء تولید شد

تهران-ایرنا- رییس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: دستاورد جدید ما در حوزه فضایی طراحی خانواده موتورهای فضایی سبک و پر قدرت به نام «آرش » است که تست‌های موفقیت‌آمیزی را پشت سر گذاشته ، این موتورها بستر تست شبیه سازی خلاء را فراهم می‌کنند.

حسین صمیمی در حاشیه نمایشگاه تلکام در خصوص دستاوردهای پژوهشگاه فضایی افزود: بلوک انتقال مداری تکنولوژی است که ارتفاع مدار ماهواره را از  ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر به ۷ هزار کیلومتر ارتقا می دهد، این کار نیاز به موتورهای پر قدرت دارد که درصد عمده آن را  انرژی تشکیل دهد و بدنه به قدری سبک باشد که عمده فضای موتور صرف انرژی شود.
وی اظهار داشت: برای همین موضوع خانواده موتورهای فضایی به اسم آرش را طراحی و تولید کردیم که اکنون در پروسه ساخت است، برای این کار از توان دانشگاهیان استفاده کردیم و یک ماه گذشته تستی را روی این موتور انجام دادیم که موفقیت آمیز بود. برای شبیه سازی خلاء نیاز به بستر آزمایشی است که توانسته ایم به این تکنولوژی دست پیدا کنیم، مدتی قبل ارزیابی عملکرد موتور را انجام دادیم که دستاورد ارزشمندی بود.
وی در ادامه به تشریح مسوولیت هایی که بر عهده پژوهشگاه فضایی است، پرداخت و گفت: اگر پیمانکاران خوش قول باشند و به تعهدات خود عمل کنند، ماهواره پارس 1 را جمع بندی خواهیم کرد. این ماهواره نمونه عینی از رویکرد مدیریت تحقیقات با استفاده از توان حداکثری پیمانکاران داخلی است.

صمیمی افزود: محموله های تصویرداری که در این ماهواره مورد استفاده قرار می گیرد محصول اپتیک اصفهان است و به واسطه تلاش آنها ماموریت اصلی ماهواره که تصویر برداری است به سرانجام خواهد رسید. مورد دیگر فرستنده و گیرنده باند ایکس برای ارسال و دریافت تصویر است که این کار ذیل دانشگاه صنعتی شریف و به نحو بسیار عالی انجام شده است، ضمن این که سایر زیر سیستم های این ماهواره نیز با توانمندی شرکت های دانش بنیان ساخته شده اند، به خصوص برخی قسمت های ماهواره که کار پژوهشکده فضایی ایران است.
رییس پژوهشگاه فضایی با ابراز امیدواری از این که پروژه های توسعه فناوری با نگاه به آینده در پژوهشگاه تعریف شده اند افزود: در نقشه راهی که برای رسیدن به قراردادن ماهواره در مدار ژئو داریم، فناوری هایی که برای رسیدن به این مهم نیاز داریم در قالب پروژه هایی تعریف کردیم و خروجی این پروژه ها به نحوی بوده که در پارس 1 مورد استفاده قرار می گیرد. پارس ۱ ماهواره ای منحصر به فرد است که از پیش رانش گاز سرد برای اصلاح مداری آن استفاده خواهد شد.
صمیمی ادامه داد: فکر می کنم پرتاب پارس ۱ برای سه ماهه اول سال آینده برنامه ریزی شود، امسال ماهواره ظفر که در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده، به احتمال فراوان پرتاب خواهد شد، علاوه بر آن تا یک ماه دیگر مدل مهندسی ماهواره ناهید ۲ به اتمام می رسد که همزمان با این مساله، ساخت مدل کیفی نیز در حال انجام است.
وی در خصوص فعالیت های پژوهشی خود در یک سال گذشته گفت: در یک سالی که گذشت در حوزه توسعه دانش فضایی قدم های خوبی برداشتیم ۴۹ مقاله آی اس آ، ۱۹ مقاله آی اس تی و بیش از ۱۱۶ مقاله کنفرانسی حاصل این فعالیت ها است. در این یک سال ۱۶ ثبت اختراع داشتیم که ۹ اختراع آن در ثبت اسناد و املاک و ۷ اختراع در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی به ثبت رسیده است.
صمیمی ادامه داد: بخش دیگری از فعالیت های ما که علاقه زیادی به پیشرفت آن داریم استفاده و ایجاد کسب و کار در حوزه سرریز دانش فضایی کشور است. این مساله را به جد پیگیری می کنیم. مانند دتکتور که می تواند مواد ممنوعه و منفجره را شناسایی کند.

رییس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: این محصول مورد استفاده مراجع نظامی و انتظامی است و فروش خوبی داشته ایم همچنین ۸ دستگاه به شرکت ملی پست فروخته ایم. در حوزه باتری های فضایی فعالیت خوبی انجام دادیم و قرارداد سرریز این حوزه را در اختیار صنایع کشور قرار خواهیم داد.
صمیمی در ادامه به همکاری با شرکت ارتباطات زیرساخت در حوزه بالن های ارتباطی اشاره کرد و در توضیح فعالیت های بین المللی خود گفت: در نمایشگاه باکوتل حضور خوبی داشتیم و رییس جمهور باکو در بازدید از پژوهشگاه فضایی اعلام کرد که دستاوردهای این مجموعه ستودنی است، ضمن این که وزیر ارتباطات نیز به جد همکاری های بین المللی را پیگیری می کند، ما ساخت ماهواره مشترک با این کشور را پیگیری می کنیم که البته نیاز به مذاکرات بیشتری دارد، توسعه فضایی بدون همکاری بین المللی معنا ندارد و باید دنبال همکاری بین المللی باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha