تلاش ملی برای ساخت و پرتاب ماهواره ظفر

تهران- ایرنا- ماهواره ظفر با سه ماموریت اصلی تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازه‌گیری تشعشعات فضایی در مدت زمان ۳ سال در دو نمونه ظفر ۱ و ظفر ۲ در دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شد.

«محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲۶ دی ماه ۱۳۹۸ در حساب توئیتری خود از قرار گرفتن ماهواره ملی- تحقیقاتی ظفر در مدار زمین  در ایام دهه فجر خبر داد و از مردم دعوت کرد پیام پیشنهادی خود را در شبکه‌های اجتماعی به رای بگذارند تا بهترین پیام برای مخابره از سوی ماهواره ظفر انتخاب شود.

این ماهواره به سفارش سازمان فضایی توسط دانشگاه علم و صنعت در دو نمونه ظفر ۱ و ظفر ۲ طراحی و ساخته شد.  بنا به گفته رییس مرکز تحقیقات فضایی این دانشگاه ارتقای دوربین‌ها، دو برابر شدن دقت کنترل و افزایش نرخ ارسال داده‌های تصویری از مزایای ماهواره ظفر نسبت به ماهواره نوید (ماهواره قبلی که توسط این دانشگاه طراحی و ساخته شد) بود. دکتر «حسین بلندی» همچنین تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد فناوری ساخت این دو ماهواره کاملا بومی است و ما تجهیزات مورد نیاز را در اختیار نداشتیم و آنها را خلق کردیم.

ماهواره ظفر۱ با سه ماموریت اصلی تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازه‌گیری تشعشعات فضایی روز ۲۹ دی تحویل سازمان فضایی ایران داده شد.  رییس این سازمان در توضیح علت این که چرا از یک ماهواره، دو نمونه ساخته شد، تشریح کرد:‌ ظفر یک از دانشگاه به سازمان فضایی تحویل داده شد، اما ظفر۲ در دانشگاه باقی ماند تا اگر فرآیند قرار گرفتن ظفر۱ در مدار با پیچیدگی رو به رو شد، به جای آن در مدار قرار گیرد.

ظفر۱ روز ۲۰ بهمن با حضور مسوولان و تعدادی از خبرنگاران  از پایگاه فضایی امام خمینی(ره) در سمنان با ماهواره‌­بر سیمرغ به فضا پرتاب شد ولی موفق به استقرار درمدار نشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گو با رسانه‌ها توضیح داد: این ماهواره حتی از مدار ۵۳۰ کیلومتر هم عبور کرد و به مدار ۵۴۰ کیلومتری رسید اما از نظر سرعت کم آورد و با وجود اینکه باید به سرعت ۷ هزار و ۴۰۰ کیلومتر می‌رسید در سرعت ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در ساعت متوقف شد. بنا به اعلام آذری جهرمی قرار شد در خرداد ۱۳۹۹ ماهواره ظفر۲ با ماهواره‌بر سیمرغ به فضا ارسال شود.

برچسب‌ها

اخبار پرونده