به گزارش روز سه شنبه سازمان تأمین اجتماعی، مصطفی سالاری در دیدار با سفیر عراق در تهران افزود: روابط حسنه ایران و عراق در همه زمینهها رو به گسترش است و این فضای همکاری در حوزه تأمین اجتماعی نیز وجود دارد که امیدواریم این دیدار زمینه ساز ارتقا همکاریها در زمینه توسعه خدمات تأمین اجتماعی با اتباع عراقی مقیم ایران و همچنین مسافران عراقی در ایران باشد.
وی به معرفی خدمات سازمان تأمین اجتماعی در ایران پرداخت و گفت: بیش از نیمی از جمعیت ایران تحت پوشش خدمات سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند و پرداخت مستمری بازنشستگی و همچنین خدمات درمانی مهمترین تعهدات این سازمان به جامعه تحت پوشش است.
سالاری با بیان اینکه ارائه خدمات سازمان تأمین اجتماعی به اتباع خارجی براساس ماده ۵ قانون تأمین اجتماعی انجام میشود، تصریح کرد: خدمات این سازمان به اتباع خارجی تفاوتی با اتباع ایران ندارد و افراد خارجی شاغل در ایران نیز همچون مردم ایران مشمول قانون تأمین اجتماعی هستند.
زمینههای همکاری وسیعی بین ایران و عراق وجود دارد
سفیر عراق در تهران نیز در این دیدار گفت: زمینههای همکاری وسیعی بین دو کشور ایران و عراق وجود دارد و خوشحال میشویم که راهکارهای مناسب برای توسعه روابط در زمینه تأمین اجتماعی نیز فراهم شود.
سعد جواد قندیل با بیان اینکه سفارت جمهوری عراق در تهران بزرگترین سفارتخانه این کشور در همه جهان است، افزود: عراق همچنین در شهرهای مشهد، کرمانشاه و اهواز نیز کنسولگری دارد.
وی گفت: در زمینه پوشش بیمهای و تأمین خدمات درمانی برای اتباع عراقی مقیم ایران، افرادی که برای مداوا و یا سیاحت و زیارت به ایران سفر میکنند و همچنین کارمندان محلی سفارتخانه و کنسولگریهای عراق در ایران میتوانیم همکاری داشته باشیم و از پیشنهاد طرف ایرانی در این زمینهها استقبال میکنیم.
۲۲۰۰ عراقی مقیم ایران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند
مدیرکل اتباع سازمان تأمین اجتماعی نیز در این جلسه گفت: بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر اتباع خارجی در ایران دارای اقامت قانونی هستند که اتباع کشور عراق حدود سه درصد آنان را تشکیل میدهند و حدود ۳۵ هزار نفر اتباع عراقی در ایران اقامت قانونی دارند.
احمدرضا خزاعی با بیان اینکه اکنون دو هزار و ۲۰۰ اتباع عراقی مقیم ایران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند، گفت: ۱۵۳۰ نفر از بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی نیز از اتباع عراق هستند.
وی ادامه داد: حدود یکهزار بازنشسته و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در اقلیم کردستان عراق زندگی میکنند که برای تسهیل در خدمت رسانی به آنان پرونده مستمری آنها در شعبه پیرانشهر متمرکز شده است.
مدیرکل اتباع سازمان تأمین اجتماعی خواستار همکاری بیشتر وزارت آسایش اقلیم کردستان عراق با کارگزاران تأمین اجتماعی در این اقلیم شد و گفت: کارگزاران تأمین اجتماعی در بسیاری از کشورهای جهان مشغول خدمت رسانی به ایرانیان خارج از کشور هستند اما در اقلیم کردستان عراق به صورت استثنا بیمه شدگان عراقی نیز خدمات مورد نیاز را از کارگزار تأمین اجتماعی دریافت میکنند که در این زمینه نیازمند همکاری بیشتر مسئولان این منطقه هستیم.
خزاعی با اشاره به امکان استفاده دانشجویان خارجی مقیم ایران از بیمه تأمین اجتماعی افزود: حدود هفت هزار دانشجوی عراقی در ایران مشغول به تحصیل هستند که میتوانند از خدمات سازمان تأمین اجتماعی استفاده کنند.
مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی نیز در این جلسه گفت: سازمان تأمین اجتماعی دارای ۷۸ بیمارستان، ۵ دی کلینیک و ۳۰۰ مرکز درمانی سرپایی در سراسر کشور است که در بسیاری از این مراکز امکان ارائه خدمات توریسم درمانی وجود دارد.
ابوالفضل آفریده با بیان اینکه هشت بیمارستان تأمین اجتماعی گواهی بین المللی «آی پی دی» (IPD) در زمینه ارائه خدمات توریسم درمانی دارند، گفت: بیمارستانهای میلاد و شهید لواسانی در تهران، فارابی مشهد، عالینسب تبریز، امام رضا(ع) ارومیه، خاتم الانبیاء(ص) گرگان، البرز کرج و آتیه همدان این گواهی بین المللی را دریافت کرده و تعداد دیگری از بیمارستانها نیز در آینده نزدیک دریافت خواهند کرد.
دکتر آفریده افزود: در این بیمارستانها امکان ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی در رشتههای مختلف به بیماران خارجی وجود دارد و با همکاری هلدینگ گردشگری نیز میتوانیم خدمات مربوط به جابجایی بیماران را نیز بر عهده بگیریم.
نظر شما